Ga naar de inhoudGa naar het filter

Wel of geen zakelijke kerstkaarten sturen in 2023

Elk jaar stel je jezelf vast weer dezelfde vraag: stuur je als bedrijf een zakelijke kerstkaart naar je relaties? Er gaan verschillende geluiden rond dat kerstkaarten versturen zinloos is en verspilling van tijd en geld. Maar een zakelijke kerstkaart is veel meer dan een kerstgroet overbrengen. Een succesvolle kerstkaart kan namelijk veel teweegbrengen als je het juiste doel stelt en je je kaart hierop laat aansluiten! Wil je weten of het voor jouw bedrijf zinvol is om een kerstgroet te sturen? Lees dan snel verder!

Waarom wil je zakelijke kerstkaarten sturen?

Een zakelijke kerstkaart versturen is meer dan een kerstkaart kiezen en je adressenbestand naar de drukker e-mailen. Met een kerstkaart kun je namelijk veel bereiken! Stel daarom eerst vast wat je doel is van het versturen van kerstkaarten. Als je je achterliggende intentie weet, pas je hier vervolgens de uitstraling en boodschap van je zakelijke kerstkaart op aan. Niet elk doel kan ondersteund worden met een zakelijke kerstkaart. Daarom onderzochten we de meest gebruikte redenen van bedrijven om zakelijke kerstkaarten te sturen en vertellen je of een kerstkaart hiervoor geschikt is.

Zakelijke kerstkaart versturen voor het versterken van de klantrelatie

Er zijn veel bedrijven die een zakelijke kerstwens sturen om de relatie met hun klant te versterken. En als je dit op een persoonlijke manier doet, is een zakelijke kerstkaart een goed middel om contacten warm te houden. Zorg er wel voor dat je kerstboodschap welgemeend en persoonlijk is en past bij de organisatie waarnaar je de kerstkaart stuurt. Haal bijvoorbeeld een leuke herinnering op van jullie samenwerking of geef een compliment!

Zakelijke kerstkaarten versturen als traditie

Dat een kerstkaart versturen voor veel bedrijven traditie is, verbaast je waarschijnlijk niets. Maar is het wel zo’n goed idee om zakelijke kerstkaarten te sturen omdat je dit al jaren doet? Bij veel bedrijven is het resultaat namelijk een nietszeggende kaart die enkel ondertekend is door de directeur. Een niet-verstuurde kerstkaart valt bijna meer op! Heroverweeg dus je redenen om een zakelijke kerstkaart te sturen en pas hier je kerstkaart en kerstboodschap op aan, of besluit om geen kerstkaart te sturen.

Verwaterd contact herstellen met een zakelijke kerstkaart

Wil je met het versturen van kerstkaarten verwaterde connecties herstellen, maar heb je al jaren geen contact meer gehad met hen? Sommige bedrijven zullen verrast zijn over je attentie, maar de meeste organisaties zullen denken dat ze een van de vele bedrijven in je adressenbestand zijn die een kaartje krijgen. Stuur daarom een handgeschreven kerstkaart met het voorstel om elkaar in het nieuwe jaar weer te ontmoeten. Schrijf er een aantal data en je contactgegevens bij, zodat jullie samen een datum kunnen prikken!

Waardering uitspreken over samenwerking

Ben je blij met je zakelijke connecties en met hoe jullie samenwerking was? Dan is je waardering uitspreken via een zakelijke kerstkaart een goed idee! Kerst is namelijk hét moment om tijd te besteden aan de mensen om je heen, dus waarom zou je niet wat extra aandacht geven aan je zakelijke relaties? Lees ons artikel Do’s en don’ts van een zakelijke kerstkaart in 2023 voor het formuleren van een passende tekst in je zakelijke kerstkaarten!

Promoten van een nieuw product met zakelijke kerstkaarten

Veel bedrijven zien de kerstkaart als een medium om een nieuw product of dienst aan de man te brengen. Maar omdat kerstkaarten juist als een persoonlijke groet gezien worden, sla je de plank mis met een verkapte direct mail als kerstkaart. Geef dus een andere en meer passende invulling aan je kerstkaart en bewaar het promoten van je nieuwe producten voor een ander moment. Bijkomend voordeel hiervan is dat je promotie niet verdwijnt in de hectiek van de eindejaarswerkzaamheden en de kerstvakantie!

Fysieke kerstkaarten of digitale kerstkaarten

Als je hebt besloten waarom je een zakelijke kerstkaart verstuurt, dan is het tijd om te bepalen in welke vorm je dit doet. Je hebt hierbij de keuze uit een digitale of fysieke kerstkaart.

Digitale kerstkaart versturen

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een zakelijke kerstkaart digitaal te sturen. Dit lijkt goedkoop, want er hoeft geen drukpers en postzegel aan te pas te komen, maar besef wel dat het samenstellen van een digitale kerstkaart ook tijd kost! Je moet geschikte afbeeldingen vinden en plaatsen, een persoonlijke tekst formuleren en een zakelijke kerstkaart per e-mail moet goed getest worden. Daarnaast is een digitale kerstgroet erg onpersoonlijk en vluchtig, want er is vaak maar een persoon in de organisatie die je kerstkaart leest. Ook kan een kerstkaart per e-mail niet uitgestald worden op de koffietafel!

Pluspunten van een papieren, zakelijke kerstkaart

Het voordeel van een fysieke kerstkaart is dat deze neergezet kan worden en dus vaker in het oog springt bij medewerkers. Daarbij schrijf je deze kerstgroet gemakkelijk met de hand, wat de indruk geeft dat je er veel aandacht aan hebt besteed. Met een opvallend ontwerp en een persoonlijke boodschap wordt jouw fysieke kerstgroet dus heel anders ontvangen dan een digitale kerstkaart! Wil je toch je zakelijke kerstkaarten online versturen? Verzend je kerstkaarten dan via Kaartje2go! Je maakt je kaart gemakkelijk online via onze kaartmaker en wij zorgen dat je zakelijke kerstkaarten op de juiste plaats van bestemming komen. Zo ervaar je het gemak van een digitale kerstkaart met de voordelen van een fysieke zakelijke kerstkaart.

Positieve effecten van je kerstkaarten

Een zakelijke kerstkaart is dus meer dan een kerstkaart kiezen en je handtekening zetten namens het hele bedrijf. Met het juiste doel, een opvallende kerstkaart en een persoonlijke tekst brengt jouw zakelijke kerstkaart veel meer teweeg dan het groeien van een stapel kerstkaarten! Je klanten herinneren je op een positieve manier en zullen je bedrijf sneller in overweging nemen voor een samenwerking. Met welke reden stuur jij in 2023 zakelijke kerstkaarten?

Lees ook alle informatie​​​​​​​ over onze zakelijke kerstkaarten.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.