Ga naar de inhoudGa naar het filter
Geboortekaartjes symboliek

Geboortekaartjes met symboliek en betekenis

Hoera, een kleintje op komst! Wanneer jullie kindje geboren is wil je dit heugelijke nieuws natuurlijk op een bijzondere manier delen. Onze geboortekaartjes met symboliek zijn hier perfect voor. Deel bijvoorbeeld wat voor sterrenbeeld jullie zoon of dochter heeft, of welke geboortebloem of -steen bij de geboortemaand hoort. En vinden jullie maanstanden en de invloed van de sterren interessant? Dan passen de geboortekaartjes uit deze trend ook goed bij jullie. Kleuren die bij deze trend horen zijn oudroze, grijsblauw, roest, beige en natuurlijk: goud!

Wat is een geboortekaartje met symboliek?

Een geboortekaart met symboliek klinkt heel mooi, maar wat houdt het precies in? Dit zijn geboortekaartjes met symbolische betekenissen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het sterrenbeeld van je kindje, maar ook de stand van de maan tijdens zijn of haar geboorte. Ook religieuze symbolen en invloeden uit Folklore horen bij deze trend. 

Benieuwd naar alle geboortekaartjes trends van 2023? Je vindt ze hier!

Laat je inspireren door deze mooie babykaart thema’s 

👶🏼  - Spiritualiteit en mythologie

👶🏿  - Zonnetjes en manen

👶🏻  - Geboortebloemen

👶🏽  - Religieuze symbolen

👶🏾  - Sterrenbeelden

Sterrenbeeld geboortekaartje

Zijn jullie dol op astrologie en de betekenissen van verschillende sterrenbeelden? Dan is een geboortekaartje met het sterrenbeeld van jullie mini mega leuk. Bij het sterrenbeeld van jullie zoon of dochter horen ook verschillende karaktereigenschappen. Verwachten jullie een lief, rustig en zorgzaam meisje óf juist een avontuurlijk en daadkrachtig jongetje? 

Tip: We raden aan om voor de zekerheid geboortekaartjes van twee achtereenvolgende sterrenbeelden klaar te zetten in je account. Je weet immers nooit wanneer de kleine besluit te komen.

Geboortekaartje maan, zon en sterren

Het heelal kan een geweldige inspiratiebron zijn voor babynamen, maar ook voor geboortekaartjes. De stand van de maan op de geboortedag van jullie kindje is bijvoorbeeld een heel mooi, symbolisch ontwerp voor jullie geboortekaart. Maar ook een geboortekaartje met zon of sterren is helemaal van nu.

Hoe kan ik geboortekaartje met symboliek maken?

  1. Kies het allermooiste geboortekaartje uit de collectie.
  2. Personaliseer je geboortekaartje met een mooie foto van de kleine, en bewerk de kaart met bijpassende, warme kleuren en gouden letters.
  3. Schrijf een liefdevolle, symbolische tekst op de geboortekaartjes
  4. Is je ontwerp helemaal naar wens? Bestel dan een gratis proefdruk.

Zo maak je zelf een geboortekaartje abstract

  1. Kies het geboortekaartje uit de collectie dat jullie het allermooist vinden.
  2. Geef je geboortekaartje iets persoonlijks met een mooie foto van de kleine, en bewerk de kaart met bijpassende achtergronden en lettertypes.
  3. Schrijf een mooie tekst op de geboortekaartjes, of ga voor een tof, abstract gedichtje. 

Zijn jullie in de wolken van het ontwerp? Bestel dan een gratis proefdruk.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.