Feest 11 september 2023

Gefeliciteerd! 30 felicitatieteksten voor kanjers

De leukste kaartjes voor elk moment

Het feestvarken, de kersverse ouders of de newlyweds feliciteren? Bij ons vind je de leukste kaartjes voor elk moment.

Hoera! Ken je iemand die iets te vieren heeft? Dan is het hartstikke attent om een persoonlijk felicitatiekaartje te sturen. Het is natuurlijk altijd goed om een kaart met ‘Gefeliciteerd’ te sturen. Maar soms is het leuker om een felicitatietekst te schrijven die net iets origineler is. Wil jij je jarige vriendin, gepensioneerde vader of geslaagde zus in het zonnetje zetten? Met deze felicitatieteksten zeg je op een leuke manier ‘gefeliciteerd’!

Gefeliciteerd teksten voor mama

Joepie, je lieve moeder is jarig, begint aan een nieuwe baan of heeft de marathon gelopen. En dat is natuurlijk een felicitatie waard. Met deze teksten zeg je volmondig ‘Gefeliciteerd mama!’. 

🌸Je moeder wordt vast blij van een felicitatiekaart met bloemen. Of doe inspiratie op bij onze moederdagkaarten.

Gefeliciteerd teksten voor papa

Die gezellige brombeer, vrolijke chaoot of eigenwijze alleskunner verdient natuurlijk ook een lieve felicitatie. Met de onderstaande tekstvoorbeelden kun je je vader voor van alles en nog wat feliciteren. Wat vind jij de leukste manier om ‘Gefeliciteerd papa’ te zeggen?

🌼 Kijk ook eens bij onze stoere felicitatiekaarten, of ga los en kies een kaart met bier. Proost!

Gefeliciteerd teksten voor je zus

Yes, je zus(je) heeft iets te vieren! Jullie zijn al bijna je hele leven partners in crime, dus hoe leuk is het om de speciale band met je zus te benadrukken met een lief kaartje? Met deze vrolijke ‘gefeliciteerd zus’ teksten tover je vast een glimlach op haar gezicht.

gefeliciteerd

Gefeliciteerd teksten voor je broer

Een grote broer die er altijd voor je was, of een klein broertje dat in jouw ogen nog steeds een klein dreumesje is. Met een van deze drie felicitatieteksten zet je je broer in het zonnetje. Of hij het nou wil of niet!

💛 Tip: in ons artikel over grappige teksten voor verjaardagskaarten vind je nog meer inspiratie!

Gefeliciteerd opa en oma

Opa’s en oma’s verdienen natuurlijk de allerliefste felicitaties. Dus wil je je oma een kaartje sturen of je opa op een mooie manier feliciteren, dan vind je hier leuke voorbeeldteksten. Zo zeg je ‘gefeliciteerd’ tegen je opa of oma.

Gefeliciteerd teksten voor oma

Gefeliciteerd teksten voor opa

💕Is er een kleinkind geboren? Kijk dan ook eens naar felicitatiekaarten voor opa’s en oma’s!

Een felicitatiekaart is de kers op de taart!

Gefeliciteerd tekst voor je vriend of vriendin

Je beste vriendin, sportmaatje of theeleut met wie je alle roddels doorneemt: vrienden zijn minstens zo belangrijk als familie. Dus een gezellige felicitatie tekst is voor je bestie natuurlijk helemaal op zijn plaats. Hoe zou jij je vriend of vriendin feliciteren?

🌼Leestip: 50x bijzondere vriendschapsquotes voor je bestie

Gefeliciteerd teksten voor je partner

Hoe zeg je gefeliciteerd tegen de liefste? Dat is voor iedereen natuurlijk persoonlijk. Als je het lekker luchtig wilt houden kun je een van de onderstaande tekstvoorbeelden uitkiezen. Van de onderstaande felicitaties wordt je wederhelft vast blij!

💘Zoek je mooie quotes over de liefde? We hebben meer dan 50 voor je verzameld.

Gefeliciteerd tekst voor je collega

Je collega is jarig of heeft een andere bijzondere mijlpaal gehaald: tijd om hem of haar een kaartje te sturen! Met je collega’s breng je soms meer tijd door dan met je familie en vrienden, dus een lieve felicitatie wordt altijd gewaardeerd. Onderstaande teksten zijn vlotte manieren om ‘gefeliciteerd’ tegen je collega te zeggen.

Gefeliciteerd tekst voor een kind

Wat schrijf je op een ‘gefeliciteerd’ kaart voor een kind? Een vrolijke tekst is altijd goed, en eigenlijk is de tekst niet eens zo heel belangrijk. Want het feestvarken zal waarschijnlijk vooral bezig zijn met het kleurrijke ontwerp van de felicitatiekaart. Gefeliciteerd zeggen tegen een kind doe je bijvoorbeeld aan de hand van de gezellige teksten hieronder.

🎉Blij met je tekst? Kies dan een van deze leuke kaarten voor kids uit!

Originele felicitaties voor toppers

Proficiat, congrats of gefeli: er zijn ontelbaar veel manieren om iemand te feliciteren. En natuurlijk ook ontzettend veel gelegenheden. In de meeste gefeliciteerd teksten van dit artikel ging het om verjaardagen. Maar je kunt je moeder, opa, vriendin of broer natuurlijk ook feliciteren met andere gelegenheden. Van het afronden van een opleiding tot het overwinnen van een ziekte en van de geboorte van een kleinkind tot het kopen van een huis: het leven is gevuld met feestelijke momenten. En die zijn allemaal een welgemeende felicitatie waard. Naar wie stuur jij je ‘gefeliciteerd’ kaart?

Ook interessant voor jou: