Voorbeelden van onze condoleancekaarten

Soms is het fijn om een beetje hulp te krijgen bij het schrijven van een condoleancekaart. We hopen je met onderstaande voorbeelden een eindje op weg te helpen met het maken van deze kaart.

Met oprechte deelneming (moderne kaart)

Op welke manier breng je het beste een condoleance boodschap over? Je bent niet de enige die hierbij een beetje hulp zoekt. Zorgvuldig met de tekst en stijl omgaan kan belangrijk zijn bij deze verdrietige aangelegenheid. Ook een tekst welke rechtstreeks uit het hart geschreven is of een ‘woorden komen te kort’ wanneer je jouw gevoel niet in woorden weet te vangen is goed om te delen. Uiteindelijk gaat het om de steun welke je wil verlenen met enkele bemoedigende of troostende woorden.

Een klassieke kaart met passende tekst

Met welke kaart breng je jouw boodschap het beste over? En wat voor soort tekst kun je het beste op een condoleancekaart schrijven? Een groot aantal mensen vindt de tekst voor deze kaart erg lastig om te bedenken. Om het schrijven iets gemakkelijker te maken hebben wij een aantal mooie voorbeeldteksten voor op een condoleancekaart verzameld.

Onze ervaring is dat een condoleancekaart met een eenvoudige bloem, vogel, vlinder of een landschap een veilige keuze is om in dit geval te verzenden. De kaarten hebben een bepaalde rustige, gereserveerde maar ook gevoelige stijl, zonder te veel aanwezig te zijn.

Huisdieren

Met een huisdier bouwen mensen een speciale band op, ze zijn altijd blij elkaar te zien en zorgen dat de ander genoeg liefde en aandacht krijgt. Het verlies van een huisdier kan heel erg pijnlijk zijn, je kon immers altijd op jouw huisdier rekenen. Om iemand een steuntje in de rug te bieden kun je daarom een condoleancekaart voor dit verlies sturen. Je kunt ervoor kiezen om een kaart met honden, katten, paarden e.d. te versturen of om een foto van dit huisdier te gebruiken.

Kaartje2go krijgt een 9.6 van 10 uit 11397 beoordelingen