Ga naar de inhoudGa naar het filter

Bezorginformatie van pakketjes kaarten, enveloppen & adresstickers

Op deze pagina vertellen we je alles over bezorging van van pakketjes kaarten, enveloppen & adresstickers. Mocht je nog verdere vragen hebben dan staat ons klanttevredenheidsteam voor je klaar.

time

Op werkdagen vóór 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden. 

mailbox

De meeste pakketjes passen door de brievenbus, je hoeft dus niet thuis te blijven om ze in ontvangst te nemen.

Track & Trace

Pakketjes krijgen een Track & Trace code, die je in je account kunt zien (m.u.v. proefdrukken en pakketjes met 1 kaart).

holidays

Op feestdagen worden geen pakketten bezorgd.

Brievenbuspost of pakketpost

Alle pakketjes met kaarten, enveloppen of adresstickers krijgen een Track & Trace code. Alleen de proefdrukken en pakketjes met 1 kaart, krijgen geen Track & Trace code. 

De meeste pakketjes passen door de brievenbus en zijn daarmee een Brievenbuspakketje. Dit betekent dat het door de brievenbus past en je niet thuis hoeft te blijven om het in ontvangst te nemen. De grote pakketten kaarten worden bezorgd door de pakketdienst van PostNL. Je moet thuisblijven om het in ontvangst te nemen.

In je account kun je de Track & Trace code terugvinden, zodat je kunt zien wanneer het pakketje bezorgd zal worden. 

Wil je weten of jouw pakketje door de brievenbus past? Dit hebben we hier voor je opgeschreven. 

Bezorging van pakketjes binnen Nederland

Bestel je vóór 20:00 uur op een werkdag, verzenden wij jouw pakketje diezelfde dag nog. PostNL bezorgt het pakketje in de meeste gevallen de volgende werkdag.

Bezorging van pakketjes in het buitenland

Ook hier geldt: op werkdagen vóór 20:00 uur besteld, is dezelfde dag verzonden. De bezorgtijd verschilt heel erg per land. Naar België is de gemiddelde bezorgtijd voor een pakketje bijvoorbeeld 1-2 werkdagen. Naar Duitsland doet een pakketje er gemiddeld 3-4 werkdagen over. Wil je voor een specifiek land de bezorgtijd weten? Dan kun je op de website van PostNL kijken voor een indicatie.

Avondbezorging via Trunkrs

Ben je net te laat om een bestelling nog op een bepaalde dag via PostNL te laten bezorgen? Dan kan Trunkrs je redden! 

Trunkrs is onze bezorgpartner voor avondbezorging. Ze hebben een gesloten netwerk met eigen, zelf opgeleide chauffeurs om de beste bezorgkwaliteit te garanderen. De kosten hiervoor bedragen 5,95 voor adressen binnen Nederland, en 6,95 voor adressen binnen Vlaanderen.

Bezorging door Trunkrs is niet mogelijk voor adressen op de Waddeneilanden.

Mogelijkheden met Trunkrs:

 1. Op werkdagen vóór 10:30 uur kun je kiezen voor bezorging op dezelfde dag tussen 17:00-22:00 uur.
 2. Van maandag t/m donderdag kun je ‘s avonds tussen 20:00 uur en middernacht kiezen voor avondbezorging op de volgende dag. 
 3. Van vrijdagavond 20:00 uur tot maandagochtend 10:30 uur kun je kiezen voor avondbezorging op maandag.
 4. Vooruit plannen van avondbezorging op deze dagen is ook mogelijk. Selecteer de gewenste verzenddatum en kies vervolgens voor avondbezorging op dezelfde dag.

Bezorging rondom de feestdagen

Pakketten worden iedere week van maandag t/m zaterdag bezorgd. Als één van deze werkdagen op een feestdag valt, worden er geen pakketjes bezorgd door PostNL. In 2023 zijn dit de volgende dagen:

 • Nieuwjaarsdag (maandag 1 januari 2024)
 • Tweede Paasdag (maandag 1 april 2024)
 • Koningsdag (zaterdag 27 april 2024)
 • Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024)
 • Tweede Pinksterdag (maandag 20 mei 2024)
 • Eerste kerstdag (woensdag 25 december 2024)
 • Tweede kerstdag (donderdag 26 december 2024)

* Voor de bezorging zijn wij te allen tijde afhankelijk van PostNL. Soms gebeurt het dat een pakketje is vertraagd, bijvoorbeeld doordat er iets niet goed ging bij de sortering in het sorteercentrum van PostNL, of door slechte weersomstandigheden. Hier kunnen wij helaas niets aan doen. Is jouw pakketje niet bezorgd binnen de verwachte termijn en weet je zeker dat het bezorgadres klopt? Neem dan contact op met ons klanttevredenheidsteam

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.