Onze cookies maken winkelen en reclame persoonlijker. Als je verder gaat accepteer je deze cookies. Meer weten?
Moederdagkaarten
MoederdagkaartenWant mama is de liefste!
extra's bij je kaartje
Kaartje2go krijgt een 9.6 uit 10 van 12586 beoordelingen

Moederdag kaart maken

Verras je moeder met een moederdag kaart

Moederdag 2019 is het moment om je moeder te verwennen. Op zondag 12 mei zorg jij voor het ontbijt en leg jij mama even lekker in de watten. Daar hoort natuurlijk ook een lieve boodschap op een kaartje bij. Daarom ga je online je eigen moederdag kaart maken. Moeders zijn namelijk gek op het ontvangen van kaarten. Schrijf een lieve tekst en maak heel eenvoudig je moederdagkaart.

Moederdagkaarten maken met plezier

De moederdag kaarten van Kaartje2go zijn uniek en origineel. Speciaal voor Moederdag hebben wij een hele collectie met mooie moederdagkaarten. Hier vind je lieve, grappige, klassieke en hippe moederdag kaartjes. Jij kan elke moederdagkaart helemaal persoonlijk ontwerpen; maak bijvoorbeeld een kaart met haar eigen naam. Zo is er voor elke moeder wat wils. Bovendien kun je in onze kaartmaker heel eenvoudig je eigen moederdag kaarten maken. 

Ben je niet zo goed in het knutselen van een moederdag kaartje? Maak dan online je eigen, persoonlijke moederdag kaart. Kies een kaart uit de collectie en pas de achtergrond, het lettertype en de kleuren aan naar je smaak. Kun je geen leuke kaart vinden? Maak dan je eigen kaart. Voeg een foto toe, plaats er een kader omheen en zoek in onze galerij naar mooie figuren voor op de kaart. Schrijf een persoonlijke moederdag tekst en je kaart is helemaal compleet.

Zo verras jij je mam, mama, moeders, moe, moes, moeke of mère met een persoonlijk kaartje!

Moederdag kaart met foto

Het leukste moederdag kaartje maak je met een eigen foto. Met een kaartje met een eigen foto van jullie gezin of van jezelf maak je de kaart persoonlijk en uniek. Een foto van je moeder toen ze net moeder was geworden is ook leuk. Zoek een mooie foto uit en voeg deze toe aan de kaart. Maak gebruik van de effecten en kaders om de foto er nog meer uit te laten springen. Wil je nog een stapje verder gaan, versier dan ook de kaart met leuke figuren en kaders. 

Moederdagkaart

Bij Kaartje2go maak je heel eenvoudig een hippe, lieve of klassieke moederdagkaart. Gebruik het filter om de kaart te zoeken die perfect bij je moeder past. Bijvoorbeeld een kaart voor als mama voor het eerst moeder is geworden. Maar ook kaarten met hartjes, dieren en bloemen kun je makkelijk vinden met het filter. Door online een kaart te maken kun je heel gemakkelijk je moeder, schoonmoeder of misschien zelfs je grootmoeder een lieve boodschap sturen. 

TIP: Verstuur de moederdag kaart een paar dagen voor Moederdag naar jezelf, zo kun je de kaart op 12 mei persoonlijk aan mams overhandigen. 

Leuke teksten voor op de moederdag kaart

Maak je een moederdag kaart, dan mag een leuke tekst op het kaartje natuurlijk niet ontbreken. In de kaartmaker kun je heel gemakkelijk je eigen tekst toevoegen en het lettertype, de kleur en de grootte aanpassen. Ook hebben we leuke moederdagkaarten met een tekst. Weet je niet wat je op je moederdag kaart moet zetten? We geven je graag een paar voorbeelden:

Een paar leuke moederdag gedichten

Lieve lach

Lief moedertje van mij,
de tijd vliegt voorbij.
Je zorgzaamheid en lieve lach.
Voor mij is het elke dag Moederdag.

Niemand zoals jij

Speciaal voor jou schrijf ik deze kaart.
Ik hoop dat je dit in je hart bewaart.
Ben ik verdrietig, maak jij me blij.
Er is niemand zoals jij.

Liefste mama

De liefste mama dat ben jij.
Jij zorgt altijd goed voor mij.
Een kaartje, een kus en mijn liefste lach.
Voor jou op deze Moederdag.

Korte moederdag teksten

Dag moeder van mij, met je warme handen, en je altijd lieve lach, voor mij is elke dag Moederdag.

De liefste mama is toevallig mijn mama.

Mama ik vind jou de liefste, niet tegen papa zeggen.

Je bent de liefste moeder van de hele wereld.

Lees ook ons blog: wat zet je op een moederdag kaart?

Hoe is Moederdag ontstaan?

Moederdag zoals wij dat kennen komt uit Amerika en is bedacht door Anna Jarvis. Het grote voorbeeld van Anna was haar moeder, voor wie ze veel respect had. Toen haar moeder in 1906 stierf op de tweede zondag in mei besloot ze om haar moeder op deze dag te eren. Op de tweede zondag in mei in 1907 werd in haar woonplaats voor het eerst Moederdag gevierd. 7 jaren later, op 8 mei 1914 werd Moederdag uitgeroepen tot een nationale feestdag. Nog steeds vieren we elk jaar op de tweede zondag van mei Moederdag.

Ook voor Vaderdag kaarten moet je bij Kaartje2go zijn.