Onze cookies maken winkelen en reclame persoonlijker. Als je verder gaat accepteer je deze cookies. Meer weten?

Bezorginformatie van pakketjes kaarten, enveloppen & adresstickers

Informatie over verzending rondom de feestdagen

In december drukken en versturen wij de kaarten als normaal, behalve op de volgende dagen:

- Dinsdag 24 december 2019 sluiten wij om 15:00 uur. Bestel dus vóór deze tijd en jouw kaarten en cadeaus worden nog op deze dag verzonden. Let wel op dat PostNL met kerst niet werkt, dus jouw bestelling komt op zijn vroegst vrijdag 27 december aan.

- Woensdag 25 en donderdag 26 december 2019 (eerste en tweede kerstdag) zijn wij gesloten. Alles wat je op deze dagen bestelt, wordt op vrijdag 27 december verstuurd.

- Vrijdag 27 december 2019 sluiten wij om 17:00 uur. Bestel dus vóór deze tijd en jouw kaarten en cadeaus worden nog op deze dag verzonden. 

- Dinsdag 31 december 2019 sluiten wij om 17:00 uur. Bestel dus vóór deze tijd en jouw kaarten en cadeaus worden nog op deze dag verzonden. Let wel op dat PostNL op Nieuwjaarsdag niet werkt, dus jouw bestelling komt op zijn vroegst donderdag 2 januari aan.

- Woensdag 1 januari 2020 (Nieuwjaarsdag) zijn wij gesloten. 

Op werkdagen vóór 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden.

De meeste pakketjes passen door de brievenbus, je hoeft dus niet thuis te blijven om ze in ontvangst te nemen.

Pakketjes krijgen een Track & Trace code, die je in je account kunt zien (m.u.v. proefdrukken en pakketjes met 1 kaart).

Op feestdagen worden geen pakketten bezorgd.

Brievenbuspost of pakketpost

Alle pakketjes met kaarten, enveloppen of adresstickers krijgen een Track & Trace code. Alleen de proefdrukken en pakketjes met 1 kaart, krijgen geen Track & Trace code. 

De meeste pakketjes passen door de brievenbus en zijn daarmee een Brievenbuspakketje. Dit betekent dat het door de brievenbus past en je niet thuis hoeft te blijven om het in ontvangst te nemen. De grote pakketten kaarten worden bezorgd door de pakketdienst van PostNL. Je moet thuisblijven om het in ontvangst te nemen.

In je account kun je de Track & Trace code terugvinden, zodat je kunt zien wanneer het pakketje bezorgd zal worden. 

Wil je weten of jouw pakketje door de brievenbus past? Dit hebben we hier voor je opgeschreven. 

Bezorging van pakketjes binnen Nederland

Bestel je vóór 20:00 uur op een werkdag, verzenden wij jouw pakketje diezelfde dag nog. PostNL bezorgt het pakketje in de meeste gevallen de volgende werkdag.

Bezorging van pakketjes in het buitenland

Ook hier geldt: op werkdagen vóór 20:00 uur besteld, is dezelfde dag verzonden. De bezorgtijd verschilt heel erg per land. Naar België is de gemiddelde bezorgtijd voor een pakketje bijvoorbeeld 1-2 werkdagen. Naar Duitsland doet een pakketje er gemiddeld 3-4 werkdagen over. Wil je voor een specifiek land de bezorgtijd weten? Dan kun je op de website van PostNL kijken voor een indicatie.

Bezorging rondom de feestdagen

Pakketten worden iedere week van maandag t/m zaterdag bezorgd. Als één van deze werkdagen op een feestdag valt, worden er geen pakketjes bezorgd door PostNL. In 2019 zijn dit de volgende dagen:

  • Nieuwjaarsdag (dinsdag 1 januari 2019)
  • Tweede Paasdag (maandag 22 april 2019)
  • Koningsdag (zaterdag 27 april 2019)
  • Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei 2019)
  • Tweede Pinksterdag (maandag 10 juni 2019)
  • Eerste Kerstdag (woensdag 25 december 2019)
  • Tweede Kerstdag (donderdag 26 december 2019)

* Voor de bezorging zijn wij te allen tijde afhankelijk van PostNL. Soms gebeurt het dat een pakketje is vertraagd, bijvoorbeeld doordat er iets niet goed ging bij de sortering in het sorteercentrum van PostNL, of door slechte weersomstandigheden. Hier kunnen wij helaas niets aan doen. Is jouw pakketje niet bezorgd binnen de verwachte termijn en weet je zeker dat het bezorgadres klopt? Neem dan contact op met ons klanttevredenheidsteam