Geboorte 12 juli 2022

Felicitatie geboorte: 44x lieve teksten voor je kaartje

Onze leuke felicitatiekaartjes

Feliciteer de nieuwbakken ouders met hun babygeluk. Bekijk nu onze leuke kaartjes!

De geboorte van een kindje is echt een felicitatie waard. Want wat is het bijzonder dat er een nieuw mensje op de wereld is gekomen! En dan is er natuurlijk niets leuker dan het sturen van een felicitatiekaartje. Al kan het soms best lastig zijn om de juiste woorden te vinden voor zoveel babygeluk. Wij helpen je er graag bij. De kersverse ouders feliciteren met de geboorte van hun zoon of dochter doe je met de volgende geboorte felicitatie teksten, wensen en gedichten heel origineel. 

👶🏾 Ook leuk om te lezen: Toffe kraamcadeaus voor als er een kleintje geboren is.

Leuke teksten voor je geboorte felicitatie

Als er een minimensje is geboren wil je natuurlijk al je wensen en liefs kwijt in je geboorte felicitatie. Maar soms zijn een paar simpele woorden al genoeg, toch? Je kaartje is zo geschreven met een van de volgende teksten voor op een felicitatie geboortekaartje. 

💌 Ben je op zoek naar wat je op het geboortekaartje van je eigen kleintje zet? Ontdek dan ook eens deze korte teksten en baby quotes voor op een geboortekaartje.

felicitatie geboorte

Gedichten om te feliciteren met de geboorte van een baby

Je kunt de kersverse ouders natuurlijk ook feliciteren door een gedichtje over geboorte op het kaartje te schrijven. Want die paar mooie woorden hoeven natuurlijk niet per se uit je eigen pen te komen! Ontdek de mooiste gedichten om te feliciteren met een geboorte hieronder, of doe inspiratie op in ons artikel met gedichtjes en teksten voor op een geboortekaartje.

Onze leuke felicitatiekaartjes voor een geboorte

Wens voor de baby als felicitatie tekst voor een geboorte

Ooit komt er een moment dat het nu zo kleine baby’tje een plakboek openslaat en jouw felicitatiekaartje tegenkomt. Het is dan supermooi als hij of zij je gelukwensen voor de geboorte kan lezen! Maar wat wens je een baby toe voor de rest van z’n leven? Met de volgende geboortewensen geef je je kaartje echt betekenis. 

✨ Tip: Bekijk ook eens onze leuke felicitatiekaartjes voor de geboorte van een dochter of een zoon

🧸 Handig: Op onze geboortekaartjes vind je vaak ook leuke teksten die geschikt zijn als felicitatie.

geboorte dochter

Kleindochter of kleinzoon geboren! Felicitatie voor opa en oma

Al is het voor de tiende keer, opa en oma worden is ontzettend bijzonder! Wil je opa en oma feliciteren met de geboorte van hun kleindochter of kleinzoon? Met de volgende geboorte felicitatie teksten zet je ze in het zonnetje ter ere van hun kleinkind.

👵🏽 👴🏼 Op zoek naar een leuk cadeau voor de pasgeboren grootouders? Ontdek dan ook onze cadeaus voor opa’s en oma’s.

Grappige felicitaties voor een geboorte

Kunnen de nieuwbakken ouders wel een grappige tekst waarderen, gebruik dan een tekst met een knipoog in je felicitatie! In ons artikel met grappige teksten voor op een geboortekaartje vind je bijvoorbeeld veel leuks. Hiermee bezorg je de ouders een glimlach in een soms ook pittige tijd. We hebben de volgende tekstjes voor je verzameld. 

👶🏻 Tip: Bekijk ook eens onze grappige geboortefelicitatiekaartjes voor leuke tekstinspiratie.

Dua voor geboorte en ‘Mabrouk met de geboorte’

Wanneer de kersverse ouders islamitisch zijn, dan zijn er ook mooie en passende geboorte felicitatie teksten te schrijven op je kaart. Want ook als je zelf niet gelooft, waarderen ze het als je aandacht aan zoiets belangrijks in hun leven besteedt. De volgende islamitische geboorte felicitaties zijn een goede optie. 

Dua voor geboorte

De islam heeft een bekende smeekbede die gaat over nieuw leven: de dua voor geboorte. Hiermee kun je de nieuwe ouders feliciteren, hen aansporen dankbaar te zijn en het goede voor hen vragen aan Allah.

Mabrouk met de geboorte

Wil je islamitische vrienden of familieleden met een pasgeboren kindje feliciteren? Gebruik dan het woord ‘mabrouk’ in je felicitatie. Dit betekent ‘gezegend’, en het wordt ook gebruikt voor felicitaties.

☪️ Ook leuk om te lezen: De mooiste islamitische teksten voor elk kaartmoment.

Christelijke felicitatie teksten voor een geboorte

Als het voor de kersverse ouders vaststaat dat ze dit kindje van God hebben gekregen, dan is het mooi om een verwijzing naar hun geloof te maken in je felicitatiekaartje. Een bijbeltekst, een mooi lied of zomaar een paar woorden over het christelijk geloof… Met de volgende christelijke felicitatie teksten voor een geboorte zit je goed. 

✝️ Tip: Meer inspiratie vind je bij onze christelijke teksten voor op een geboortekaartje.

geboorte felicitatie origineel

Tweeling of meerling felicitaties voor geboorte

Het is natuurlijk extra speciaal als bekenden een meerling krijgen! Stuur daarom een kaart met een bijpassende felicitatie voor de geboorte van een tweeling, drieling of misschien wel een vierling. Hieronder vind je onze tips. En kom je er nog niet helemaal uit, ontdek dan ook onze andere felicitaties voor een meerling.

Zusje of broertje: felicitaties voor de nieuwe broer of zus

Grote broer of zus worden is best een beetje spannend! Opeens moet de nieuwbakken zus of broer zijn papa en mama delen. Stuur een jong kindje daarom ook een felicitatiekaartje bij de geboorte van een broertje of zusje. Zo weet hij of zij dat hij niet vergeten wordt.

In het Engels, Arabisch, Frans, Spaans, Duits of Fries feliciteren 

Hebben buitenlandse familieleden of vrienden een kleintje gekregen? Of wil je de nieuwbakken ouders in hun eigen taal feliciteren met hun wondertje? Deze geboorteksten in het Engels, Arabisch, Frans, Spaans, Duits of Fries gaan je helpen met het schrijven van je kaartje!

Meer handige tips voor als er een baby geboren is

Je felicitatie voor de geboorte van een baby is met een van deze teksten zó geschreven. En wil je meer leuks lezen over de komst van een kindje, of ben je op zoek naar handige tips? Lees dan ook een van deze leuke artikelen.

👶🏽 Baby geboren? Zó help je de kersverse ouders!
👶🏿 35x de tofste kraamcadeaus
👶🏾 Op kraambezoek? Dit moet je weten!

Ook interessant voor jou: