Kerst 3 december 2023

Bemoedigende kerstwensen: 19 teksten bij ziekte en verdriet

Het wordt misschien niet voor iedereen in je omgeving een fijne kerst vol fonkelende lichtjes en gezellige dagen. Want is iemand ernstig ziek, of gaat hij of zij door een moeilijke tijd, dan hebben de feestdagen een donker randje. Breng je medeleven daarom over in een kerstkaart, en wens iemand sterkte met kerst. We helpen je er graag een beetje mee op weg. Met de volgende bemoedigende kerstwensen voor iemand die ernstig ziek is of het moeilijk heeft, laat je weten dat je aan diegene denkt. Ook hebben we een aantal passende nieuwjaarswensen toegevoegd. Zo zijn jouw troostende woorden met kerst en Nieuwjaar hopelijk een klein lichtpuntje. 

🤍 Leestip: Dit schrijf je op een kerstkaart rondom rouw en overlijden.

Bemoedigende kerstwens voor een persoon die ziek is

Misschien heeft een vriendin of kennis te horen gekregen dat hij of zij ernstig ziek is. Of leeft je vader of buurvrouw al jarenlang met een ingrijpende ziekte. Met een passende kerstkaart tekst laat je die zieke persoon weten dat je aan hem denkt. Maar wat schrijf je eigenlijk op een kerstkaart bij ziekte? We hebben kerstteksten verzameld voor verschillende situaties. Bijvoorbeeld voor iemand die (ernstig) ziek is maar weer beter wordt, of goed met de ziekte kan leven. Ook hebben we kerstkaart teksten rondom ongeneeslijk ziek zijn verzameld. En vind je het mooi om een christelijke tekst bij ziekte te delen, dan kun je hier ook terecht. 

Kerstkaart tekst voor iemand die (ernstig) ziek is

Kerstkaart tekst bij ongeneeslijk ziek zijn

Christelijke tekst bij (ongeneeslijke) ziekte

Bemoedigende kerstwensen voor iemand die het moeilijk heeft

Er zijn ook andere redenen waarom de feestdagen moeilijk kunnen zijn. Een scheiding bijvoorbeeld, of het verlies van een geliefde. Jouw bemoedigende kerstwensen maken kerst dan misschien net iets draaglijker. Zet bijvoorbeeld een gedicht rondom moeilijke feestdagen op je kerstkaart, of kies voor een van de andere kerstwensen voor tijdens moeilijke tijden. Jouw steunende kerstwensen zijn een kleine moeite om te schrijven, maar worden enorm gewaardeerd.

Nieuwjaarswensen bij ziekte of in moeilijke tijden

Misschien ben je iemand vergeten een kerstkaartje te sturen, of stuur je liever nieuwjaarskaarten. Ook dan is het belangrijk om stil te staan bij iemands situatie. Met jouw nieuwjaarswens voor een zieke of voor iemand die het moeilijk heeft, laat je weten dat je aan diegene denkt. Want juist tijdens alle ‘beste wensen’ kan die bemoediging zo nodig zijn.

Meer tekstinspiratie voor je kerstkaart

Natuurlijk zijn er nog veel meer lieve mensen om een kerstkaartje naar te sturen. En ook daar helpen we je graag bij. Tussen een van de volgende artikelen zit sowieso een tekst voor op jouw kerstkaart van dit jaar.

🎄 50+ feestelijke teksten voor op je kerstkaart.
Zo wens je iemand sprankelend ‘fijne feestdagen’.
🎅🏾 Grappige teksten voor op je kerstkaart.
💌 Kerstkaart schrijven? Zo doe je dat!
❤️ Kerstwensen voor eenzame ouderen

Ook interessant voor jou: