Algemeen 27 november 2023

Welkom thuis teksten: fijn thuiskomen!

Welkom thuis teksten

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. En dat is meer dan genoeg reden om iemand een welkom thuis te wensen. Met een bezoekje, een cadeautje per post of een lieve kaart laat je weten dat je het fijn vindt dat hij of zij er weer is. Een tijdje van huis zijn kan een hele leuke reden hebben, zoals een heerlijke vakantie of avontuurlijke reis. Maar de oorzaak kan ook minder fijn zijn, bijvoorbeeld wanneer iemand een tijdje in het ziekenhuis heeft gelegen. Daarom hebben we welkom thuis teksten verzameld voor al deze redenen. Zo kun jij zelf de welkom thuis tekst kiezen die het best bij je kaartmoment past.

Wat zet je op een welkom thuis kaartje?

Hoe leuk is het dat wanneer je na een lange tijd weer thuis komt, er al een kaartje op de deurmat wacht. De lieve woorden van dierbaren doen ieder mens goed! Maar welke elementen kunnen nou echt niet ontbreken in een welkom thuis tekst? Met deze onderdelen zit je eigenlijk altijd goed.

  • De reden waarom iemand niet thuis was.
  • Dat je blij bent dat diegene weer thuis is.
  • Leef mee met hetgeen dat de thuiskomer heeft meegemaakt. 
  • Laat weten dat je diegene gemist hebt. 
  • Grappige gebeurtenissen die de thuiskomer heeft gemist.
  • Stel voor om binnenkort even bij te kletsen. 

🏠 Neem meteen een kijkje bij onze knusse welkom thuis kaarten!

Grappige en leuke welkom thuis teksten

Een grappige tekst op je welkom thuis kaart kan bijna iedereen wel waarderen. Het laat zien dat je iemand gemist hebt, en blij bent dat diegene er weer is. En op moeilijke momenten kan een leuke welkom thuis tekst juist een beetje luchtigheid brengen. Dit zijn onze drie favorieten.

Welkom thuis gedichtjes

Het is pas echt fijn thuiskomen met een welkom thuis bericht in rijmvorm. Zorgvuldig gekozen woorden, netjes op een rij. Geschreven in een kaartje, dat maakt ieder mens blij!

‘Welkom thuis’ met tekst uit een liedje

Zoals Samson en Gert ooit eens heel mooi zongen: “Er zit meer in een liedje dan je denkt!” En daar zijn wij het helemaal mee eens. Want deze welkom thuis teksten komen rechtstreeks uit een lied. En ze zijn stuk voor stuk prachtig.

Welkom thuis tekst na vakantie 

Na uren als origamivogeltje in een vliegtuig te vertoeven, wachten op je koffers bij de bagageband en de zoveelste snack-to-go is er niets fijner dan thuiskomen. Verras de avonturiers dan ook met een gezellig kaartje, met een welkom thuis tekst en een bosje bloemen. Fijn dat jullie terug zijn, vakantievierders!

🪴Bedankt voor het plantfluisteren! – zeg het met een bedanktkaartje.

Welkom thuis spandoek teksten

Kort, maar krachtig. Dat is de welkom thuis tekst op een spandoek. Ga jij de vakantiegangers of avonturiers zelf ophalen van het vliegveld? Dan is een spandoek tekst als ‘Welkom thuis’ al een feestje om te zien schitteren bij aankomst. Mocht je toch iets meer willen uitpakken, dan zijn de volgende drie leuzen ook knallers op je spandoek.

Tekst voor een welkom thuis uit het ziekenhuis

Als je ooit een tijdje in het ziekenhuis hebt moeten verblijven, weet je dat thuiskomen daarna nooit meer hetzelfde is. Het is zó fijn om thuis te komen op je eigen plekje, met je eigen bed en eigen spullen. En of je nu je keelamandelen hebt laten verwijderen, of misschien voor iets ernstigers in het ziekenhuis hebt gelogeerd, een welkom thuis tekst op een kaartje laat je direct beter voelen. Deze welkom thuis teksten na ziekte, revalidatie of een ander ziekenhuismoment staan ook mooi op een beterschapskaart.

🤒 We bieden je ook graag een helpende hand bij het schrijven van een beterschapstekst voor kindjes.

Thuiskomen voor de allereerste keer

De eerste keer in je nieuwe huis is altijd een beetje wennen, wat de gelegenheid ook is. En voor al die gelegenheden is er wel een leuk kaartje te vinden. Schrijf bijvoorbeeld een welkom thuis tekst op je geboortefelicitatie, of verwerk ‘welkom thuis’ in je adoptie tekst. Maar naast babygeluk verdient ook een nieuwe viervoeter een welkom thuis tekst. En wat dacht je van een kaartje als vrienden of familie gaan samenwonen? In je felicitatie voor een nieuwe woning kun je ook een ‘welkom thuis’ tekst schrijven. Zie je, er is altijd een reden om een kaartje te sturen!

Ook interessant voor jou: