Kerst 12 december 2021

Dit is de leukste schaatsbaan in Nederland

Er is geen leukere activiteit in de kerstvakantie dan een dagje schaatsen. Heerlijk met de ijzers onder je voeten over de schaatsbaan sjezen. Maar helaas hebben we in Nederland niet ieder jaar kans op sneeuw en natuurijs. Gelukkig hebben ze daar wat op gevonden: kunstschaatsbanen! En naast lekker schaatsen kun je daar vaak nog veel meer beleven. Sleeën en langlaufen bijvoorbeeld. En laten we de warme chocolademelk en winterse lekkernijen niet vergeten. Waar je van al dit vertier kunt genieten? Wij gingen voor je op zoek naar de leukste schaatsbaan in Nederland en vonden eentje in bijna elk deel van Nederland. Lees snel verder voor een schaatsbaan bij jou in de buurt.

Nederland zit boordevol toffe schaatsbanen

Overal in Nederland zijn leuke schaatsbanen te vinden. Maar op winterdagen wordt het al vroeg donker en zijn de dagen wat korter. Je wilt dan ook geen uren in de auto zitten om een schaatsbaan in Nederland te bezoeken. Om je tijd in de kerstvakantie optimaal te benutten, hebben we daarom in verschillende delen van Nederland een schaatsbaan gevonden. Laat de auto maar vast warmdraaien en kleed je warm aan voor een dagje schaatspret! 

❄️ Ook leuk om te lezen: 28 feestelijke kerstactiviteiten en -uitjes.

Schaatsbaan in Nederland: het hoge Noorden

Thialf Heerenveen

Als je in een van de noordelijke provincies van Nederland woont is Thialf in Heerenveen een goede optie. Je sjeest over het ijs op de snelste schaatsbaan in Nederland! Zo noemt Thialf de baan en wij geloven dat meteen. Het is niet voor niets het huis van onze kampioenen. Vele Nederlandse schaatshelden en -heldinnen hebben hier wereldrecords geschaatst. De openingstijden zijn per dag verschillend, dus we raden aan je bezoekje van tevoren goed te plannen. Deze tijden en meer informatie vind je via www.thialf.nl/vrij-schaatsen.

Schaatsbaan in Nederland: lekker centraal

Schaatsbaan in Nederland: Ice Amsterdam

Noord-Holland: Ice* Amsterdam

Staat een dagje Amsterdam al op de planning deze kerstvakantie? Dan raden we je aan om ook een kijkje te nemen op het Museumplein. Daar vind je namelijk de schaatsbaan van Amsterdam Ice, voor het Rijksmuseum. Kijk voor meer informatie, tickets en prijzen op www.iceamsterdam.nl.

Openluchtmuseum Arnhem

Ook dit jaar is het Openluchtmuseum in Arnhem in winterse sferen. Want naast een mooie schaatsbaan vind je hier een sleebaan, demonstraties van verschillende ambachten en verschillende leuke activiteiten van vroeger. Maar de schaatsbaan van maar liefst 1.000 vierkante meter is toch wel het hoogtepunt van de dag. Oké, de koek-en-zopie kraam komt ook aardig in de buurt. Boek je tickets via www.openluchtmuseum.nl.

Schaatsbaan in Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam

It’s beginning to look a lot like Christmas in Rotterdam. Want hier vind je jaarlijks een geweldige schaatsbaan midden in het centrum. En het is ook nog eens een overdekte schaatsbaan in Nederland. Superhandig wanneer het weer niet echt meezit. Schaatsbaan Rotterdam heeft een baan van 400 meter voor het schaatsen van rondes. Maar beginnende schaatsers kunnen lekker zwieren en zwaaien op de funbaan van 800 vierkante meter. Voor ieder wat wils dus. Je vindt alle informatie rondom openingstijden en prijzen op www.schaatsbaanrotterdam.nl.

Schaatsbaan in Nederland: het gezellige Zuiden

Sportiom ‘s-Hertogenbosch

Ga lekker schaatsen bij Sportiom in ‘s-Hertogenbosch! Wil je er echt een dagje uit van maken? Ook dat kan. Want bij deze schaatsbaan in Nederland kun je na een dagdeel schaatsen ook nog eens lekker bowlen, minigolfen, zwemmen en/of pannenkoeken eten in pannenkoekenrestaurant Kluts! Plezier voor het hele gezin dus. Alle informatie vind je op www.sportiom.nl.

Schaatsbaan in Nederland: Geleen

Laco Geleen

De provincie Limburg is op zichzelf al een bezoekje waard. Maar als je een echte ijsavonturier bent kun je bij ijsbaan Laco in Geleen helemaal los. Deze schaatsbaan in Nederland is namelijk het hele jaar geopend. En als dat nog niet feestelijk genoeg is, kun je er zelfs discoschaatsen. Swingend over de ijsbaan dus! Ook handig om te weten: je kaartje voor de schaatsbaan is ook geldig voor het zwembad. Je bent gegarandeerd gesloopt ‘s avonds, maar het wordt een dag om nooit te vergeten. Ook hier vind je meer informatie op de website www.laco.eu.

✨ En blijf je lekker thuis tijdens de kerstvakantie? Vergeet ons dan niet te volgen op Facebook. Daar delen we regelmatig blogs boordevol tips en inspiratie om lekker te lezen vanaf de bank.

Ook interessant voor jou: