Ga naar de inhoudGa naar het filter

Decemberzegels voor je kerstkaarten

Hier vind je alles wat je moet weten over decemberzegels voor op je kerstkaarten. Bij Kaartje2go hebben we namelijk een leuke decemberzegel-actie. We bieden de normale postzegel voor het decembertarief aan. Dat betekent snelle verzending en korting op je zegels. Meer hierover lees hieronder!

Veelgestelde vragen over decemberzegels

Decemberzegels of kerstzegels zijn speciale postzegels voor je kerst- en nieuwjaarskaarten. Deze zegels zijn goedkoper dan normale postzegels, maar geven je kaarten een iets langere bezorgtijd (3 à 4 werkdagen in plaats van de gebruikelijke 1 à 2 werkdagen). 

Er is trouwens geen verschil tussen decemberzegels en kerstzegels. Het zijn twee benamingen voor dezelfde zegels.

De decemberzegels kun je kopen en gebruiken tussen 14 november 2023 en 7 januari 2024 In deze periode is het dus extra voordelig om je kerstkaarten te versturen.

Hieronder even de verschillen op een rijtje.

Decemberzegels:

 • Alleen geldig rondom de kerstperiode
 • Lager verzendtarief 
 • Verzendduur van 3 tot 4 werkdagen*
 • 1 zegel nodig voor post tot en met 50 gram

Reguliere postzegels:

 • Hele jaar geldig
 • Hoger verzendtarief
 • Verzendduur van 1 tot 2 werkdagen*
 • 1 zegel nodig voor post tot en met 20 gram

Bestel je de kaarten bij Kaartje2go én laat je ze door ons versturen, dan betaal je het tarief van de decemberzegels, maar profiteer je tegelijkertijd van de standaard levertijd. 

* Dit is afhankelijk van de drukte bij PostNL (zie bezorginformatie).

 

We willen dat de ontvanger van je kerstkaart zo snel mogelijk kan genieten van je prachtige kerstboodschap, en dat jij niet te veel betaalt voor je postzegel. Daarom krijg je bij Kaartje2go snelle bezorging én korting op je postzegel. 

De korting op verzending geldt van 13 november 2023 tot en met 7 januari 2024. In die periode verstuur je je kerstkaarten dus extra voordelig.

Oh, en deze actie geldt trouwens niet alleen voor kerstkaarten. Als je bij ons bestelt, is elke kaart die in de decemberzegel-periode wordt verstuurd voorzien van dit lagere tarief.

Wil je van deze actie gebruikmaken? Laat je kaarten dan rechtstreeks door ons versturen. Je betaalt dan het decemberzegeltarief voor de normale postzegels, waardoor je kerstkaarten sneller bezorgd worden tegen een voordelig tarief. Zo bespaar je op de verzendkosten zonder daar iets voor te hoeven doen.

De waarde van een decemberzegel of kerstzegel is € 0,96. Dit is tien cent goedkoper dan een normale postzegel. Met decemberzegels en kerstzegels bedoelen we trouwens één en dezelfde zegel. Er zijn geen verschillen tussen decemberzegels en kerstzegels. Met één decemberzegel kan je post versturen met een gewicht tot 50 gram. De minimale afmeting waaraan de kaart moet voldoen is 9 x 14 cm. Decemberzegels koop je per vel van 20 stuks. In totaal ben je dan voor 20 decemberzegels € 19,20 kwijt. Bestel je liever minder dan 20 kaarten? Geen probleem! Bij Kaartje2go is het decembertarief per kaartje te koop, zo blijf je niet met zegels over zitten. 

Is de post zwaarder dan 50 gram? Plak dan meer decemberzegels of koop speciale bijplakzegels.

Decemberzegels en kerstzegels zijn van 14 november tot en met 7 januari geldig. Maar ze zijn het hele jaar door te gebruiken. Dan moet je wel bijplakken tot het dan geldende tarief. Het tarief in 2024 is vastgesteld op € 1,09.

Ja, dat kan! Alle decemberzegels van 2010 tot en met 2022 met de opdruk ‘december’ zijn geldig voor 2023. Je hoeft dus geen zegeltjes bij te plakken als je nog oude decemberzegels hebt van vorig jaar.

De decemberzegels zijn vanaf 14 november 2023 te verkrijgen bij de ruim 3.300 postkantoren en pakketpunten, bij  4.100 postzegelverkooppunten – waaronder Bruna en Primera – of via de website van PostNL. Op een vel zitten 20 decemberzegels.

Kaartje2go bezorgt in deze periode alle post tegen het decemberzegeltarief, mét reguliere verzending! Heb je je kerstkaarten als pakketje thuis laten bezorgen en wil je de kaarten graag met decemberzegels versturen? Houd er dan rekening mee dat:

 • De bezorgduur 3 tot 4 werkdagen is.
 • De kerstkaart niet zwaarder mag zijn dan 50 gram.
 • De zegel alleen geldt voor verzending binnen Nederland (voor verzending naar het buitenland kun je 2 decemberzegels plakken, dit geldt wereldwijd).
 • De zegel maar een beperkte periode geldig is (na 6 januari kan de zegel gebruikt worden voor reguliere post als er wordt bijgeplakt tot het geldende tarief).

Voor het buitenland kunnen ook decemberzegels gebruikt worden. Met 2 decemberzegels verstuur je al je kaarten naar alle bestemmingen in het buitenland. De decemberzegels zijn geldig van 14 november  tot en met 6 januari 2023.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.