Geboorte 15 januari 2024

Baby trends 2024: de babykamer, geboortekaartjes en meer!

baby trends

Kleurrijke babykamers, geboortekaartjes vol schattige diertjes en bloemen, de top 10 kindernamen van 2024… Wat ligt er weer veel babyleuks op de plank voor het komende jaar! We doken in de baby trends van 2024 en tippen je alle leuks voor wanneer je komend jaar een kindje verwacht. Zoek dus een comfortabele stoel of plek op de bank op, en ga er lekker voor zitten! 

Het is alles kleur wat de klok slaat als het gaat om de babykamer trends van 2024. Pops of colour, een donkere maar knusse babykamer of grandmillennial chic met schattig pastel… De volgende drie leuke babykamer trends van 2024 willen we je niet onthouden. 

Kleurexplosie: kleurrijk tot en met

Felle kleuren, speelse vormen en kleurrijke printjes… Deze toffe stijl is kleurrijk met een hoofdletter K! Je waant je dan ook weer helemaal kind met de kleurexplosie trend. Hij daagt uit tot lekker spelen en stimuleert de fantasie van je kleintje. Je moet een beetje durven met deze trend, maar wat ons betreft is-ie het helemaal waard.

Donkere, knusse babykamer

Mag het jou wel een píetsje rustiger zijn op de babykamer, maar schuw je donkere kleuren niet? Dan is een donkere en knusse kamer vast wat voor jou. Donkergroen, navy of antraciet zijn prachtig voor deze babykamer trend van 2024. En met zo’n toffe basis kun je alle kanten op. Je maakt de kamer stylish met een bloemenbehang en messing accenten. Of ga voor industrieel, met donkerhouten meubels, zwarte draadmanden en cognackleurig leer. Natuurlijk kun je de donkere kleur ook afzwakken met lichte elementen, zoals een crèmekleurige klamboe, een grote, witte nijntjelamp en schilderijen met een lichte basis.

Grandmillennial chic: vintage vol kleur

We horen je denken: wat is grandmillennial chic precies? Denk je oma’s interieur, maar dan stijlvoller. Niet zo gek dus dat de naam komt van de term ‘grandma chic’! Deze toffe babykamer trend van 2024 is tijdloos, en combineert zachte kleuren met klassieke elementen. Behang met printjes, goud- of bronskleurige details, vintage meubels; grandmillennial chic heeft het allemaal. Extra leuk is dat erfstukken erg mooi te combineren zijn met deze trend. Dat oude wiegje dat al decennia bij je moeder op zolder staat, mag je dus weer tevoorschijn halen! 

De geboortekaartjestrends van 2024: dit zijn ze!

Ook in de geboortekaartjes zien we elk jaar weer leuke trends verschijnen. Onze designers spotten ze al vroeg, en maakten toffe kaartjes die er goed bij passen. Kijk mee naar de geboortekaartjestrends van 2024!

geboortekaartjestrend bloemen

Geboortekaartjestrend bloemen

Kies je voor de grandmillennial chique babykamer trend van 2024, dan kun je deze mooi doortrekken in het geboortekaartje. Bloemen zien we in 2024 namelijk extra veel terug op geboortekaartjes! Mooie wildboeketten, een veld vol kleine bloemetjes of een bloemenzee tegen een kleurrijke achtergrond maken er een fleurige aankondiging van.

🌼 Je vindt onze bloemen geboortekaartjes hier!

geboortekaartjestrend dieren

Dieren geboortekaartjes

De dieren op onze geboortekaartjes zijn superschattig, al zeggen we het zelf! Bosdieren, een complete berenfamilie of een schattige tijger in de jungle… Er is zoveel leuks te kiezen. Ook wat betreft stijl kun je alle kanten op. Ga voor een simpele dierenkop met effen achtergrond, kies voor een dieren geboortekaartje met dromerig waterverf als basis of ga voor een kaartje met een natuurlijk landschap als achtergrond. De keuze is reuze! 

🦊 Bekijk hier onze dieren geboortekaartjes.

geboortekaartjestrend familieportret

Geboortekaartjes met een familieportret

Hoé schattig is het om je eigen, misschien wel nieuwbakken gezin terug te zien op het geboortekaartje! De familie beer die op pad is, schattige uiltjes die samen op een tak zitten of een silhouet geboortekaartje met een grote broer of zus. Wij zijn fan!

👨‍👨‍👧 Onze geboortekaartjes met familieportret vind je hier.

geboortekaartjestrend minimalistisch

Minimalistische geboortekaartjes als trend voor 2024

Simpele geboortekaartjes zijn al jaren populair, en niet zonder reden. Want wat zien ze er prachtig uit. Minimalistisch waterverf, een printje als achtergrond of een subtiele lijntekening van je kindje met de broer of zus. Op veel geboortekaartjes staat de naam dan ook centraal. Schitterend, vinden wij!

🤍 Hier kun je onze minimalistische geboortekaartjes bekijken.

geboortekaartjestrend lente winter zomer herfst

Seizoenen: geboortekaartjes met de lente, zomer, herfst en winter

Versier je je woonkamer het liefst in augustus al met herfstdecoratie, en zijn Pasen, Halloween en kerst voor jou reden om toffe versieringen te kopen? Dan is een geboortekaartje met het geboorteseizoen van je kleintje superleuk voor jou. Een geboortekaartje met bosdieren voor een oktoberkindje, een winters landschap met schattige ijsbeertjes voor als je kleintje in de koude maanden geboren wordt of een vrolijk bloemen geboortekaartje voor een lentekindje… Tussen onze geboortekaartjes met de seizoenen zit sowieso een kaartje dat bij je past.

