Geboorte 25 april 2019

55 gedichtjes en teksten voor het geboortekaartje

Ontdek de mooiste geboortekaartjes 💛

Kies je favoriete kaartje, bewerk hem naar jouw wensen en bestel een gratis proefdruk!

Als je kleintje geboren is, kun je vast niet wachten om iedereen te laten weten hoe blij je bent. Stuur daarom een geboortekaartje en maak je geboorteaankondiging af met een mooi tekstje! Met een van de volgende gedichtjes, liedjes en teksten voor het geboortekaartje stel je je baby op je eigen manier voor aan de wereld.

💌 Wil je iemand feliciteren met de geboorte van zijn of haar kindje? Lees dan ons artikel Wat zet je op een geboorte-felicitatiekaartje?

Originele teksten voor het geboortekaartje: gedichtje of versje

Als je niet zo goed weet wat voor tekst je op een geboortekaartje kunt zetten, dan is een geboorte gedichtje of versje misschien wel erg passend. Kies bijvoorbeeld een gedicht waarin je je baby welkom heet of laat de ontvangers weten hoeveel je kindje nu al voor je betekent.

tekst geboortekaartje

Korte zinnetjes voor het geboortekaartje

Heb je niet veel ruimte voor een tekst voor op het geboortekaartje, maar wil je er wel iets op zetten? Ga dan voor een kort zinnetje op je geboorteaankondiging. In een kort tekstje kun je vaak al zeggen wat je voelt en daarbij staat een kort zinnetje ook erg krachtig. Gebruik een van de volgende korte tekstjes voor jouw geboortekaartje.

💖 Ook leuk voor jou: De tofste korte teksten voor op een geboortekaartje

👶🏿 Zoek je ook nog een leuk geboortekaartje om de komst van je baby mee aan te kondigen? Bekijk dan onze geboortekaartjes!

Songtekst voor op het geboortekaartje

Veel artiesten hebben ook mooi verwoord wat jij misschien wel voor je kleintje voelt of aan hem of haar wilt meegeven. Als je van muziek houdt is het daarom ook mooi om een songtekst aan je geboortekaartje toe te voegen. We tippen de mooiste als voorbeeld tekst voor je geboortekaartje.

De mooiste geboortekaartjes voor jullie mini

Teksten op het geboortekaartje bij een broertje of zusje

Als je al een of meer kinderen hebt, dan is het leuk om hen ook te betrekken in het geboortekaartje. Kies bijvoorbeeld een mooi geboortekaartje met meerdere kindjes en zet er een tekst op voor een geboortekaartje bij een broertje of zusje. Wat dacht je van een van de volgende gedichtjes?

Grappige geboortegedichtjes

Lijkt het je leuk als de ontvangers het geboortekaartje met een glimlach lezen? Zet dan een grappig geboortegedichtje op het geboortekaartje. Hiermee houd je het kaartje luchtig en voeg je een grappige noot toe.

geboortekaartje tekst

Engelse teksten voor het geboortekaartje

Met een Engelse tekst begrijpt elke ontvanger van het geboortekaartje wat je bedoelt en wat je wilt zeggen. Een Engelse tekst op het geboortekaartje is vooral mooi als veel vrienden in het buitenland wonen of als je partner niet uit Nederland komt. Kies bijvoorbeeld een van de volgende Engelse gedichtjes of teksten.


Christelijke teksten voor het geboortekaartje

Vind je het mooi om een christelijke tekst op het geboortekaartje te zetten? Kies dan een bijbeltekst of een tekst van een christelijk liedje voor het geboortekaartje. Gebruik bijvoorbeeld een van de volgende teksten, kijk in de Bijbel voor een mooie tekst of kies een liedje van Elly en Rikkert, Opwekking of Sela.

✝️ Wil je meer ideeën voor een christelijke tekst? Bekijk onze 24 christelijke teksten voor op een geboortekaartje!

geboortekaartjes tekst

Teksten voor het geboortekaartje bij een tweeling

Ben je in verwachting van een tweeling? Dan wil je natuurlijk ook in de tekst laten weten dat je ouders bent geworden van twee kindjes! Er zijn heel veel leuke versjes en gedichtjes voor een geboortekaartje bij een tweeling. Wij hebben de volgende tekstjes voor je uitgezocht.

Geboortekaartje tekst voor bezoek

Een tekst die niet mag ontbreken op je geboortekaartje is de tekst voor het bezoek! Hiermee laat je familieleden en vrienden op het geboortekaartje weten dat ze bijvoorbeeld even moeten bellen als ze op bezoek willen komen. De volgende teksten zijn zeer geschikt als tekst op je geboortekaartje voor het bezoek.

Persoonlijk geboortekaartje met een gedichtje of tekstje

Met een van deze gedichtjes en teksten voor het geboortekaartje stuur je een heel persoonlijk geboortekaartje naar je familie, vrienden en bekenden! Bekijk ook de geboortekaartjestrends van dit moment om inspiratie op te doen voor leuke geboortekaartjes.

Ook interessant voor jou: