Trouwen 13 mei 2016

26 huwelijksaanzoeken voor een onvergetelijke verloving

Originele huwelijksaanzoeken

Trouwen, het begint allemaal bij het aanzoek. Hier wil je natuurlijk een bijzonder moment van maken! Maar hoe vraag je jouw vriend of vriendin nou op een originele manier ten huwelijk? Dit is nog niet zo eenvoudig en daarom hebben we ter inspiratie 26 ideeën voor originele huwelijksaanzoeken voor je op een rijtje gezet.

✨ Ook leuk voor jou: Verloofd? Dit wil je dan zeker weten!

1. Ten huwelijk vragen op grote hoogte

Als jij en je partner niet bang zijn voor grote hoogtes kun je hem of haar ten huwelijk vragen tijdens een luchtballonvaart! Je partner zal dit niet verwachten, want de ballonvaart is op zichzelf al erg spectaculair. Vraag een van de andere passagiers om foto’s te maken, zodat je een leuk aandenken voor later hebt.

pin

2. Huwelijksaanzoek bioscoop: verras haar op het grote doek

Kijkt je partner graag films en gaan jullie regelmatig naar de bioscoop? Doe dan het huwelijksaanzoek in de bioscoop! Laat bijvoorbeeld in de pauze een filmpje of foto afspelen op het bioscoopscherm, zodat het op een moment plaatsvindt dat ze het niet verwacht. Dit zal een van de bijzondere huwelijksaanzoeken zijn!

3. Sprookjesachtig huwelijksaanzoek in Disney

Elk meisje droomt van een sprookjesachtig huwelijksaanzoek. Neem haar daarom mee naar Disneyland, vraag een voorbijganger voor een foto of filmpje en vraag haar ten huwelijk vlak voor het Disneykasteel. Dit moment in haar leven zal ze nooit meer vergeten.

pin

4. Origineel huwelijksaanzoek door vrouw: weekendje weg

Als vrouw een origineel huwelijksaanzoek doen lijkt misschien lastig, maar het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Plan bijvoorbeeld een weekendje weg naar jullie favoriete bestemming en doe het huwelijksaanzoek wanneer jullie in een restaurant zitten of net bij een mooie bezienswaardigheid staan.

💌 Ook leuk om te lezen: Dit zet je op een verlovingskaart!

5. Ten huwelijk vragen tijdens een loveshoot

Een loveshoot is een goed excuus om je partner te lokken naar een mooie plek terwijl jullie er prachtig uitzien. Kies samen een fotograaf voor jullie loveshoot, maar regel de fotograaf zelf en stel hem of haar op de hoogte van je plannen. Doe de loveshoot eventueel bij een kasteel of een mooi meertje om het plaatje helemaal compleet te maken!

pin

 6. De rode draad in jouw leven

Verwerk jullie mooiste herinneringen in jouw aanzoek. Hang een rood lint van de ene kant van het huis naar de andere kant. Hang het lint vol met lieve kleine briefjes, foto’s en leuke herinneringen uit jullie relatie. Schrijf op het laatste briefje dat hij/zij de rode draad is in jouw leven. Wanneer jouw vriend of vriendin dit laatste briefje leest, ga je op je knieën.

7. Huwelijksaanzoek met kind: shirtje met dé vraag

Kinderen vinden het heel leuk als ze bij bijzondere momenten betrokken worden. Doe daarom je huwelijksaanzoek samen met je kind! Trek je zoon of dochter een shirtje aan met de tekst ‘Wil je met papa trouwen?’ en overval je partner!

pin

8. Huwelijksaanzoek thuis met een filmpje op YouTube

Een origineel huwelijksaanzoek thuis doe je met een filmpje op YouTube. Maak bijvoorbeeld een ode aan je partner met leuke foto’s van jullie en eindig het filmpje met een scène dat je hem of haar ten huwelijk vraagt. Het filmpje is al een aandenken op zich en zal door vele mensen bekeken worden.

9. Bijzonder huwelijksaanzoek in een fotohokje

Bijzondere huwelijksaanzoeken moeten natuurlijk vastgelegd worden. En hoe kan dit makkelijk dan je partner in een fotohokje ten huwelijk te vragen terwijl de foto’s net worden gemaakt? Lok je partner mee het fotohokje in en doe het huwelijksaanzoek terwijl de camera zijn of haar reactie vastlegt!

pin

10. Flashmob als huwelijksaanzoek

Een huwelijksaanzoek is in de meeste gevallen onverwachts, maar met een flashmob zal je partner helemaal verbaasd zijn! Huur een bedrijfje in om je flashmob te regelen, vraag eventueel vrienden en familie om mee te doen en verras je partner geheel onverwachts terwijl hij of zij op het terras zit.

11. Donuts in de woorden ‘Marry Me?’

Donuts zijn altijd een goed idee! Is je partner dus een zoetekauw? Bestel dan deze donuts en vraag hem of haar heel nonchalant om de doos te openen. Donuts met glazuur in de woorden ‘Marry Me?’ kan hij of zij toch niet weerstaan?

pin

12. Aanzoek op Valentijnsdag

Er is geen betere dag voor een aanzoek dan Valentijnsdag. Cliché misschien, maar elke vrouw wil toch de ultieme liefdesverklaring op de dag van de liefde? Vraag haar in een restaurant, tijdens een romantische wandeling of tijdens jullie dinertje thuis!

13. Kopje koffie?

Allebei dol op koffie? Vraag je vriend of vriendin dan ten huwelijk onder het genot van een kopje koffie. Ga naar jullie favoriete koffietentje en laat zijn/haar cappuccino versieren met je aanzoek. Ook leuk, verstop de verrassing onder in het kopje. Schrijf je aanzoek op de bodem van het koffiekopje van je partner en wacht af tot het kopje leeg is.

pin

14. Huwelijksaanzoek met hond of kat

Voor sommige mensen voelt hun huisdier als hun kind. Betrek daarom zijn of haar huisdier bij het ten huwelijk vragen, zodat je partner wel ja moet zeggen! Doe een bordje met de vraag om het nekje of maak de ring vast aan de halsband. Zo speelt de hond of kat een speciale rol bij dit bijzondere moment!

15. Film het huwelijksaanzoek met een camera in het ringdoosje

Een huwelijksaanzoek in een fotohokje is al erg bijzonder, maar hoe kun je het moment nog beter vastleggen dan met een camera in het ringdoosje? Koop een extra groot doosje voor de ring waar een kleine actioncamera in past. Zorg dat alles goed werkt, dat de camera loopt en dat de camera goed vastzit. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op één knie gaan!

pin

16. In de krant

Leest jouw partner elke dag de krant? Plaats dan een grote advertentie in deze krant. Plaats hierbij een foto van jullie samen en natuurlijk het aanzoek ‘wil je met mij trouwen?’. Lees ‘s ochtends samen met je grote liefde de krant en hij/zij zal verrast staan.

17. Flipboekje

Super creatief en origineel is dit leuke flipboekje. Een flipboek is een boekje waarbij je de pagina’s moet laten ‘flippen’ tussen je duim en wijsvinger, zodat het lijkt alsof er een filmpje afspeelt. In het boekje zit het aanzoek en de ring verborgen.

18. Foto verrassing

Wil je dit bijzondere moment graag delen met familie en vrienden? Organiseer dan een feestje en laat hen je helpen bij je huwelijksaanzoek. Stel een groepsfoto voor en zorg ervoor dat je grote liefde vooraan staat. Geef iedereen die achter hem/haar staat een bordje met elk een letter. Wanneer je partner de foto bekijkt ziet hij/zij de zin staan ‘Wil je met me trouwen?’. Proost samen met vrienden en familie op dit bijzondere moment.

19. Originele huwelijksaanzoeken met boeken

Ben je op zoek naar originele huwelijksaanzoeken en is jouw partner een echte boeken liefhebber? Koop dan zijn/haar favoriete boek en snijd een hartje of vierkant uit de bladzijdes. Plaats hierin de verlovingsring. Bevestig de ring met een lintje aan het boek zodat deze er niet uit valt. Pak het boek mooi in en geef het cadeau aan je partner. Zal hij/zij de schat vinden?

pin

20. Leuk wakker worden

Wil je jouw vriendin op een bijzondere manier verrassen? Schuif dan ‘s nachts de ring al om de vinger van je vriendin. Doe dit heel voorzichtig zodat ze het niet door heeft. Maak haar ‘s ochtends wakker en verras haar met een lekker ontbijtje op bed. Zodra ze het in de gaten heeft stel je ‘de vraag’. Leuker kun je niet wakker worden!

21. Liefde gaat door de maag

Liefde gaat door de maag. Met een lekkere cupcake of een mooi taartje zit je dus altijd goed. Er zijn vele leuke manieren hoe jij jouw huwelijksaanzoek kan verwerken in deze lekkernij. Prik bijvoorbeeld een ‘wil je met me trouwen’ slingertje in een cupcake, maak een taartje in vorm van een ringendoosje, of verstop het aanzoek onder het taartje. Onweerstaanbaar toch?

pin

22. Origineel huwelijksaanzoek door vrouw: alarm op zijn telefoon

Als vrouw het huwelijksaanzoek doen wil je natuurlijk origineel aanpakken. Als je partner helemaal vergroeid is met zijn telefoon doe je dat gemakkelijk met een alarm! Maak in een onbewaakt moment een alarm of wekker met de tekst ‘Wil je met me trouwen?’ aan en houd de klok in de gaten. Wanneer het alarm afgaat ga jij vervolgens op één knie!

23. Originele huwelijksaanzoeken met bordspellen

Spelletjes zijn uitermate geschikt voor originele huwelijksaanzoeken. Zo vroeg Justin Lebon zijn vriendin ten huwelijk met een zelfgemaakt monopoly spelbord. In dit spel zaten allemaal leuke persoonlijke herinneringen verstopt. Ook zat er een heel bijzonder kanskaartje in het spel. Namelijk een kaartje met de vraag of ze met hem wilde trouwen. Vervolgens moest ze met haar pionnetje langs de juwelier, waar ze een ring aantrof. Super origineel, maar hier moet je wel een beetje handig voor zijn. Eenvoudiger is bijvoorbeeld een kruiswoordpuzzel waarbij de overgebleven letters de zin vormen ‘Wil je met me trouwen?’

pin

24. Hoogtepuntje

Maak van je huwelijksaanzoek letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt in jullie leven om nooit te vergeten. Plan een romantische vliegvakantie voor twee. Gebruik in het vliegtuig het luidsprekersysteem (uiteraard in overleg met de stewards aan boord) en vraag je partner op 35.000 feet hoogte ten huwelijk.

25. Huwelijksaanzoek tijdens kerst

Kerst is net als Valentijnsdag een moment om jouw geliefde te verrassen met de grote vraag. Veel originele huwelijksaanzoeken worden dan ook gedaan tijdens kerst! Alle familieleden zijn bij elkaar, iedereen ziet er mooi uit en nu zal hij of zij het helemaal niet verwachten! Start aan het begin van het kerstdiner met een speech en vraag hem of haar dan ten huwelijk. Deze kerst wordt onvergetelijk! Vind je dit een leuk idee? Lees dan ook onze 17 ideeën voor een huwelijksaanzoek met kerst.

pin

26. Mooie huwelijksaanzoeken: in het bos of op de hei

Als jouw vriendin een natuurliefhebber is, is het bos de perfecte plek voor een aanzoek. Maak van tevoren een romantische plek, met een lekkere picknick en slingers in de bomen. Vraag haar vervolgens om samen een boswandeling te maken en leid haar naar deze plek toe. Dit wordt zeker een van de mooie huwelijksaanzoeken die gedaan zijn!

Foto’s van het aanzoek

Een van deze originele huwelijksaanzoeken gaat er vast voor zorgen dat je vriend of vriendin volmondig ‘ja!’ zegt. Zorg er trouwens voor dat er iemand is die foto’s kan maken van het aanzoek. Zo heb je een herinnering voor later en kun je dit bijzondere moment met iedereen delen. Ook is het leuk om de foto’s van het aanzoek te gebruiken op jullie save the date of trouwkaarten.

Heeft je vriend of vriendin ja gezegd op jouw grote vraag? Download dan onze bruiloft checklist, zodat jullie kunnen beginnen met de gastenlijst samenstellen, de getuigen vragen en het thema vaststellen!

Ook interessant voor jou: