Ga naar de inhoudGa naar het filter

Postzegels voor je kerstkaarten

Hier vind je alles wat je moet weten over postzegels voor je kerstkaarten. Want een goede bezorging van je favoriete kerstkaart is natuurlijk net zo belangrijk als de boodschap zelf. Wil je dat de brievenbus van de ontvanger zo snel mogelijk kleppert? Dan is het handig om te weten welke en hoeveel postzegels je gebruikt.

💰 Tip: Wist je dat je bij Kaartje2go korting krijgt op je postzegel? Van 13 november 2023 tot en met 6 januari 2024 verstuur je je kerstkaarten dus extra voordelig. Meer hierover lees je op decemberzegels voor je kerstkaarten

Postzegels voor je kerstkaarten

Voordat je naar de winkel rent om postzegels te aan te schaffen is het handig om te weten hoe je je kaarten wilt versturen:

 • Bij een pakketje kerstkaarten (thuisbezorging) voorzie je de kerstkaarten zelf van een postzegel.
 • Bij rechtstreekse verzending door Kaartje2go frankeren wij de kerstkaarten en doen ze voor je op de post. Je hoeft dus zelf geen postzegels te plakken. Lekker makkelijk, toch?

Veelgestelde vragen over postzegels voor je kerstkaarten

Het aantal postzegels dat je op een kerstkaart moet plakken is afhankelijk van het gewicht en de bestemming van de kaart. Ook is het aantal postzegels afhankelijk van het type kaart dat je gaat versturen. Hieronder vind je een overzicht voor verzending binnen Nederland:

Kaarten tot 20 gram: 1 postzegel

 • Enkele kaart tot 21x21 cm zonder envelop
 • Dubbele wenskaart tot 10x15 cm met envelop
 • Dubbele vierkante kaart tot 14x14 cm met envelop
 • Langwerpige enkele kaart tot 10x21 cm met envelop
 • Langwerpige dubbele kaart tot 10x21 cm met envelop

Kaarten 20-50 gram: 2 postzegels

 • Dubbele wenskaart tot 15x21 cm met envelop
 • Dubbele vierkante kaart tot 21x21 cm met envelop
 • Enkele vierkante kaart tot 21x21 cm zonder envelop

Kaarten 50-100 gram: 3 postzegels

 • Dubbele wenskaart tot 21x30 cm met envelop

Postzegels voor kerstkaarten zijn € 1,09 per stuk. In feestperiode heeft PostNL speciale decemberzegels voor € 0,96 per stuk. De decemberzegels zijn te gebruiken van 13 november tot en met 6 januari. Aan de decemberzegels zitten voor en nadelen. Bij kaartje2go hebben we een speciale decemberzegel-actie. Meer over deze actie en hoe decemberzegels precies werken lees je op decemberzegels.

Verstuur je kerstkaarten naar het buitenland? Dan heb je een internationale postzegel nodig. Deze kun je bestellen bij PostNL. Het aantal postzegels is gelijk aan het aantal postzegels voor verzending binnen Nederland (zie het overzicht hierboven).

Tussen 13 november en 6 januari kan je ook gebruikmaken van decemberzegels voor het versturen van internationale post. Voor alle bestemmingen in het buitenland heb je 2 decemberzegels nodig. 

 • Wanneer je je kerstkaarten naar het buitenland verstuurt via Kaartje2go, hoef je niet na te denken of er genoeg postzegels op je kaart zitten. Dat regelen wij voor je. Handig!

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.