Ga naar de inhoudGa naar het filter

Chinees nieuwjaar kaarten

Gelukkig Chinees Nieuwjaar! Verheug jij je ook op het jaar van de draak? Kies dan een leuke Chinees nieuwjaar kaart en verstuur hem naar vrienden en familie. Perfect voor een fijn Lentefeest!

  • Gratis proefdruk
  • Gratis witte enveloppen
  • CO2-neutraal gedrukt

Chinees nieuwjaar kaart maken

10 februari is het zover, dan begint het Chinese Nieuwjaar. En dat kun je feestelijk inluiden met een Chinees nieuwjaar kaart. In onze collectie Chinees Nieuwjaar kaarten vind je veel rode en gouden accenten, en dat is niet toevallig. Goud staat volgens de Chinese traditie namelijk voor welvaart en voorspoed, terwijl de kleur rood symbool staat voor geluk en blijdschap. Geen wonder dus dat je rond het Chinees nieuwjaar veel kaarten in deze kleuren ziet!

🐲Tip: Maak je kaart voor het Chinees Nieuwjaar extra leuk met een gouden of rode envelop. 

Chinese nieuwjaarskaarten met draken

Elk jaar staat volgens de Chinese dierenriem symbool voor een dier. Het jaar 2024 is volgens de Chinese kalender het jaar van de draak. En dat belooft veel, want de draak is een van de belangrijkste dieren uit de Chinese dierenriem. De draak staat namelijk voor geluk en succes. Daarom zien we dit jaar veel Chinees nieuwjaar kaarten met draken. Maar ook Chinese lampionnen en bloesem zien we terug op deze nieuwjaarskaarten.  

Hoe zeg je ‘Gelukkig Nieuwjaar’ in het Chinees?

Wil je je Chinees Nieuwjaar kaart aankleden met een toepasselijke tekst? We hebben een aantal opties voor je op een rijtje gezet. De volgende teksten kun je op je kaart voor het Chinees nieuwjaar schrijven:

  • Kung Hei Fat Choi – betekent in het Kantonees ‘gelukkig nieuwjaar’.
  • Gong xi fa cai – betekent in het Mandarijn ‘een voorspoedig nieuwjaar’.
  • Xin Nián Kuài Iè – betekent in het Mandarijn ‘Gelukkig nieuwjaar’.


 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.