Onze cookies maken winkelen en reclame persoonlijker. Als je verder gaat accepteer je deze cookies. Meer weten?

Hoeveel kerstkaarten versturen?

Rondom de kerstdagen versturen we als Nederlanders zo’n 170 miljoen kerstkaarten. Dat zijn er gemiddeld zo’n 10 per persoon. Bij het versturen van kerstkaarten zijn er twee tactieken: je stuurt iedereen een kaart die jou ook een kaart stuurt of je maakt zelf een lijstje met ontvangers.

Tactiek 1. Kerstkaartjes terugsturen

Deze tactiek heeft voor- en nadelen. Zo weet je zeker dat elk kaartje naar een ontvanger gaat die zelf ook met kerstkaarten bezig is geweest. Leuk, maar dit wordt een probleem als de ontvanger zelf ook wacht met het versturen van kaarten. Er zal toch iemand als eerste een kaartje moeten sturen. Nog een nadeel: je weet pas erg laat hoeveel kaarten je moet versturen, want dit is afhankelijk van hoeveel kaartjes jij ontvangt.

Lees hier wanneer je kerstkaarten moet bestellen zodat ze op tijd aankomen.

Tactiek 2. Een lijstje maken

Een andere optie is om van tevoren een lijstje te maken met ontvangers. Bedenk van tevoren wie jij allemaal een kerstkaartje wil sturen. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Stuur bijvoorbeeld je ouders, ooms, tantes, neefjes, nichtjes, buren, vrienden of collega’s een kerstkaart. Je kan je natuurlijk ook beperken tot je naaste familie en vrienden. Zodra je dit duidelijk hebt, weet je hoeveel kerstkaarten je gaat versturen.

Bestel je eerste kerstkaart gratis