Onze cookies maken winkelen en reclame persoonlijker. Als je verder gaat accepteer je deze cookies. Meer weten?

Vanaf wanneer kerstkaarten versturen?

Kerstkaarten sturen doe je in de maand december. Het is gebruikelijk om te wachten tot 6 december, wanneer Sinterklaas het land uit is. Vanaf deze dag kun je kerstkaarten versturen. Je kan al wel eerder beginnen met het maken van kerstkaarten.

Vanaf wanneer mag je kerstkaarten versturen?

Er zijn geen harde afspraken rondom het verzenden van kerstkaarten. Je mag ze dus versturen wanneer jij wilt. Maar zoals we hierboven al aangeven is het gebruikelijk om te wachten tot na 5 december met het versturen van je kaarten.

Vanaf wanneer kan ik kerstkaarten maken?

Je kan beginnen met het maken van kerstkaarten wanneer jij wilt. Bij het bestellen van kerstkaarten geef je namelijk eenvoudig een verzenddatum op. Wij zorgen ervoor dat de kaarten op deze dag op de post gaan. Kerstkaarten kun je ook als pakketje thuis laten bezorgen zodat je er nog een persoonlijke boodschap op kunt zetten. Dan verstuur je ze wanneer je maar wilt!

Verstuur je kerstkaarten op tijd

Kerst is een drukke periode. Er worden miljoenen kaarten en pakketjes verstuurd door PostNL. Wil je zeker weten dat jouw kerstkaarten op tijd aankomen? Verstuur dan je kerstkaarten op tijd, zodat je niet tijdens de kerstdrukte nog je kaarten moet sturen. Als je de kaarten op tijd verstuurd heb je geen kerststress en bovendien kun je gebruik maken van de Decemberzegel. Met Decemberzegels betaal je een lager tarief, maar is de post wel 3 à 4 dagen onderweg. Zo bespaar je geld, maar verstuur je kerstkaarten wel op tijd.

TIP: Bij Kaartje2go krijg je de standaard postzegel tegen het tarief van de Decemberzegel. Je kan dus voordelig je kerstkaarten versturen met de standaard bezorgtijd.

Het is ook heel leuk om je kerstkaarten op tijd te sturen. Er zijn een heleboel mensen die wachten met het versturen van kerstkaarten om te zien van wie ze allemaal een kaartje hebben ontvangen. Omdat jouw kaartje dan al op de mat is gevallen, is de kans groot dat ze jou ook een kaartje sturen. Door je kerstkaarten op tijd te versturen, ontvang je meestal ook meer kerstkaartjes.

Wees de grote kerstdrukte voor

Wil je de grote kerstdrukte voor zijn? Verstuur je kerstkaarten dan voor 14 december. Zo weet je zeker dat jouw kerstkaarten aankomen bij de geadresseerden voordat kerst begint. Worden je kerstkaarten naar het buitenland verzonden? Houd dan rekening met een week extra verzendtijd.

Kerstkaarten en topdrukte bij PostNL

Tijdens de kerstperiode is er sprake van topdrukte bij PostNL. Het kan tot wel vier dagen duren voordat jouw kerstkaart aankomt bij de ontvanger. Wil je dat je kerstkaarten op tijd aankomen, houd dan rekening met maximaal 4 werkdagen levertijd. Red je het niet? Verstuur dan een kerst nieuwjaarskaart. Misschien heb je nog geluk en komt-ie zelfs nog op tijd aan ook. Lukt het niet, kan het in dit geval geen kwaad als hij na de kerstdagen aankomt.

Nieuwe klant? Eerste kaart gratis