Hier vind je geboortekaartjes voor elk seizoen:
🌷 Geboortekaartjes voor lentekindjes
☀️ Zomerse geboortekaartjes
🍁 Geboortekaartjes voor in de herfst
❄️ Winterse geboortekaartjes

Baby trends in namen: dit worden de favoriete kindernamen van 2024

Je zou het niet zeggen, maar ook in babynamenland vindt elk jaar weer een kleine verschuiving plaats. We doken in onze data in en ontdekten welke voornamen het vaakst gegeven gaan worden in 2024. Doe inspiratie op, of kijk of jullie naam ertussen staat!

Verwachte top 10 kindernamen van 2024

En daar is-ie dan: de top 10 voornamen die we verwachten voor 2024. De top 10 is gemaakt op basis van de meest gekozen kindernamen op onze geboortekaartjes.

1. Noah
2. Emma
3. Lucas
4. Yara 
5. Emily 
6. Finn
7. Elin
8. Sophie 
9. Liam
10. Zoë

Lekker kort: korte namen zijn het nog steeds helemaal

Opvallend is dat korte kindernamen de boventoon voeren in de top 10. 8 van de 10 namen hebben namelijk vier of minder letters. Alleen Emily en Sophie bevatten er meer.

Lieve betekenissen 

In 2024 gaan we ook voor liever dan lief, want meer dan de helft van de kindernamen uit de top 10 heeft een zachte, lieve betekenis. Denk bijvoorbeeld aan betekenissen als ‘eerlijk’, ‘licht’ en ‘vrede’.

Britse namen zijn the cup of tea

Kijken we naar de top 100 populairste namen, dan is maar liefst 20% van de kindernamen van Britse afkomst. Ook leuk: 12% van de namen is Nederlands, met namen als Fien, Teun en Guus. 

🔤 Benieuwd naar het hele onderzoek? Bekijk dan onze complete voorspelling van populairste kindernamen in 2024.

Handige babysnufjes van 2024

Naast alle mooie dingen die het leven met een baby nóg meer kleur geven, tippen we je ook graag een aantal handige baby items. Welke snufjes van 2024 gaan heel veel gemak opleveren met een kleintje? Deze baby trends kwamen wij tegen.

baby trends 2024 emulait flessen

Emulait flessen: voeden alsof je borstvoeding geeft

De babyflessen van het merk Emulait zien er niet alleen prachtig uit. Emulait heeft er namelijk ook een mooie missie mee: de kloof tussen de fles en de borst geven dichten. De flessen bootsen zowel qua vorm, gevoel en functie de borst van de moeder na. Hiermee gaat het wisselen tussen de borst en de fles zo soepel mogelijk. Niet alleen heb je keuze uit 5 spenen en 5 huidskleuren zodat je een fles samenstelt die precies bij jullie past. Ook de vorm en de elasticiteit van de speen bootsen een echte tepel na. Daarbij hebben de spenen meerdere gaatjes, zodat de melkstroom van een echte tepel wordt nagebootst. Je zult het vast met ons eens zijn dat Emulait met recht een plekje verdient tussen onze baby trends van 2024! Meer informatie vind je op Emulait.nl.

amici zonnebrand kwast baby trends

Zonnebrandkwast: AMICI herbruikbare kwast

Nog zo’n fijne vondst: de herbruikbare kwasten van AMICI. Ideaal wanneer je een dagje strand tegemoet gaat, en al opziet tegen de hele dag zonnecrème smeren. Deze herbruikbare kwast vul je met zonnebrandcrème, waarna je jezelf en je baby makkelijk en zonder knoeien insmeert. Wil je meer weten, kijk dan op Amicicosmetics.com/nl.

veer switchback

Veer Switchback System: kinderwagen, stoelverhoger en fietszitje in één

Als nieuwe ouders heb je ontelbaar veel spullen nodig. Daar heeft het kinderwagenmerk Veer een oplossing voor bedacht: het Switchback System! De kinderwagenstoel is de basis, en die tover je makkelijk om tot fietszitje, stoelverhoger, wipstoel of zitje voor op de bolderkar. Goed, deze baby trend vervangt de flessenwarmer of box natuurlijk niet, maar gaat wel voor een hoop gemak zorgen. Op goveer.com vind je meer informatie over het Veer Switchback System.

Nog meer leuke baby inspiratie

We hopen dat we jouw eerste jaar met je kleintje nog leuker en handiger gaan maken met deze toffe baby trends. Want niet alleen het leven met een kindje is een geweldige ervaring, ook alles eromheen is een wereld op zich! Wil je meer handige en toffe inspiratie, dan vind je een van de volgende artikelen vast ook leuk om te lezen:

👶🏿 Deze 16 babyweetjes kende je vast nog niet.
💌 60 mooie teksten voor jullie geboortekaartje!
🧸 De leukste ideeën voor de cadeaulijst voor je baby
🧡 Het eerste jaar van je baby: 18x onvergetelijke momenten!

Ook interessant voor jou: