Feest 6 juni 2016

Checklist voor je feest

checklist feest

Een handige checklist voor je feest

Wil je een feest organiseren thuis? Bij een feestje geven komt heel wat kijken. Deze checklist feest van Kaartje2go kan je helpen bij de voorbereiding en geeft je leuke feest tips. Als je even de weg kwijt bent hoef je enkel de lijst tevoorschijn te toveren met tips voor het organiseren van een feest. Een goed begin is tenslotte het halve werk!

Wil je direct aan de slag? Download dan nu onze checklist feest, zodat je precies weet hoe je een feest moet organiseren. Download ook onze checklist met benodigdheden voor een feest, zodat je weet wat je nodig hebt voor een feest.

  1. Tenminste zes weken voor het feest
  2. Ongeveer vier weken voor het feest
  3. Minimaal twee weken voor het feest
  4. Enkele dagen voor het feest
  5. Één dag voor het feest
  6. De dag van het feest
  7. Na het feest

1. Tenminste zes weken voor het feest

Zelf een feest organiseren zorgt voor een hoop geregel. Of je nu een feest gaat organiseren voor 50 personen of voor 20 personen, er is altijd een hoop te doen vooraf. Daarom is het goed om ruim van tevoren te beginnen met de checklist feest. Prik bijvoorbeeld al minimaal zes weken van tevoren een datum, zodat je ruim de tijd hebt. Ook is het goed om eventueel vrij te vragen van je werk. Stel daarnaast een budget vast en maak overzichtelijk wat je waaraan uit gaat geven. Vervolgens is het tijd om een thema te bedenken, een locatie te kiezen en een cateraar en/of entertainment te regelen. Wil je geen cateraar inhuren? Maak dan nu het menu. En als laatste is het fijn om wat handen extra te hebben. Huur een bedrijf in dat je helpt met je feest of vraag een vriendin of familielid.

Prik een datum
Vraag vrij
Stel een budget vast
Bepaal een thema: wat dacht je van een  tuinfeest organiseren?
Kies een locatie: vier je je feestje thuis, in een zaaltje of op een andere locatie?
Boek entertainment
Maak afspraken met een cateraar of maak het menu
Overweeg (professionele) hulp

2. Ongeveer vier weken voor het feest

Een maand voordat je het feest begint ga je wat meer op de details in. Stel de gastenlijst van je feest samen, maak eventueel een cadeaulijstje voor als gasten vragen wat je wilt krijgen en verstuur de uitnodigingen. Licht ook je buren in, zodat ze op de hoogte zijn van eventuele geluidsoverlast. Houd je als laatste bezig met de versiering van de locatie. Koop decoratie die past bij het thema, zoals slingers en tafelkleden.

Maak een verlanglijst
Stel de gastenlijst samen
Verstuur de uitnodigingen
Licht je buren in
 Koop versiering die bij het thema past

3. Minimaal twee weken voor het feest

Twee weken voordat het feest is breng je in kaart wat de definitieve gastenlijst is. Streep mensen weg die afgezegd hebben en vraag gasten die nog niets hebben laten horen of ze komen. Geef ook eventuele dieetwensen door aan de cateraar of maak aanpassingen in je eigen menu. Maak ook een lijst met praktische benodigdheden of download bovenaan de pagina onze checklist met de benodigdheden voor een feest. Als laatste bestel je de taarten of het gebak bij de bakker.

Maak een definitieve gastenlijst
Geef eetwensen door aan de cateraar
Maak een lijst met alle praktische benodigdheden
Regel gebak

4. Enkele dagen voor het feest

Nu het feest dichtbij is moet je je gaan bezighouden met je outfit. Wat doe je aan? En moet je eventueel nog naar de kapper? Zorg er ook voor dat je een fototoestel hebt of dat je een familielid regelt voor de foto’s. Zo heb je straks een leuke herinnering aan het feest! Maak als laatste een lijst met muziek die je wilt gaan draaien. Zoek bijvoorbeeld leuke muziek op die bij het thema past!

Zorg voor een fototoestel of regel een familielid voor de foto’s
Denk na over je uiterlijk
Doe alvast inkopen
 Maak een Spotify-lijst met muziek die bij je thema past

5. Één dag voor het feest

Een dag voor het feest is het tijd om de locatie op orde te maken. Zet alle tafels en stoelen op hun plek en versier de locatie. Houd je je feest op een andere locatie? Vervoer dan ook alvast je boodschappen en benodigdheden naar de locatie. Zet alles op de juiste plek, zodat je dit op de dag van het feest niet meer hoeft te doen. Als laatste is het goed om afspraken met externe partijen als de cateraar en fotograaf door te spreken.

 Zet de meubels klaar en versier de feestlocatie
 Vervoer de benodigheden en boodschappen naar je locatie als je het niet thuis viert
Loop afspraken met externe partijen na

6. De dag van het feest

Eindelijk is het zover; vandaag is je feest! Begin daarom op tijd met de laatste voorbereidingen, zodat je je straks niet hoeft te haasten. Maak eventueel een tijdsplanning als je nog veel te doen hebt. Maak jezelf ook op tijd klaar voor de komst van je gasten en probeer te ontspannen. Probeer te genieten van jouw feest en maak er een gedenkwaardig moment van!

Begin met de laatste zaken ter voorbereiding
Maak je klaar
Geniet

7. Na het feest

Als je feest voorbij is, is het goed om de locatie weer netjes achter te laten. Ruim alles op, gooi afval weg en maak schoon. Verstuur vervolgens de bedankjes naar je gasten. Doe dit bijvoorbeeld met een origineel bedankkaartje!

Ruim de locatie op en maak schoon
Verstuur bedankjes

Checklist feest: handig hulpmiddel voor jouw feestje

Een feest bezoeken is natuurlijk ontzettend leuk, maar ook het organiseren ervan kan een feestje zijn! Hopelijk helpt deze checklist feest daarbij. Stuur op tijd alle gasten een persoonlijke uitnodiging zodat zij allemaal aanwezig kunnen zijn op jouw feestje.

Vraag een gratis proefdruk aan!
Bij Kaartje2go kun je gratis een proefdruk bestellen van je favoriete kaart, zodat je van dichtbij kunt zien of je kaart naar wens is. Kies daarvoor eerst je mooiste kaart, maak deze helemaal zoals jij wilt en kies bij het versturen voor Proefdruk aanvragen.

Supersnelle bezorging
Bestel gauw je kaartjes op Kaartje2go! Voor je het weet zijn ze al bezorgd. Als je voor 20:00 uur ‘s avonds je bestelling plaatst op een werkdag, gaan de kaarten meteen de deur uit. Doordeweeks zal de postbode dus razendsnel op de stoep staan.

Ook interessant voor jou: