Ga naar de inhoud

Duurzame trouwkaarten

Jullie gaan trouwen! Wil je je trouwkaarten zo milieuvriendelijk mogelijk sturen? Duurzaamheid vinden we heel belangrijk bij Kaartje2go. Zo kun je (gratis) kiezen voor 100% gerecycled papier. Daarnaast komt al ons overig papier voor (trouw)kaarten, enveloppen en verpakkingen uit duurzaam beheerde bossen. Je trouwkaarten worden bij ons trouwens altijd CO2-neutraal gedrukt én verzonden.

Eco trouwkaarten maken 

Je hebt de mooiste dag van je leven gepland en wilt nu graag duurzame, eco trouwkaarten maken die er ook nog eens mooi uitzien. Dat treft: al onze prachtige kaarten zijn duurzaam. Dus ook onze trouwkaarten! 

Ons aanbod van duurzame trouwkaarten

Al onze trouwkaarten zijn duurzaam. Dus welke stijl je ook kiest, je kunt het met een milieubewust en gerust hart doen. Duik in de allergrootste kaartencollectie van Nederland en vind de perfecte duurzame kaart voor jullie bruiloft. Van botanische trouwkaarten tot stijlvolle of minimalistische trouwkaarten, je vindt vast iets wat helemaal bij jullie past. Bekijk ook onze trouwkaartensets, zodat je trouwkaart, save the date kaart, menukaarten en bedankkaartjes allemaal in dezelfde stijl zijn.

Trouwkaarten drukwerk op gerecycled papier 

Wil je een duurzame papiersoort voor je trouwkaart kiezen? Dan is gerecycled papier een echte aanrader. Dit papier is 100% gerecycled en toch helderwit en heeft daardoor een luxe matte uitstraling. En je betaalt helemaal niets extra voor deze keuze! Al onze overige papiersoorten zijn FSC gecertificeerd en komen dus uit duurzaam beheerde bossen.

Duurzame enveloppen voor trouwkaarten

De enveloppen natuurlijk en kraft, én de kartonnen verzendenveloppen en -doosjes zijn gemaakt van 100% gerecycled papier. Alle overige enveloppen zijn gemaakt van papier met het FSC-keurmerk.

Voor je begint: maak een gratis Kaartje2go account aan
Sla je favoriete kaartjes op in je persoonlijke account, krijg ingelogde klantenkorting en vraag een gratis proefdruk aan. En bij Kaartje2go geldt altijd: meer kaarten = meer korting!

Het is hartstikke makkelijk om zelf een duurzame kaart te maken. Je hoeft alleen onderstaande stappen te doorlopen. Zo heb je in een mum van tijd een superleuke eco trouwkaart die perfect bij jullie past!

  1. Kies een trouwkaart uit onze collectie en klik op ‘Kaart bewerken’.
  2. Ontwerp de kaart helemaal naar jullie smaak.
  3. Schrijf een passende tekst op je trouwkaart.
  4. Alles helemaal naar wens? Kies je duurzame papiersoort (100% gerecycled is gratis!), vraag een gratis proefdruk aan, of bestel direct.

Duurzame trouwkaarten bestellen en versturen 

Is jullie trouwkaart helemaal geworden zoals je wilt? Dan is het tijd om de kaart te bestellen en duurzaam te versturen.

Direct versturen 
Heb je een proefdruk ontvangen en/of ben je helemaal tevreden met je ontwerp? Verzamel je adressen, eventueel met de adresverzoeker, en wij doen samen met PostNL de rest. Voor 20:00 uur besteld is vandaag verzonden. Kaartje2go doet mee aan het project Groene Post. Dat betekent dat er bossen worden onderhouden en aangeplant om de CO2 die bij de bezorging wordt uitgestoten te neutraliseren.

Thuis ontvangen
Je kunt jullie trouwkaarten als een pakketje bij je thuis laten bezorgen. Als je jullie kaarten zelf rondbrengt ben je ook nog eens duurzaam bezig. Ook kun je er dan nog eventueel een bijpassende adressticker en sluitzegel opplakken.
 

Vragen over onze duurzame trouwkaarten? We helpen je graag

We vertellen je graag alles over onze duurzame trouwkaarten.

Ja, wij produceren onze trouwkaarten duurzaam. Dit is hoe we dat doen:

  • Al onze papiersoorten zijn voorzien van het FSC-keurmerk. De trouwkaarten worden gedrukt in een CO2-neutrale drukkerij, waarbij de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd en papierverbruik tot een minimum is beperkt. 
  • De enveloppen natuurlijk en kraft, én de kartonnen verzendenveloppen en -doosjes zijn gemaakt van 100% gerecycled papier. Alle overige papieren enveloppen zijn gemaakt van papier met het FSC-keurmerk.
  • Onze kaartjes worden CO2-neutraal bezorgd, waarbij we samenwerken met het Groene Post project van PostNL.
  • Ons kantoorpand maakt gebruik van groene stroom en we scheiden ons afval in papier, plastic en restafval. We gebruiken geen wegwerpservies en maar liefst 84% van de medewerkers komt lopend, met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk.
  • Bovendien planten we elk jaar bomen terug. Hoe meer kaarten er worden verkocht, hoe meer geld wij kunnen sparen voor het Kaartje2go bos.

♻️ Wil je hier nog meer over weten? Alles wat we doen voor duurzaamheid lees je hier.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.