Bezorginformatie van pakketjes kaarten, enveloppen & adresstickers

Bezorginformatie m.b.t. het coronavirus (20-5-2020)

Door de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus is het drukker dan normaal bij PostNL. Momenteel ervaren we geen tot weinig vertragingen in de bezorging.

Kaartje2go heeft de gezondheid van haar medewerkers, leveranciers en klanten voorop staan. De productie van kaarten en de overdracht aan PostNL gebeurt als normaal maar uiteraard met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen van het RIVM.

Meer informatie over de bezorging kan je lezen op de website van PostNL.

Of op onze generieke pagina over bezorginformatie: /bezorginformatie

 

Op werkdagen vóór 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

De meeste pakketjes passen door de brievenbus, je hoeft dus niet thuis te blijven om ze in ontvangst te nemen.

Pakketjes krijgen een Track & Trace code, die je in je account kunt zien (m.u.v. proefdrukken en pakketjes met 1 kaart).

Op feestdagen worden geen pakketten bezorgd.

Brievenbuspost of pakketpost

Alle pakketjes met kaarten, enveloppen of adresstickers krijgen een Track & Trace code. Alleen de proefdrukken en pakketjes met 1 kaart, krijgen geen Track & Trace code. 

De meeste pakketjes passen door de brievenbus en zijn daarmee een Brievenbuspakketje. Dit betekent dat het door de brievenbus past en je niet thuis hoeft te blijven om het in ontvangst te nemen. De grote pakketten kaarten worden bezorgd door de pakketdienst van PostNL. Je moet thuisblijven om het in ontvangst te nemen.

In je account kun je de Track & Trace code terugvinden, zodat je kunt zien wanneer het pakketje bezorgd zal worden. 

Wil je weten of jouw pakketje door de brievenbus past? Dit hebben we hier voor je opgeschreven. 

Bezorging van pakketjes binnen Nederland

Bestel je vóór 20:00 uur op een werkdag, verzenden wij jouw pakketje diezelfde dag nog. PostNL bezorgt het pakketje in de meeste gevallen de volgende werkdag.

Bezorging van pakketjes in het buitenland

Ook hier geldt: op werkdagen vóór 20:00 uur besteld, is dezelfde dag verzonden. De bezorgtijd verschilt heel erg per land. Naar België is de gemiddelde bezorgtijd voor een pakketje bijvoorbeeld 1-2 werkdagen. Naar Duitsland doet een pakketje er gemiddeld 3-4 werkdagen over. Wil je voor een specifiek land de bezorgtijd weten? Dan kun je op de website van PostNL kijken voor een indicatie.

Bezorging rondom de feestdagen

Pakketten worden iedere week van maandag t/m zaterdag bezorgd. Als één van deze werkdagen op een feestdag valt, worden er geen pakketjes bezorgd door PostNL. In 2020 zijn dit de volgende dagen:

  • Nieuwjaarsdag (woensdag 1 januari 2020)
  • Goede Vrijdag (vrijdag 10 april 2020)
  • Tweede Paasdag (maandag 13 april 2020)
  • Koningsdag (maandag 27 april 2020)
  • Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei 2020)
  • Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei 2020)
  • Tweede Pinksterdag (maandag 1 juni 2020)
  • Eerste Kerstdag (vrijdag 25 december 2020)
  • Tweede Kerstdag (zaterdag 26 december 2020)

* Voor de bezorging zijn wij te allen tijde afhankelijk van PostNL. Soms gebeurt het dat een pakketje is vertraagd, bijvoorbeeld doordat er iets niet goed ging bij de sortering in het sorteercentrum van PostNL, of door slechte weersomstandigheden. Hier kunnen wij helaas niets aan doen. Is jouw pakketje niet bezorgd binnen de verwachte termijn en weet je zeker dat het bezorgadres klopt? Neem dan contact op met ons klanttevredenheidsteam