Met een communiekaartje kondig je de communie aan en nodig je familie en vrienden uit voor deze speciale dag. Dit kaartje wordt vaak vanuit het perspectief van het kind geschreven. Je vermeld hierop alle informatie die de gasten nodig hebben.

Aankondiging/uitnodiging 
De tekst aan de binnenzijde van de communiekaart begint vaak met een aankondiging van de communie. Je geeft aan dat je kind communie gaat doen en nodigt de ontvanger uit om dit samen met jou te vieren.

Datum
Niet geheel onbelangrijk is de datum van de communie. Geef aan wanneer de communie zal plaatsvinden.

Locatie en aanvangstijd 
Vaak bestaat de communie uit twee onderdelen: de mis in de kerk en het communiefeest. Vermeld van beide onderdelen de locatie en de aanvangstijd. Zo weten de gasten precies wanneer ze waar moeten zijn.

Aanwezigheid
Het is fijn om te weten wie wel en wie niet aanwezig zal zijn bij jouw communie. Het kan daarom handig zijn om de genodigden te vragen of ze hun aanwezigheid willen doorgeven.

Cadeautip
Zijn er speciale cadeauwensen? Geef dit dan aan op het communiekaartje. Wanneer je zoon of dochter het liefst geld ontvangt kun je dit bijvoorbeeld eenvoudig aangeven door een envelop als figuur op de kaart te plaatsen.