Kerst 30 november 2017

De 7 leukste kunstijsbanen van Nederland

Kunst ijsbanen Nederland

Er is geen leukere activiteit in de kerstvakantie dan een dagje schaatsen. Schaatsen past perfect bij de winter, maar niet elke winter in Nederland is een schaatswinter. Daarom vind je op verschillende plekken in het land kunst ijsbanen waar je samen met familie of vrienden een sportieve dag beleeft. Op de meeste locaties vind je trouwens ook veel andere leuke dingen om te doen voor een compleet dagje uit. Wij vertellen je waar je in de kerstvakantie van 2019 je schaatsen ombindt voor wat winters vermaak!

1. Schaatsbaan Amsterdam: Ice*Amsterdam

Afstand vanaf Utrecht: 50 kilometer

Breng jij deze winter een bezoekje aan de kerstmarkt in Amsterdam? Neem dan ook een kijkje bij de schaatsbaan op het Museumplein! Ice Amsterdam strijkt namelijk ook dit jaar weer voor het Rijksmuseum neer. Laat je kinderen bijvoorbeeld lekker schaatsen op deze energiezuinige ijsbaan, terwijl je samen met je partner heerlijk kunt struinen over Ice Village Amsterdam. Vergeet ook niet om wat foto’s te maken bij de schaatsbaan, want met het Rijksmuseum als achtergrond is de ijsbaan erg sfeervol. Kijk voor de prijzen en openingstijden van Ice Amsterdam op www.iceamsterdam.nl.

2. Schaatsbaan Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam: leukste kunst ijsbanen van Nederland

Afstand vanaf Utrecht: 57 kilometer

Elk jaar herrijst in het centrum van Rotterdam een schaatsbaan met kunstijs. De baan heeft een tunneloverkapping, wat het een gezellig geheel maakt! De Schaatsbaan Rotterdam heeft een baan van 400 meter voor het schaatsen van rondes en een funbaan van 800 vierkante meter voor beginnende schaatsers. De ijsbaan is van 30 november 2019 t/m 28 februari 2020 open voor recreatieschaatsen. De prijzen en openingstijden van de Schaatsbaan Rotterdam vind je via www.schaatsbaanrotterdam.nl/

3. IJsbanen in Zierikzee, Goes en Middelburg

Afstand vanaf Utrecht: 130 – 180 kilometer

In de wintermaanden kun je ook de schaatsen ombinden in Zeeland! In Goes, Zierikzee en Middelburg worden namelijk in het centrum van de stad tijdelijke ijsbanen opgezet. Ook zijn er andere leuke winterse activiteiten om te beleven. Wat dacht je van curling met familie en vrienden of je kinderen leren schaatsen op de overdekte Krabbelbaan? De ijsbanen zijn geopend van woensdag 27 november 2019 t/m zondag 19 januari 2020. Kijk voor de prijzen en openingstijden op www.zeelandhoudtvanschaatsen.nl.

4. Laco Geleen

Afstand vanaf Utrecht: 168 kilometer

Woon je in Limburg? Dan is ijsbaan Laco Geleen vast het dichtste bij voor jou! Bij Laco Geleen kun je het hele jaar door schaatsen op kunstijs. Ook kun je er dansen op het ijs tijdens het discoschaatsen! Laco staat trouwens bekend om zijn zwembaden en daarom heb je met je kaartje voor de ijsbaan ook toegang tot het zwembad. Dat wordt een actief dagje zwemmen en schaatsen! De prijzen en openingstijden van de ijsbanen vind je via www.laco.eu/geleen/schaatsen.

5. IJsbaan in het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

IJsbaan Nederland Openluchtmuseum Arnhem

Afstand vanaf Utrecht: 67 kilometer

In Arnhem vind je het Nederlands Openluchtmuseum, waar nostalgie en schaatsen elkaar in de winter ontmoeten. De ijsbaan is geopend van 7 december 2019 t/m 19 januari 2020. Naast de schaatsbaan vind je in het Openluchtmuseum een sleebaan, demonstraties van verschillende ambachten, een nostalgische draaimolen en heel veel andere activiteiten van vroeger. De prijzen en openingstijden van het Nederlands Openluchtmuseum vind je via www.openluchtmuseum.nl.

6. Thialf Heerenveen

Afstand vanaf Utrecht: 135 kilometer

IJsbaan Thialf in Heerenveen is een van de plekken die je gezien moet hebben in je leven. Vele schaatsers hebben op deze plek wereldrecords neergezet en de organisatie noemt het daarom niet voor niets het huis van kampioenen! Naast het bekijken van wedstrijden kun je je hier ook zelf op het ijs wagen tijdens een dagje schaatsen. En in de winter zijn zowel het café als de brasserie open voor een drankje, lunch of diner. De prijzen en openingstijden van Thialf Heerenveen vind je via www.thialf.nl/recreatie.

7. Sportiom Den Bosch

IJsbaan Sportiom Den Bosch

Afstand vanaf Utrecht: 55 kilometer

Ook bij Sportiom in Den Bosch kun je een gezellig dagje schaatsen in de kerstvakantie. Het leuke van de ijsbaan van Sportiom zijn de vele thema’s waar je doorheen schaatst. Zo waan je je op de Noordpool, op heuvels en in grotten. Naast het schaatsen kun je ook lasergamen en zwemmen bij Sportiom. De prijzen en openingstijden van Sportiom in Den Bosch vind je via www.sportiom.nl/schaatsen.

Leuke activiteit voor in de kerstvakantie

Nederland is dus ook met zijn vele kunstijsbanen een echt schaatsland. En de meeste ijsbanen bieden nog veel meer dan een middagje schaatsen! Zo maak je er een sportieve dag van door te gaan zwemmen, of proef je de kerstsfeer tijdens andere leuke activiteiten. Wat doe jij graag in de kerstvakantie? Misschien is een marathon kerstfilms kijken of mooie kerstfoto’s maken wel iets voor jou!

Ook interessant voor jou: