Trouwen 12 maart 2019

Wat zet je op een huwelijks-felicitatiekaart?

Huwelijks felicitatie

Een trouwdag is een bijzonder en speciaal moment. Als iemand in je omgeving dus in het huwelijksbootje stapt is het fijn om te laten weten dat je blij bent voor hen. Maar wat zet je op een kaart voor zo’n speciale gebeurtenis? Wij verzamelden heel veel voorbeeld teksten, quotes en gedichten voor op een huwelijks felicitatiekaart. Hiermee zet je een heel originele huwelijks felicitatie op je kaart!

👰 Leestip: Te gast op een bruiloft? Hier moet je op letten.

Voorbeeld teksten voor een huwelijks felicitatiekaart

De leukste maar lastigste tekst voor een huwelijks felicitatie is de tekst die je zelf geschreven hebt. Met een eigen tekst geef je een heel persoonlijke kaart, wat het bruidspaar zal waarderen. Vind je het moeilijk om iets origineels te schrijven? Een van de volgende voorbeeld teksten is ook leuk om op een felicitatiekaart voor trouwen te schrijven.

Verliefd, verloofd, getrouwd! Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. We wensen jullie heel veel liefde, geluk en wijsheid toe.

Eindelijk is het zover. Morgen gaan jullie trouwen! Een mooie stap om jullie liefde te bezegelen. Geniet van de dag, van de mensen en van elkaar. Voor je het weet zit de ring al om je vinger en is het mooiste feest van je leven voorbij!

Getrouwd! Wat vinden wij het leuk dat jullie elkaar het jawoord hebben gegeven. Jullie passen namelijk zo goed bij elkaar! En als je iets van een doorgewinterd echtpaar wilt aannemen, adviseren we jullie dit: Blijf communiceren en leren van elkaar, en neem jezelf en de ander niet altijd even serieus ;–) Heel veel geluk en liefde gewenst!

Mooie gedichten over het huwelijk en de liefde

Lijkt het je mooi om een gedicht te delen in je huwelijks felicitatie? Zoek dan een mooi gedicht op dat past bij het huwelijk en de liefde. Een betekenisvolle songtekst is daarnaast ook leuk om te delen. Op deze manier verstuur je wel een heel persoonlijke kaart, maar hoef je niet na te denken over wat je op de huwelijks felicitatiekaart moet zetten. Gebruik bijvoorbeeld een van de volgende gedichten.

Met liefde en inzet
voor elkaars geluk,
kan jullie huwelijk
zeker niet meer stuk!

A marriage is a promise that two hearts gladly make,
a promise to be tender, to help, to give and take.
A marriage is a promise to be kind and understanding,
to be thoughtful and considerate, fair and undemanding.
A marriage is a promise to share one life together,
a love filled promise meant to be, kept lovingly forever.

Iers huwelijksgedicht

Laat onze dromen nu maar komen
Geef me maar je hand
Deze mooie dag beloven
Liefde hangt boven het land
Zo mooi, zo mooi, zo onvoorstelbaar mooi
Alles wat ik zoek, is wat ik hier vind

Guus Meeuwis – Alles wat ik zoek

Wil je ook een stukje voorbereiden voor tijdens de bruiloft? Organiseer dan een hilarisch huwelijksspel!

Spreuken op een felicitatiekaart voor een huwelijk

Een mooie tekst voor op een felicitatiekaart voor een huwelijk is een spreuk waar het bruidspaar wat aan kan hebben. Ben je zelf ook getrouwd? Bedenk dan wat volgens jou belangrijk is voor een huwelijk en zoek hier een goede quote bij voor het bruidspaar. Je kunt ook een van de volgende quotes gebruiken. Hiermee geef je een opvallende kaart die het bruidspaar zich nog lang zal herinneren!

In een goed huwelijk worden de zorgen gedeeld en de genoegens verdubbeld.

Knorretje: ‘Hoe spel je liefde?’ Poeh: ‘ Dat hoef je niet te spellen, dat voel je!’

Two souls are sometimes created together and in love before they’re born.

F. Scott Fitzgerald.

Voor een goed huwelijk is het nodig heel vaak verliefd te worden – en altijd op dezelfde persoon.

Mignon McLaughlin

Wil je je kaart extra laten opvallen? Stuur dan een cadeau bij je felicitatiekaart!

Huwelijksfelicitatie met een christelijke tekst

Zoek je een christelijke tekst als huwelijks felicitatie? Zoek een mooie opwekking of psalm over liefde en schrijf deze op de kaart! Een van de volgende bijbelteksten past ook goed als een christelijk stel gaat trouwen.

Al had ik de gave om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, al bezat ik alle kennis en had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen – had ik de liefde niet, ik zou niets zijn.

1 Korintiërs 13:2

Mogen liefde en trouw je nooit verlaten,
wind ze om je hals,
schrijf ze in je hart.

Spreuken 3:3

Where you go I will go, and where you stay I will stay.

Ruth 1:16

💍 Ook leuk om te lezen: Van etiquette tot cadeaus: alles over verloven!

Originele huwelijks felicitatie

Met een van deze mooie gedichten, teksten en spreuken weet je zeker dat je een originele tekst voor een huwelijk op je kaart schrijft! Ben je trouwens nog op zoek naar een leuk huwelijkscadeau? Lees dan ook over wat je als huwelijkscadeau kunt geven.

Ook interessant voor jou: