Kerst 18 september 2023

Tekst kerstkaart: 50+ feestelijke kerstwensen!

🎄 Gratis proefdruk van je kerstkaart

Kies nu je leukste kerstkaart en bestel een gratis proefdruk!

Ho ho ho: kerst staat alweer voor de deur! Binnenkort zijn de brievenbussen weer gevuld met de mooiste kerst wensen. Heb jij ook zin om een sprankelend kerstkaartje naar vrienden en familie te sturen? Dan maakt een leuke tekst je kerstkaart helemaal af. In dit artikel verzamelden we alvast de mooiste kerst teksten voor op je kaartje. Van warme en bijzondere kerstwensen tot kerstspreuken, en van originele kerst gedichten tot steunende kerstwensen. Met welke kerst tekst wil jij iemand verrassen?

Tekst voor je kerstkaart: leuke kerstwensen

Je voelt het al aan je water: dit jaar vieren we een extra vrolijk kerstfeest! En die gedachte manifesteer je natuurlijk he-le-maal met speelse, leuke kerstwensen. Met een leuke tekst op je kerstkaart zet je de toon voor feestelijke kerstdagen, zonder meteen zoetsappig te worden. Ga bijvoorbeeld voor een humoristische kersttekst als: ‘Ik probeer in de kerststemming te komen, maar ik krijg die fles maar niet open!’ Ook de volgende leuke kerst teksten en grappige kerstgedichten bezorgen de ontvanger vast een glimlach.

🎄Met deze grappige kerstwensen voor op een kaartje hou je de kerststemming erin!

Ontdek onze leuke kerstkaartjes

Warme kerstwensen als teksten voor je kerstkaart

Voor de meeste mensen staat kerst voor liefde, warmte en gezelligheid. En daarom is het extra mooi om daar in de tekst van je kerstkaart bij stil te staan. Met deze warme, liefdevolle kerstwensen stuur je je dierbaren een lieve kerst tekst. Wie gun jij deze feestdagen een warme kerstknuffel?

✨Ook leuk om te lezen: 26 liefdevolle teksten voor op een kerstkaartje.

Bijzondere kerstwensen

Kunnen de sleigh bells voor jou niet vroeg genoeg tingelen? Dan kan je vast niet wachten om de allermooiste kerstkaartjes naar je dierbaren te sturen. Voor kerst met een extra gouden randje hebben we een aantal speciale en mooie kerstwensen teksten op een rijtje gezet. Zo stuur je een bijzondere kerstwens naar vrienden en familie.

✨ Leestip: 31x sprankelend leuke teksten om fijne feestdagen te wensen.

Korte kerstwensen en spreuken

Schrijf je het liefst een korte en krachtige kerstkaart tekst, maar mag het iets origineler zijn dan de welbekende ‘fijne feestdagen’ tekst? Say no more, want wij zijn stiekem dol op kerstkaart teksten zonder poespas. Met deze korte kerstwensen en toffe kerstspreuken stuur je een verrassend mooie kerstgroet.

🎁 Tip: Met deze 30 feestelijke oneliners stuur je een verrassend leuk kerstkaartje.

kerstkaart tekst

Steunende kerstwensen

Kerst is een bijzonder feest, maar deze tijd van het jaar kan voor sommige mensen ontzettend zwaar zijn. Denk aan eenzame ouderen of mensen die het afgelopen jaar een dierbare zijn verloren. Een steunende kerstwens kan dan helpen om een hart onder de riem te steken. Hier vind je nog meer kerstwensen voor een steuntje in de rug.

✨ Met deze kerstkaarten bij ziekte of verdriet steek je de ontvanger een hart onder de riem.

Kerst gedichten

Een kerst gedicht is een mooie manier om familie en vrienden fijne feestdagen te wensen. Een leuk gedicht op de kerstkaart blijft je namelijk bij en maakt je ook nog eens extra vrolijk. Van de volgende kerst gedichten krijgen we direct zin in de feestdagen. Van welk gedicht voor kerst krijg jij de meeste voorpret?

🎄 Ook leuk om te lezen: 12 mooie kerstgedichtjes voor op je kerstkaart.

wat schrijf je op een kerstkaart

Engelstalige teksten voor kerstkaarten

Mariah Carey, Bing Crosby en Michael Bublé: het kerstfeest kent heel wat Engelstalige ambassadeurs. Omdat er oneindig veel Engelse liedjes en films bestaan over Kerstmis, zijn er ook superveel leuke Engelstalige teksten voor kerstkaarten. We hebben de tofste voor je op een rijtje gezet. 

🦌Tip: Ook deze mooie Engelse teksten staan prachtig op je kerstkaart.

Religieuze kerst teksten voor je kerstkaart

Veel mensen vieren tijdens kerst de geboorte van Jezus. Het is daarom heel mooi om een religieuze of christelijke kerst tekst te schrijven. Daarnaast kan je in je kerstkaart tekst ook dieper ingaan op de kerstgedachte, zoals vrede op aarde en lief zijn voor elkaar. We hebben drie kerst psalmen en zes mooie religieuze kerstteksten voor je verzameld. Zo stuur je je dierbare een liefdevolle kerstwens.

Kerst psalmen

Religieuze kerst teksten

✨ Bekijk ook eens onze mooie christelijke kerstkaarten.

Zo schrijf je een mooie tekst op je kerstkaart

We hopen dat we je volop hebben kunnen inspireren op het gebied van toffe kerstteksten. Maar wat is nou eigenlijk een mooie kerstwens? Wat ons betreft gaat het niet zozeer om het origineelste gedicht of de gevoeligste kerstboodschap, maar vooral om het gebaar. Want met een mooie kerstkaart laat je de ander weten dat je aan hem of haar denkt. Dus of je nu kiest voor een klassieke ‘fijne kerstdagen’ tekst of juist een zelfgemaakt gedicht: het sturen van een kerstkaartje is al superlief. Kies dus de leukste kerstkaarten uit en geef ze een persoonlijke twist. Dan wordt het vast een hele liefdevolle kerst.

Ook interessant voor jou: