Ga naar de inhoudGa naar het filter

Rouwkaart bloemen

Rouwkaart bloemen 

Bloemen symboliseren troost, hoop en schoonheid in perioden van rouw. Veel nabestaanden kiezen dan ook voor een rouwkaart met een illustratie van een bloem erop. In onze collectie vind je onder meer rouwkaarten met orchideeën, klaprozen, bloesem en zonnebloemen.

Rouwkaart met bloemen 

Bloemen rouwkaarten stralen een gevoel van liefde uit en geven de rouwkaart een respectvolle uitstraling. Vaak wordt er gekozen voor een bloem die een speciale betekenis had voor de overledene. Sommige nabestaanden vragen in de rouwkaart dan ook om deze bloem - bijvoorbeeld een orchidee, lelie, hortensia of chrysant - in een bepaalde kleur mee te nemen naar de uitvaart. Naast losse bloemen hebben enkele rouwkaarten ook afbeeldingen van een boeket of een bloemenkrans. Ook zitten er ontwerpen tussen met een fotokader of een bloemenveld op de achtergrond.

Betekenis van bloemen op rouwkaarten 

Naast dat bloemen er mooi uitzien, staan ze vaak symbool voor een gedachte. De lelie is een van de meest geliefde keuzes voor een rouwkaart. Deze bloem staat symbool voor onschuld, zuiverheid en vergankelijkheid. Een andere bloem die zich vaak op rouwkaarten laat zien is de chrysant. In sommige landen wordt deze bloem, die symbool staat voor de dood, zelfs exclusief gebruikt voor uitvaarten. Rozen hebben verschillende betekenissen, afhankelijk van hun kleur. Op rouwkaarten komen doorgaans donkerrode rozen voor om het gevoel van rouw en verdriet te weerspiegelen.

Bloemen rouwkaart personaliseren 

Helemaal zelf een rouwkaart met bloemen ontwerpen is best een opgave. Daarom hebben onze ontwerpers bloemen rouwkaarten gemaakt die je gemakkelijk aanpast. Zo is het mogelijk om foto’s toe te voegen, elementen te verplaatsen (of verwijderen) en kleuren aan te passen. Ook het lettertype kan naar wens gewijzigd worden. Loop je tijdens het bewerken van de bloemen rouwkaart ergens tegenaan? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team helpt je graag verder. 

Tip: zie ook onze bedankkaarten met bloemen en bidprentjes met bloemen.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.