Ga naar de inhoud

Quotes en tekst-tips voor communie kaarten

Sta jij op het punt een uitnodiging voor de communie voor je zoon of dochter te maken? Dan willen we je natuurlijk allereerst feliciteren! Er staat een hele bijzondere dag voor de deur en die vier je het liefst met jullie dierbaren. Een communiekaart sturen is dan hartstikke handig. Maar wat moet er qua tekst en quotes op een uitnodiging voor communie staan? We vertellen het je met plezier. 

Een tip om mee te beginnen
De correcte schrijfwijze van eerste communie is zonder hoofdletters. De eerste communie wordt namelijk gezien als een godsdienstige praktijk, welke altijd met kleine letters worden geschreven. Hetzelfde geldt voor de plechtige communie, het doopsel, het lentefeest en het vormsel.   

Essentiële tekst communie

Hoera! Het doen van je heilige communie is een echte mijlpaal. En het is dan ook het allerleukste om hierbij stil te staan met vrienden en familie. Je wilt hen dan ook graag verrassen met een persoonlijk kaartje boordevol informatie over het communiefeest. We hebben de belangrijkste tekst voor de 1e communie uitnodiging voor je op een rijtje gezet.

De naam van de communicant

Dat er een mooie communiekaart op de deurmat valt is natuurlijk al een klein feestje. Het is dan ook super zonde als je door de drukte van de voorbereidingen vergeet de naam van de communicant op de uitnodiging te zetten. De ontvangers weten dan niet wiens plechtige communie ze mogen vieren. 

Jullie contactgegevens

We raden ook aan om je e-mailadres en telefoonnummer in de communie tekst te verwerken. Want misschien kunnen niet alle genodigden langskomen op de datum van de vieren, maar willen ze jullie zoon of dochter wel graag feliciteren. Het is ook handig om je gegevens op de kaart te zetten wanneer je graag een r.s.v.p. ontvangt. De genodigden van het communiefeestje kunnen dan vooraf laten weten of ze wel of niet aanwezig zullen zijn.

De datum, locatie en het adres van het communiefeest

Iedereen staat te popelen samen met jullie kind deze bijzondere dag te vieren. Het is daarom praktisch om in de uitnodiging te vermelden wat de aanvangstijd van het feestje is en waar je gasten verwacht worden.

🕊️  Tip: Als je niet iedereen op hetzelfde moment wilt uitnodigen of een losse gastenlijst voor de mis zelf wilt samenstellen, dan kun je een aparte uitnodiging maken of een tweede versie van je communiekaart ontwerpen. Vanuit je winkelmandje kun je eenvoudig een tweede versie van de kaart maken. Ook kun je de kaart vanuit je account (bij jouw ontwerpen of jouw bestellingen) kopiëren.

Cadeautips en -wensen

Of je cadeauwensen op de communiekaart vermeldt, is helemaal aan jou. Je kan het heel subtiel doen door te verwijzen naar een website (bijv. lijstje.nl). Jullie zoon of dochter stelt en een wensenlijstje samen en de gasten kunnen dan zelf cadeautjes afstrepen. Een envelopje plaatsen kan natuurlijk ook, wel zo makkelijk. Een ander mooi initiatief is om in je communie tekst te verwijzen naar een goed doel. Kies daarbij voor een doel dat past bij jullie kindje en zijn of haar interesses.

Je bent niet de enige die zich afvraagt: welke tekst moet ik op mijn communie kaart schrijven? Het komt geregeld voor dat iemand belangrijke informatie op de uitnodiging vergeet te schrijven. Daarom helpen we je graag een handje en zetten op een rijtje welke communiekaart tekst écht niet mag ontbreken.

Dit kun je beter wel op de uitnodiging zetten:

 • De naam van de communicant
 • Je e-mailadres en/of telefoonnummer (voor afmeldingen)
 • De datum en tijd van het feest (en wanneer het afgelopen is)
 • De locatie van het feest
 • Of er specifieke cadeauwensen zijn
 • Of je een bevestiging van hun komst wilt ontvangen

🕊  Tip: Wil je zeker weten dat je niets bent vergeten? Bestel dan een gratis proefdruk. Daarmee kun je de communiekaart nog even in het echt bewonderen voor je de bestelling plaatst. En ook onze blog over teksten en quotes voor communie is een aanrader om even door te lezen.

Mooie quotes en teksten voor communie

Naast de praktische informatie kun je de communiekaart van je zoon of dochter ook een persoonlijke touch geven met een leuke tekst. Nu horen we je denken, wat is een passende tekst voor een uitnodiging communie? Daar helpen wij je graag bij! Er zijn een aantal mooie opties voor tekst op plechtige communie uitnodiging.

 • Een stukje songtekst.
 • Een mooie passage uit de Bijbel die past bij communie. 
 • Een grappige quote van je kind, die al je dierbaren zullen herkennen. 
 • Een schattig gedichtje. 
 • Een lieve wens van jullie als ouders. 

🕊  Vind je het lastig om de juiste woorden te vinden? Dan zijn communiekaarten met foto of een persoonlijke videoboodschap het overwegen waard.

Een vrolijke, lieve en mooie tekst kan de uitnodiging voor de heilige communie écht compleet maken. Maar soms zie je door de woorden de letters niet meer, en ben je op zoek naar wat inspiratie om je op weg te helpen. En daar schieten wij je graag te hulp. Inspiratie vind je namelijk overal, kijk maar! 

🕊  Benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het versturen van communiekaarten? Gebruik dan onze handige checklist!

Kopiëren & plakken: kant-en-klare teksten voor je communie kaart

Bij Kaartje2go maken we het bestellen van uitnodigingen voor je communie graag zo leuk én makkelijk mogelijk. Daarom hebben we wat handige voorbeeldteksten en -quotes voor communie voor je opgesteld, die je kunt kopiëren en in de kaartmaker op je kaart kunt plakken. Vergeet niet de informatie tussen haakjes aan te passen naar jouw persoonlijke informatie. 

Klassieke communie tekstjes

Een dag om lief te hebben.

Een dag om te luisteren.

Een dag om te bewaren en een leven lang mee te dragen.

Een herinnering aan mijn communie.

 

Grote avonturen beginnen klein.

Ontzettend bedankt dat jullie bij mijn speciale dag wilden zijn!

 

Mijn plechtige communie sluit ik af met een grote glimlach.

Dat komt vooral omdat jij erbij was op deze bijzondere dag.

 

Jullie lieve wensen, cadeautjes en aanwezigheid maakten mijn communie nog mooier.

Bedankt dat jullie er waren!

 

Jullie aanwezigheid was het allermooiste cadeau!

Een hele dikke vette DANKJEWEL!

 

Zonder jou was mijn communiefeest nooit zo speciaal geweest.

Communie tekst om in te vullen

Hoi!

Op [DATUM] doe ik mijn eerste communie. Komen jullie ook? Het begint om [TIJD EN LOCATIE]. Om [TIJD] is de mis afgelopen en dan zijn jullie van harte welkom op mijn communiefeest, aan de [ADRES]. We vinden het gezellig als jullie mee-eten!

Wil je even laten weten of jullie erbij zijn? Dit kan via mijn moeder, op [TELEFOONNUMMER] of via [E-MAILADRES].

Groetjes van [NAAM COMMUNICANT]

Bedanking communie en feestelijke felicitaties

We willen natuurlijk niet te ver op de zaken vooruit lopen, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Denk dus alvast eens na over de bedankingskaartjes die je na het feestje wilt versturen. Daarmee kun je jullie dierbaren bedanken voor hun aanwezigheid tijdens de grote dag of lieve wensen via de post of telefoon. Onze supertip is dan ook: bestel een pakketje communie bedankkaarten zonder aanhef en met een algemene bedanking communie tekst. Dan kun je deze achteraf versturen naar de mensen die je wilt bedanken.

Liefdevolle felicitaties

Ben je uitgenodigd voor een communiefeestje, maar kun je op de dag zelf niet aanwezig zijn? Stuur dan een communie felicitatiekaartje en verras de communicant met lieve wensen in de vorm van een communie felicitatie tekst

Bedankt tekst communie 

Bedankt dat je deze bijzondere dag met mij hebt willen vieren.

Ik heb er ontzettend van genoten en hoop dat jullie ook een geweldige dag hebben gehad.

 

Een dansje, een sprongetje, een lach.

Wat fantastisch dat je erbij was deze dag.

 

Hij kreeg een stukje van mijn hart,

daar mag Hij nu in wonen.

Daarom ben ik zo blij,

dat jullie naar mijn feest wilden komen.

 

🕊  Meer inspiratie nodig? Bekijk onze blog voor nog meer communie bedanking teksten.

Gefeliciteerd met je communie teksten

Proficiat met deze speciale stap in je leven! We hopen dat je een leuke dag hebt gehad en dat je er met veel liefde aan terugdenkt. We wensen je Gods zegen toe.

 

Vrede voor jou en Zijn hand op jouw leven

Liefde en vreugde zal Hij aan je geven

Opwekking Kids 311

 

Van harte gefeliciteerd met je heilige communie.

Helaas konden we er niet bij zijn op jouw grote dag, maar we hopen dat je ontzettend hebt genoten. Tot snel!


🕊  Wist je trouwens dat je ook hele toffe communie cadeaus bij je felicitatiekaart kunt versturen?

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.