Feest 5 juni 2018

Verrassingsfeest organiseren: 7 ultieme tips!

Verrassingsfeest organiseren

Is je vriendin, partner of moeder binnenkort jarig en verdient hij of zij een uitgebreid feestje? Dan is dit hét moment om diegene te verrassen met een surpriseparty! Bij een verrassingsfeest organiseren komt een hoop kijken, maar het is vooral ook erg leuk om te doen. Kaartje2go geeft je de 7 belangrijkste tips om er een onverwachts en onvergetelijk feest van te maken!

🥳 Leestip: 17x de leukste verrassingen voor de jarige!

1. Bedenk of de jarige een verrassingsfeest wel leuk vindt

Voordat je alles uit de kast haalt en een heel feest regelt, is het belangrijk om te bedenken of de jarige wel zo van verrassingsfeestjes houdt. Sommige mensen houden er namelijk niet van om in de belangstelling te staan en andere mensen hebben weer een hekel aan het onverwachte van een verrassing. Bedenk dus goed of de jarige het wel leuk vindt. Is de jarige een controlfreak en zou hij het vervelend vinden om in zijn dagelijkse kleren op zijn eigen feest te verschijnen? Vertel dan kort van tevoren dat jullie naar een verjaardag gaan, of dat hem of haar een verrassing staat te wachten! Zo kan de jarige zich er in ieder geval op kleden. Het maakt trouwens niet uit wat de leeftijd is van de jarige. Of iemand nu zijn 30e, 40e of 50e verjaardag viert; een verrassingsfeest organiseren kan voor iedereen!

Verrassingsfeest organiseren

2. Datum prikken: zorg dat de jarige ook kan!

Het verrassingsfeest organiseren begint natuurlijk met het prikken van de datum. Met het organiseren van je eigen verjaardag is dat soms al lastig, maar bij een verrassingsfeest organiseren kan dit nog moeilijker zijn. Houd er in ieder geval rekening mee dat de datum ruim vóór de verjaardagsdatum van de jarige is, zodat hij geen eigen plannen maakt of denkt dat hij vergeten wordt. Zorg ervoor dat je de beschikbaarheid van de jarige ook veiligstelt. Vraag bijvoorbeeld of jullie samen iets gaan doen op die dag, of vraag een vriend of vriendin van de jarige om dit te doen. In het laatste geval kun jij op de locatie van de surpriseparty voorbereidingen treffen.

3. Kies de gasten zorgvuldig uit

Heb je de datum van het verrassingsfeest gekozen? Dan is het tijd om te bepalen wie er op het feestje komen! Maak de gastenlijst samen met iemand die de jarige goed kent, zoals een familielid of goede vriendin. Denk daarbij ook na over de grootte van het feest. Zou de jarige een kleine club van 25 mensen waarderen of wil hij het liefst 70 gasten om zich heen hebben? Vervolgens ga je de precieze gasten in kaart brengen. Scroll door de Facebookvrienden van de jarige, kijk eens stiekem in zijn of haar berichtjes en vraag aan enkele vrienden of vriendinnen wie niet mag missen op het feest. Zo kun je een verrassingsfeest organiseren dat qua aantal gasten perfect bij de jarige past!

🎉 Ook leuk om te lezen: Verjaardag vergeten? Zo maak je het weer goed.

4. Kies een bijpassende locatie voor het verrassingsfeest

Nu je de datum van het verrassingsfeest weet, kun je de locatie gaan kiezen. Wil je een goedkope surprise party organiseren? Dan kun je de surprise party thuis houden of bij een bekende van de jarige. Laat iedereen wat lekkers meenemen voor het avondeten en zorg zelf voor de hapjes en drankjes voor bij de borrel. Als je wat meer te besteden hebt is het leuk om het feest in een zaaltje of restaurant te houden. Het eten en drinken laat je dan verzorgen door het restaurant of door een cateraar. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar! Het voordeel van thuis een verrassingsfeestje organiseren is dat het wat persoonlijker is. En natuurlijk kun je dan ook tot in de late uurtjes doorgaan!

Surprise party organiseren

5. Surprise feest ideeën: kies een leuk thema

Wanneer de locatie vaststaat kun je gaan nadenken over de decoratie van het verrassingsfeest. Het makkelijkste hierbij is om een thema te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor het thema festival en geef een leuk tuinfeest! Nog leuker is het om iets te kiezen wat dicht bij de jarige ligt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Hollywoodfeestje met zijn of haar favoriete filmsterren? Of een eerste letter van je naam feest, waarop iedereen, jáwel, verkleed gaat als de eerste letter van z’n naam. En als de jarige dol is op eenhoorns geef je natuurlijk een unicornfeestje met regenbogen en eenhoorns!

6. Wees discreet tegenover je gasten en contacten

De grote lijnen van het feest staan vast en het is tijd om je gasten uit te nodigen! Let er in je enthousiasme wel op dat er niks in gezamenlijke Whatsappgroepen of mails wordt besproken. Het zou zonde zijn als een bericht in de verkeerde Whatsappgroep gezet wordt, waardoor de verrassing voorbij is! Zorg er daarom voor dat je elke gast persoonlijk uitnodigt. Dit kan middels een leuke uitnodiging voor een verrassingsfeest. Zet er wel duidelijk op dat het een verrassingsfeest is en dat er niet met iemand over gepraat mag worden. Heb je contact met leveranciers en is je partner de jarige? Maak dan een ander e-mailadres aan voor deze contacten en log telkens weer uit. Zo ontvang je niet onverwacht een mailtje dat je partner per ongeluk kan lezen.

De volgende tekst is leuk om op de uitnodiging van het verrassingsfeest te schrijven!

Uitnodiging surprise party tekst

Sssssssh!
Op [DATUM] organiseren we vanaf [TIJD] een surprise party voor [NAAM].
Dit is natuurlijk topgeheim, dus hou het alsjeblieft een verrassing.
Je kunt ons voor [DATUM] laten weten of je dit stiekeme feestje meeviert.

Groetjes,

De feestcommissie
[NAAM] & [NAAM]

Tip: Adressen verzamelen voor de uitnodigingen? Met onze handige adresverzoeker is je adresboek zo gevuld.

7. Verrassingsfeest organiseren: regel de details goed

Als de dag van het feest aangebroken is, is het vooral belangrijk dat de jarige weggehouden wordt van de feestlocatie. Laat ook iemand bij de jarige zijn die hem of haar meeneemt naar het feest en houd contact met diegene. Spreek bijvoorbeeld vooraf met elkaar af dat het bij een bepaald codewoord in een berichtje nog 10 minuten duurt voordat de jarige arriveert. Zelf kun je bij de gasten blijven en instructies geven voordat de jarige er is. Geef aan door welke deur de jarige komt, of jullie ‘Surprise!’ of ‘Gefeliciteerd!’ roepen en of er confetti wordt afgeschoten. Wijs ook iemand aan die de binnenkomst filmt, zodat de jarige zijn eigen reactie nog heel vaak kan terugkijken! Let verder op de volgende punten voordat het feest begint.

• Laat gasten niet parkeren in de straten rondom de feestlocatie. Het zou jammer zijn als de jarige de verrassing al doorheeft!
• Hang geen verjaardagsversiering voor of dicht bij de ramen.
• Laat alle gasten minimaal een uur van tevoren aanwezig zijn. Zo weet je zeker dat laatkomers ook aanwezig zijn bij het verrassingsmoment!
• Voorzie de gasten van tevoren al van een drankje. Het wachten is zo een stukje aangenamer en het staat feestelijk voor de jarige.

Onvergetelijke surpriseparty organiseren

Met deze 7 tips zorg je ervoor dat de jarige niets te weten komt en helemaal verrast wordt! En weet je nog niet hoe de verdere invulling van de avond eruit gaat zien? Doe dan inspiratie op in ons artikel 18 verjaardagsfeest ideeën voor volwassenen.

Ook interessant voor jou: