Ga naar de inhoudGa naar het filter

Rouwkaart vogel

Een rouwkaart met een koolmees, uil, duif of een andere vogelsoort maken en versturen? In onze collectie bevinden zich tientallen ontwerpen met afbeeldingen van vogels. Open het ontwerp dat je het meest aanspreekt in onze kaartmaker en pas de teksten, afbeeldingen en andere elementen naar je eigen wensen aan.

Rouwkaart met vogels

Onze rouwkaarten met vogels hebben subtiele kleuren. Aardetinten zie je het meeste terugkomen, wat de rouwkaarten een rustige en neutrale uitstraling geeft. Liever een rouwkaart met iets meer kleur erin? In onze collectie zitten ook rouwkaarten met een koolmees. Deze vogels met hun gele buik zien er niet alleen mooi uit, maar staan ook symbool voor hoop, vreugde en leven met aandacht. Kies je het liefst een rouwkaart met weinig tot geen kleur, dan is een zwart-wit vogel rouwkaart een goede optie.

Landschap rouwkaarten met een vogel

Op een deel van onze rouwkaarten met vogels is een strand of heuvelachtig landschap te zien. Iets wat je in die ontwerpen veel terugziet is de ondergaande zon: het symbool voor het einde van een situatie of een cyclus. Meestal vliegen de vogels in de richting van de zon en is alleen het silhouet te zien. Soms is er ook nog een kader voor een foto op de voorkant van de rouwkaart. Is dit niet het geval? In de kaartmaker voeg je gemakkelijk een foto met een kader toe.

Symbolische betekenis van vogels op een rouwkaart

In veel culturen worden vogels gezien als boodschappers van de goden, omdat ze vliegen tussen hemel en aarde. Ook worden ze vaak geassocieerd met het leven na de dood. De symbolische betekenis verschilt echter per vogel. Zo staat een duif symbool voor vrede en een nieuw begin en een uil voor diepe verbondenheid en verandering. Dit zijn echter niet de enige vogels die vaak op een rouwkaart staan afgebeeld. Ook de zwaan, het symbool voor licht en puurheid, laat zich regelmatig op rouwkaarten zien.

 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.