Kerst 16 december 2018

Kerst menukaart ideeën voor je kersttafel

Je tafel dekken voor kerst wordt pas echt leuk met de juiste aankleding. Met een mooi tafelkleed, chique servetten en glanzend bestek krijgen je gasten direct zin in een lange avond tafelen! Maar wist je dat je je kersttafel nog mooier kunt maken? Maak bijvoorbeeld kerst menukaarten en leg hier helemaal de focus op met wat kleine details. Hoe je dat precies doet? Lees verder voor onze kerst menukaart ideeën voor je kersttafel!

Kerst menukaart ideeën

Menukaarten leuk presenteren met een takje groen

Als je zelf een menukaart hebt gemaakt is het natuurlijk leuk om hier helemaal de aandacht op te vestigen. Een van onze kerst menukaart ideeën is om er een takje groen naast te leggen! Kies bijvoorbeeld voor eucalyptus of ga voor een dennentakje. Andere soorten takjes om neer te leggen zijn hulst, rode besjes en lavendel. De meeste van deze takjes zijn verkrijgbaar als bosje bij de supermarkt of het tuincentrum.

Kerst menukaart ideeën

Combineer je kerst menukaart met de tafelschikking

Hanteer je een tafelschikking tijdens het kerstdiner? Combineer je menukaarten voor kerst dan met een naamkaartje! Maak bijvoorbeeld labeltjes aan de kerstmenu kaartjes met henneptouw, mooi lint of rood-wit keukentouw. Je gasten weten zo precies op welke plek ze zitten en de focus ligt direct op de menukaart! Een van de voordelen van een tafelschikking is trouwens dat je iedereen een leuke plaats aan tafel geeft. Wil je meer weten over een tafelschikking tijdens kerst? Lees dan ons artikel Tips voor het dekken van je kersttafel!

Kerst menukaart ideeën

Zet je menukaarten voor kerst in een standaardje

Een van de andere kerst menukaart ideeën is om ze in een mooie standaard te zetten. Maak bijvoorbeeld standaardjes van rood-witte zuurstokken! Gebruik voor elke standaard 3 zuurstokken en zet deze met de ronde kant op tafel. Terwijl de zuurstokken nu elk een verschillende kant op wijzen maak je ze aan elkaar vast met twee stukjes plakband en een mooi touwtje. Met dit standaardje zet je je menukaarten op een originele manier neer! Je kunt een menukaart trouwens ook leuk neerzetten in een ingesneden wijnkurk of tussen de schubben van een liggende dennenappel.

Kerst menukaart ideeën

Leg je kerstmenukaarten in een servet

Een andere manier om je menukaarten leuk te presenteren is door ze in een gevouwen servet te leggen. Vouw je servetten daarvoor zo dat er een zakje ontstaat waar je de servet in kunt schuiven. Kijk voor de precieze vouwtechniek op onze Pinterestpagina. Maak het geheel af met een takje groen of leg de servet met de menukaart naast het bord, zodat je het bestek er ook in kunt leggen.

Zelf kerst menukaarten maken

Bij Kaartje2go maak je je menukaarten zoals jij het wilt. Kies bijvoorbeeld een mooi ontwerp van een van onze designers, pas de gerechten aan en maak de menukaart heel persoonlijk met jullie naam, een leuke foto en de datum. Je kunt natuurlijk ook beginnen met een blanco kaart, zodat je menukaart helemaal zelf kunt ontwerpen. Wil je je menukaarten extra chic maken? Ga dan voor een langwerpige kaart of kies een mooie papiersoort als parelmoer of linnen! Je leest meer over kerst menukaarten maken in ons artikel Zo maak je een menukaart voor kerst.

Feestelijk gedekte tafel met deze kerst menukaart ideeën

Met deze tips en ideeën wordt jouw kerstmenu van 2019 heel feestelijk! Ben je nog op zoek naar wat je precies kunt eten tijdens het kerstdiner? Lees dan ook ons artikel Wat eten Nederlanders met kerst?

Ook interessant voor jou: