Ga naar de inhoudGa naar het filter

Wat schrijf je op een communiekaart?

Sta jij op het punt een uitnodiging voor de communie voor je zoon of dochter te maken? Dan willen we je natuurlijk allereerst feliciteren! Er staat een hele bijzondere dag voor de deur en die vier je het liefst met jullie dierbaren. Een communiekaart sturen is dan hartstikke handig. Maar wat schrijf je op een eerste communiekaart? We vertellen het je met plezier. 

Alles op een rijtje: wat je op een communiekaart zet

Je bent niet de enige die zich afvraagt: wat schrijf je op een communiekaart? Het komt geregeld voor dat iemand belangrijke informatie op de uitnodiging vergeet te schrijven. Daarom helpen we je graag een handje en zetten we op een rijtje welke info niet mag ontbreken op je communiekaart.

Dit zet je op een communiekaart:

  • De naam van de communicant
  • Je e-mailadres en/of telefoonnummer (voor afmeldingen)
  • De datum en tijd van het feest (en wanneer het afgelopen is)
  • De locatie van het feest
  • Of er specifieke cadeauwensen zijn
  • Of je een bevestiging van hun komst wilt ontvangen

We hebben hieronder alle punten nog even toegelicht. 

De naam van de communicant

Dat er een mooie communiekaart op de deurmat valt is natuurlijk al een klein feestje. Het is dan ook superzonde als je door de drukte van de voorbereidingen vergeet de naam van de communicant op de uitnodiging te zetten. De ontvangers weten dan niet wiens plechtige communie ze mogen vieren. 

Jullie contactgegevens

We raden ook aan om je e-mailadres en telefoonnummer op de communie uitnodiging te verwerken. Want misschien kunnen niet alle genodigden langskomen op de datum van de viering, maar willen ze jullie zoon of dochter wel graag feliciteren. Het is ook handig om je gegevens op de kaart te zetten wanneer je graag een r.s.v.p. ontvangt. De genodigden van het communiefeestje kunnen dan vooraf laten weten of ze wel of niet aanwezig zullen zijn.

De datum en tijd, locatie en het adres van het communiefeest

Iedereen staat te popelen samen met jullie kind deze bijzondere dag te vieren. Het is daarom praktisch om in de uitnodiging te vermelden wanneer het feest is, wat de aanvangstijd is en waar je gasten verwacht worden.

🕊️  Tip: Als je niet iedereen op hetzelfde moment wilt uitnodigen of een losse gastenlijst voor de mis zelf wilt samenstellen, dan kun je een aparte uitnodiging maken of een tweede versie van je communiekaart ontwerpen. Vanuit je winkelmandje kun je eenvoudig een tweede versie van de kaart maken. Ook kun je de kaart vanuit je account (bij jouw ontwerpen of jouw bestellingen) kopiëren.

Cadeautips en -wensen

Of cadeauwensen iets zijn wat je op de eerste communiekaart schrijft, is helemaal aan jou. Je kan het heel subtiel doen door te verwijzen naar een website als lijstje.nl. Jullie zoon of dochter stelt een wensenlijstje samen en de gasten kunnen dan zelf cadeautjes afstrepen. Een envelopje plaatsen kan natuurlijk ook, wel zo makkelijk. Een ander mooi initiatief is om op je communiekaart te verwijzen naar een goed doel. Kies daarbij voor een doel dat past bij jullie kindje en zijn of haar interesses.


🕊  Tip: Wil je zeker weten dat je niets bent vergeten? Bestel dan een gratis proefdruk. Daarmee kun je de communiekaart nog even in het echt bewonderen voor je de bestelling plaatst. En ook onze blog over teksten en quotes voor communie is een aanrader om even door te lezen.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.