Felicitatie 9 september 2019

Wat geef je als housewarming cadeau?

Housewarming cadeau

Zijn vrienden of familieleden verhuisd en geven ze een housewarming? Dan wil je hun nieuwe huis natuurlijk inwijden met een leuk cadeau. Maar wat geef je eigenlijk als housewarming cadeau? Wij verzamelden 12 leuke en originele housewarming cadeaus, zodat je sowieso met een verrassend cadeau op de koffie (of borrel) komt.

1. Vogelhuisje of nestkastje

Blijf voor je housewarming cadeau helemaal in het huizenthema met een vogelhuisje! Kies bijvoorbeeld voor een nestkastje of een voederhuisje. In een nestkastje kunnen vogels hun eieren veilig uitbroeden of schuilen ze voor slecht weer. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een voederhuisje, zodat de ontvanger de vogels kan voeren in de winter.

2. Typisch housewarming cadeau: een plant

Oké, origineel is dit housewarming cadeau niet, maar het doet het wel altijd goed bij iemand die net verhuisd is: een plant! Met een plant breng je een frisse wind in het huis en heeft de ontvanger direct een leuk accessoire voor op de nieuwe kast of salontafel. Bedenk trouwens wel eerst even of de ontvanger groene vingers heeft, want anders is dit cadeau misschien wat minder geschikt om te geven. Je kunt trouwens ook planten kiezen die niet zoveel verzorging nodig hebben. Planten die makkelijk te verzorgen zijn, zijn de sansevieria, de pannenkoekenplant en de cactus. Daarnaast zijn vetplantjes ook erg geschikt voor niet zo groene vingers. Denk trouwens ook eens aan een plantenterrarium; een afgesloten plantenpot met zijn eigen ecosysteem.

3. Symbolisch cadeau bij samenwonen: sleutelhouder

Als een stel na een paar jaar gaat samenwonen, is een symbolisch housewarming cadeau leuk om te geven! Wat dacht je bijvoorbeeld van een sleutelhouder, waaraan het stel altijd hun sleutels naast elkaar kan hangen? Er zijn verschillende sleutelhouders verkrijgbaar, zoals met een sleutelhanger die je op kunt hangen of met een magnetisch deel waar de sleutels aan blijven ‘plakken’. Natuurlijk is een klassieke houder met haakjes ook leuk om te geven. 

4. Cadeaubon voor wanddecoratie

Wanneer je de uitnodiging van de housewarming ontvangt, zullen de meeste meubels wel op hun plek staan. Toch is er qua aankleding meestal nog veel te doen in een nieuw huis. Geef daarom een cadeaubon voor wanddecoratie cadeau aan de ontvangers. Hiermee kunnen ze zelf een of meerdere foto’s kiezen voor mooie wanddecoratie aan de muur.

5. Origineel housewarming cadeau: scheurkalender

Zoek je een housewarming cadeau waar de ontvangers het hele jaar plezier van hebben? Ga dan voor een scheurkalender! Er zijn ontelbaar veel leuke scheurkalender verkrijgbaar, zoals scheurkalenders met woordzoekers of sudoku’s, spreuken of bijzondere weetjes of scheurkalenders van tijdschriften. Scheurkalenders zijn meestal van augustus t/m december verkrijgbaar. 

6. Mooie set keukentextiel

Een praktisch cadeau waar het stel nog lang plezier van heeft is een set keukentextiel. Een mooie theedoek en bijpassende handdoek komen namelijk altijd van pas en staan vaak ook nog leuk. Geef een mooie set van Dille & Kamille, Blond Amsterdam of Ferm Living. 

7. Cocktailset

Houden de huiseigenaren wel van een drankje met vrienden en familie? Geef dan een mooie cocktailset cadeau. Een cocktailset is perfect om te hebben voor feestjes. Verpak de set samen met wat ingrediënten voor een cocktail, zodat ze het direct kunnen gebruiken als ze willen.

8. Leuk housewarming cadeau: gezelschapsspel

Zijn de ontvangers van het cadeau gek op spelletjes? Geef dan een gezelschapsspel cadeau! Een gezelschapsspel gaat vaak jaren mee en geeft meestal heel veel avonden plezier. Daarbij is een gezellig huis wat ons betreft niet compleet zonder een uitpuilende spelletjeskast!

9. Vuurkorf voor gezellige zomeravonden

Als het huis een tuin heeft, is een vuurkorf een leuk cadeau om te geven. Met een vuurkorf bezorg je de ontvangers heel veel gezellige zomeravonden bij het vuur. Naast een vuurkorf is een vuurschaal ook een leuk idee. Is je budget wat kleiner? Ga dan voor de Zweedse fakkel: een boomstam met een lont die een paar uur blijft branden. 

10. Gepersonaliseerde wijnglazen of whiskeyglazen

Ben je op zoek naar een persoonlijk housewarming cadeau? Ga dan voor gepersonaliseerde drankglazen! Wat dacht je bijvoorbeeld van wijnglazen met hun naam? En als de ontvangers graag whiskey drinken zijn gegraveerde whiskeyglazen een leuk cadeau. Je kunt trouwens ook een fles wijn bij een kaartje versturen als cadeau!

11. Handig en leuk: tijdschriftenhouder 

Iets waar je de ontvangers vast ook erg blij mee maakt is een tijdschriftenhouder! Dit is niet alleen een handige tool om rondslingerende tijdschriften op te ruimen, maar een tijdschriftenhouder staat vaak ook erg leuk. Kies voor een hangende tijdschriftenhouder voor aan de muur of ga voor een houder die op de grond staat. 

12. Creatief housewarming cadeau om zelf te maken: bijenhotel

Naast een vogelhuisje is een bijenhotel ook een origineel housewarming cadeau. Met een bijenhotel help je de bijen een handje om hun nest te kunnen bouwen. Er zijn veel verschillende bijenhotels te koop, maar het is ook erg leuk om zelf een bijenhotel te maken. Je cadeau wordt dan extra persoonlijk en je kunt de namen of het adres in het hout verwerken.

Housewarming cadeau kopen

Een housewarming cadeau verzinnen is niet altijd makkelijk, maar met een van deze 12 cadeaus geef je sowieso een origineel cadeau! Wil je meer leuke cadeau inspiratie? Ontdek onze cadeaus voor iemand die je niet zo goed kent of bekijk onze tips voor verjaardagscadeaus.

Ook interessant voor jou: