Algemeen 22 augustus 2022

Sorry zeggen? Met deze teksten en cadeaus doe je dat oprecht

sorry zeggen

Sorry zeggen is niet altijd makkelijk. Want hoe zeg je sorry als je de juiste woorden niet kunt vinden? Misschien schaam je je voor wat je hebt gedaan of weet je niet hoe je het weer goed kunt maken. Toch is het vaak heel belangrijk voor je vriendschap of relatie om ‘het spijt me’ te zeggen. Wij geven je daarom een aantal mooie teksten om op een originele manier sorry te zeggen. Ook tippen we je cadeaus waarmee je de ander hopelijk weer een beetje opvrolijkt. Jouw mea culpa wordt zo echt gewaardeerd!

Sorry zeggen: zo doe je dat

Misschien heb je de telefoon van een vriendin laten vallen, je partner gekwetst of ben je een belangrijke afspraak vergeten. Wat er ook gebeurd is, je excuses zijn dan vaak wel op z’n plek. En met de volgende teksten helpen we je om de woorden te vinden voor jouw ‘het spijt me’. Of je nou sorry wilt zeggen tegen je vriendin, geliefde of die ene kennis. 

Sorry zeggen: zo zeg je ‘het spijt me’

Zoek je gewoon een passende tekst om je excuses aan te bieden, bijvoorbeeld voor op een kaartje? Denk dan bijvoorbeeld aan een gedicht met ‘sorry’, of aan een tekst die recht uit je hart komt. Een van de volgende teksten is handig om zo over te nemen, of om als inspiratie te gebruiken. 

💡 Tip: Met deze sorry kaartjes vrolijk je de ontvanger vast helemaal op!

Liefste zusje, het spijt me heel erg dat ik een enorme kras op je nieuwe fiets heb gemaakt. Ik was iets te enthousiast, en ging onderuit :–( In het vervolg zal ik je mooie elektrische fiets maar niet meer gebruiken, want ik kan er niet echt mee omgaan… Hopelijk kun je me vergeven! 

Het spijt me, vergeef me
Anders kan ik het niet zeggen
En valt van alles uit te leggen
Nog zo’n lange weg te gaan
Het spijt me, vergeef me

Anita Meyer – Het spijt me

Lieve jij,

Sorry voor mijn gedrag van de afgelopen tijd. Het was best een moeilijk jaar voor me, maar dat betekent natuurlijk niet dat jij daar de dupe van moet zijn. Ik ga proberen beter mijn best te doen. Laat je het me weten als ik weer de fout in ga?

Liefs van mij

Ik sliep door de wekker,
en miste de bus.
En door al die stress
vergat ik jou dus.

Hierbij dan een kaartje,
omdat het me spijt.
Je bent voor mij echt belangrijk,
ik hoop dat dat nu blijkt.

I say
I’m sorry
out loud,
every day,
to you and
to myself
I know you
don’t hear it,
but I hope you
feel it somehow,
because there is
nothing I regret
more than ruining 
our beautiful love.

Leo Christopher

Ik was een beetje dom,
ik hoop dat je me kunt vergeven.
Wat ik deed was stom.
Kan onze vriendschap dit overleven?

Sorry, te laat voor je verjaardag! Teksten voor een vergeten verjaardag

Oeps, kijk je even niet goed in je agenda, dan zie je soms zomaar een verjaardag over het hoofd! Al gebeurt het ons allemaal weleens, je kunt je er flink rot over voelen. Stuur de jarige daarom een kaartje, en laat weten dat je baalt. Met een van onze leuke kaartjes voor een vergeten verjaardag is het gelukkig vast snel weer goed. 

Sorry, ik ben je verjaardag vergeten! Ik dacht er de hele week aan, maar toch is je nieuwe levensjaar erbij ingeschoten. Duizendmaal sorry daarvoor! Hopelijk heb je een fijne dag gehad en ga je een leuk jaar tegemoet. 

Ik herinner me pas net weer dat ik je verjaardag ben vergeten, sorry!

Fijne verlate verjaardag voor iemand die alle recht heeft om die van mij te vergeten! 

Fijne dag na je verjaardag! Ik heb expres gewacht met feliciteren, want ik wilde dat je verjaardag langer duurde. Nee hoor, ik ben je verjaardag gewoon helemaal vergeten. Sorry, en ik beloof dat ik er volgend jaar gewoon weer bij ben! 

🥳 Bekijk ook eens onze andere tips voor als je een verjaardag bent vergeten.

Sorry quotes om je excuses aan te bieden

Ben je een vrouw of man van weinig woorden, houd het dan gewoon kort. Met een van onze sorry quotes bijvoorbeeld. Het voordeel van een quote is dat een ander er al goed over na heeft gedacht, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. We geven je de mooiste sorry quotes om te delen.

Ik zou willen dat ik een betere ik was, voor jou.

Mistakes are meant to be corrected, not repeated.

Nitin Namdeo

All the clouds in me are raining.

R.H. Sin

Het beste excuus dat ik kan aanbieden is ander gedrag. 

Trusting me is your choice. Proving you right is my decision.

‘Het spijt me’ in een andere taal

Wil je ‘het spijt me’ zeggen tegen een vriend die in het buitenland woont, of wil je tegen een bekende sorry zeggen in z’n moedertaal? We hebben de woorden ‘het spijt me’ voor je verzameld in het Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Engels.

  • Engels: I’m sorry
  • Duits: Es tut mir Leid
  • Frans: Je suis désolé
  • Spaans: Lo siento
  • Italiaans: Mi dispiace

Cadeaus om sorry mee te zeggen

Soms moet je je mea culpa net even wat meer kracht bijzetten om te laten weten dat je het meent. Geef er dan een mooi cadeau bij. Iets wat helemaal bij de ontvanger past, of iets zelfgemaakts. Met een van de volgende cadeaus is de ontvanger hopelijk zo weer bijgedraaid. 

💝 Tip: Bekijk hier al onze cadeaus om je sorry te laten bezorgen!

Nog meer inspiratie

Met deze teksten en cadeaus lukt het je vast om de ontvanger te overtuigen van je spijt. En wil je meer inspiratie voor teksten en cadeaus? Op de blog van Kaartje2go vind je altijd de leukste ideeën voor wat je kunt geven of schrijven. Ontdek bijvoorbeeld ook de tofste cadeaus om te vragen voor je eigen verjaardag!

Ook interessant voor jou: