Valentijn 31 januari 2022

❤️ 25 toffe date-ideeën voor Valentijnsdag

Valentijnsdag 2024

Er hangt liefde in de lucht! 14 februari 2024 is het weer Valentijnsdag en jij wilt dat natuurlijk vieren met een van de leukste valentijn ideeën en uitjes. We got you! Wij snorden namelijk het hele internet af voor toffe ideeën, activiteiten en uitjes om valentijn onvergetelijk te maken. Hartenchocolaatjes en bloemen in de aanslag, hier gaan we!

❤️ Ook leuk om te lezen: Romantische valentijn teksten voor op je kaart.

Trek eropuit op Valentijnsdag 2024

Doe het deze valentijn eens even helemaal anders en trek eropuit! Wie weet wat voor avonturen jullie gaan beleven met deze Valentijnsdag ideeën en uitjes.

1. Roadtrip in eigen land

Ben je een liefhebber van avontuurlijke valentijn ideeën? Dan is een roadtrip in Nederland echt iets voor jou. Vraag een vrije dag aan en plan een eendaagse trip door ons eigen koude kikkerlandje. Ga op zoek naar de mooiste gebouwen, prachtige bossen en toffe buitenkunstwerken. Daar kun je ook meteen wat romantische kiekjes schieten. Sluit de dag af met een heerlijke maaltijd to go.

2. Grappige Valentijnsdag ideeën: speurtocht

Pak dit jaar groots uit op 14 februari en organiseer een speurtocht voor je geliefde. Lok hem of haar naar een plek die voor jullie heel speciaal is en start vanaf dit punt. Daarmee scoor je zeker weten punten, want je roept allerlei mooie herinneringen op. Zet de speurtocht uit langs plaatsen waar jullie een leuke herinnering aan hebben voor een flinke dosis romantiek. Oh, en vergeet de snacks en een lekker drankje niet!

3. Een romantische wandeling

Je kunt natuurlijk ook lekker naar buiten zonder een inspannende activiteit te hoeven doen. Gewoon lekker genieten van elkaars aanwezigheid. Ga samen wandelen in het bos, zoek het strand op of duik de stad in. De wandeling wordt extra romantisch als het donker is en je samen alle lichtjes kunt bekijken.

Wandelen op Valentijnsdag 2024

4. Eerste valentijn samen: picknick party

Is Valentijnsdag 2024 jullie eerste valentijn samen, en is het ook nog eens lekker weer? Kies dan voor een picknick in het park. Koop lekkere luxe broodjes, aardbeien met slagroom en een flesje wijn voor een romantische middag. Vergeet je niet warm aan te kleden!

5. Smullen tijdens een food tour

Wil je Valentijnsdag eens niet goud maar oud doorbrengen in een restaurant, pak het dan origineler aan. Tijdens de Amsterdamse food tour ontdek je de leukste plekjes van onze hoofdstad en kun je onderweg lekker smikkelen van hapjes en drankjes.

6. Sterren kijken op Valentijnsdag 2024

De nacht heeft iets mysterieus en romantisch. Trek jullie Valentijnsdag date dan ook lekker door met een potje sterrenkijken. Kleed je warm aan en neem een lekkere dikke deken mee. Zoek een mooie open plek en geniet samen van de romantiek van onze sterrenhemel.

Valentijnsdag ideeën voor thuis

Is het jullie eerste Valentijnsdag samen, dan is het heerlijk om er thuis een waar valentijnsfeestje van te maken. We tippen je onze leukste valentijn ideeën voor dit jaar.

7. Kook of bestel een driesterrendiner

Gaat jullie liefde echt door de maag? Duik met Valentijnsdag dan de keuken in en kook een driegangendiner. En als je liever zonder al te veel inspanning geniet, zijn er ook verschillende sterrenrestaurants die een compleet verzorgd diner thuisbezorgen. Je hoeft dan alleen zelf wat finishing touches toe te voegen. Dat wordt smullen op de dag van de liefde. Bij deze toprestaurants kun je onder andere een valentijnsdiner van sterrenrestaurants bestellen.

8. Indoor picknicken is een van de leukste Valentijnsdag ideeën

We blijven nog even bij de hapjes. Want een ander leuk Valentijnsdag idee is een picknick in de woonkamer. Schuif de salontafel aan de kant, maak het gezellig met kussentjes en kleedjes en serveer een lekkere picknick vol broodjes, fruit en verse sappies. 

9. Spamoment in de badkamer

Valentijnsdag 2024 kan ook een onvergetelijke dag worden als je een wat kleiner budget hebt. Vertroetel elkaar op de dag van de liefde en tover de badkamer om tot wellness resort. Zo kun je het aanpakken:

  • Steek wat kaarsjes aan en zoek een rustgevende playlist.
  • Hang jullie badjassen en handdoeken over de verwarming. 
  • Heb je een bad? Zet dan ook een dienblad met drankjes en snacks neer. 
  • De heerlijke saunageur creëer je door eucalyptustakken naast de douchekop te hangen.
  • Word lekker touchy-feely en was elkaars haren en rug.
  • Sluit jullie spamoment af met een rustgevende massage.
Valentijnsdag ideeën voor binnenshuis

10. Een staycation op Valentijnsdag 2024

Organiseer eens een staycation voor jou en je liefje en doe alles wat je anders op vakantie zou doen. Kampeer in de woonkamer, laat een gerecht uit jullie favoriete keuken bezorgen en doe samen een spelletje. 

11. Volg een massagecursus

Op zoek naar originele Valentijnsdag ideeën ? Dan zijn cursussen een uitkomst! Daarmee heb je niet alleen een geweldige valentijnsactiviteit, maar leer je ook iets nieuws. En die skills kunnen jullie daarna lekker op elkaar toepassen.

12. Een liefdesgedicht schrijven

Het leuke van Valentijnsdag is dat je elkaar op die dag even extra laat weten hoe gek je op elkaar bent. En hoe zoetsappiger hoe beter, dus schrijf dit jaar eens een valentijnsgedicht. Geef elkaar een uurtje de tijd om jullie gevoelens op papier te zetten. Daarna is het tijd om de gedichten uit te wisselen. Individueel lezen kan, maar een mooie voordracht maakt het extra speciaal.

🔥 Ben je opzoek naar wat spicy inspiratie voor in je gedicht? Check dan ons artikel over stoute quotes en teksten.

13. Vrolijke Valentijnsdag ideeën: spelletjesmiddag

Zijn jullie niet zo’n romantisch stel, maar wil je toch iets leuks doen op Valentijnsdag? Organiseer dan een spelletjesmiddag met jullie favoriete spelletjes. Dit mogen bordspelletjes zijn, maar een Nintendo of Playstation toernooitje kan ook. Je kunt het extra spannend maken door degene die de meeste spelletjes wint blij te maken met een mooie prijs. Moge de beste winnen!

valentijnsdag op afstand

Valentijnsdag ideeën voor daten op afstand

Wonen jij en je geliefde wat verder bij elkaar vandaan, en kunnen jullie niet samenzijn op Valentijnsdag 2024? Dat is natuurlijk jammer. Maar ook daarvoor hebben we wel een valentijn idee of twee. Met deze tips kunnen jullie alsnog een fijne Valentijnsdag date organiseren.

14. Doe een online escaperoom

Zijn jullie dol op escaperooms? Dan hebben we goed nieuws. Je kunt met de Lockdown Homebound escaperoom namelijk samen losgaan op Valentijnsdag. Een superleuke interactieve valentijnsactiviteit, gewoon vanuit je eigen huiskamer.

15. Breng een virtueel bezoekje aan een museum

Er zijn genoeg Valentijnsdag ideeën voor een romantisch uitje waarvoor je niet eens de deur uit hoeft. Ga bijvoorbeeld eens virtueel cultuur snuiven en bezoek een online museum. Musea van over de hele wereld exposeren hun collectie namelijk via Google Arts & Culture. Log in op Teams of Zoom, kies jullie favoriete expositie en geniet samen van de mooiste kunst. Deze musea zijn zeker het overwegen waard. 

16. Groot, groter, grootse Valentijnsdag ideeën

Een echte romanticus pakt natuurlijk groots uit op Valentijnsdag. Zet bijvoorbeeld een vliegtuig met spandoek in om je lover te laten weten hoeveel je van hem of haar houdt. Of verras je partner met een romantische serenade, vergezeld door een levensgrote knuffelbeer. Smelt.

17. Stuur een cadeautje op Valentijnsdag 2024

Liefde is niet te koop. Maar eerlijk is eerlijk, ons hartje gaat wel sneller kloppen van een cadeautje op Valentijnsdag. En gelukkig kun je je liefje ook op afstand verrassen met een presentje en het cadeau thuis laten bezorgen. We geven je met liefde een paar leuke cadeautips.

  • Laat een prachtige bos bloemen bezorgen.
  • Liefde gaat door de maag met een lekker chocoladecadeau.
  • Bestel een lekkere maaltijd en laat deze thuisbezorgen.
  • Een giga-knuffelbeer is een van de beste Valentijnsdag ideeën.
  • Ga zelf aan de slag. Maak een mooi kunstwerkje en stuur het op.

💝 Meer inspiratie nodig? Lees dan ons blog over valentijnscadeaus.

Stuur een valentijnscadeau

18. Kijk dezelfde film

Is samen op de bank een film kijken normaal echt jullie ding? Ook dat kan makkelijk met een langeafstandsrelatie. Valentijnsdag 2024 apart spenderen wordt een heel stuk leuker als jullie samen dezelfde film kijken. Bel elkaar op Facetime en druk op hetzelfde moment op play. 3… 2… 1… starten maar!

19. Samen koken en dineren bij kaarslicht

Creëer je eigen romantische setting met een romantisch virtueel diner voor twee. Kies een lekker recept en ga tegelijk aan de slag in de keuken. Dek de tafel en steek wat kaarsjes aan voor het ultieme valentijnseffect. Proost op jullie liefde en geniet van een avond apart, maar samen.

Single? Valentijnsdag ideeën voor jezelf

Als je geen relatie hebt kan 14 februari een minder leuke dag zijn. Maar dat hoeft niet! Zet deze romantische dag in het teken van selflove en trakteer jezelf op een liefdevolle date. Dat verdien je.

20. Trakteer jezelf op een mooi cadeau

De cadeautips die we eerder al noemden kun je natuurlijk ook voor jezelf gebruiken. Maar je mag ook out of the box denken. Wat wil je eigenlijk al heel lang super graag, maar heb je nog niet voor jezelf gekocht? Ga daarvoor! Trakteer jezelf op iets moois en laat het inpakken als cadeautje.

21. (Niet zo) romantische filmmarathon

Staat jouw valentijn in het teken van me-time? Dan staat een filmmarathon met stip op 1 in het lijstje Valentijnsdag ideeën. Plof op de bank en duik onder je allerzachtste dekentje voor een bingesessie van je favoriete films. Ga voor ultraromantisch of sla het zwijmelen over met actiefilms of een goede sciencefictionreeks. Vergeet in alle gevallen niet je favoriete snacks in te slaan en binnen handbereik uit te stallen.

💝 Meer single valentijn inspiratie vind je hier!

22. Valentijnsdag ideeën: probeer een nieuw bakrecept

Over snacks gesproken, duik op 14 februari ook eens lekker de keuken in. Dat ene bakrecept dat je al weken wilt proberen? Ga ervoor! En het mooie van een single Valentijnsdag is dat je het resultaat met niemand hoeft te delen. Dat mag natuurlijk wel. Misschien heb je een vrijgezelle vriend, vriendin of collega die ook wel wat extra liefde kan gebruiken deze dag.

23. Spendeer tijd met je viervoeter

Echte onvoorwaardelijke liefde krijg je iedere dag van je huisdier. Niemand is zo blij om je te zien nadat je 5 minuten buiten de deur was als je hond. En je kat doet dan wel uit de hoogte, maar is stiekem hartstikke gek op jou. Maak Valentijnsdag 2024 extra leuk door de hele dag met je beestje te spenderen. Heb je geen huisdier? Leen dan de harige rakker van een vriend of vriendin. Babysitten was nog nooit zo leuk.

Valentijnsdag 2024 spenderen met je huisdier

24. Tip voor Valentijnsdag: trommel je beste vrienden op

Je kunt jezelf natuurlijk prima vermaken op de dag van de liefde. Maar het is nog veel leuker om valentijn met je beste vrienden en vriendinnen te spenderen. Vriendschap is namelijk net zo belangrijk als liefde en gedeelde smart is halve smart 😉

Valentijnsdag ideeën 2024: een kaartje voor iedereen!

Hopelijk hebben we je met deze lijst boordevol Valentijnsdag ideeën een beetje op weg kunnen helpen. Maar deze laatste (25e) tip willen we je niet onthouden. Want wat is nu leuker dan je dierbaren op Valentijnsdag verrassen met een valentijnskaartje?! En inderdaad, je leest het goed. Je hoeft niet alleen je partner een kaartje te sturen. Je kunt ook prima je lieve moeder, beste vriendin of kindjes verrassen met een liefdevolle kaart. Spread the love! 

💌 Weet je niet zo goed wat je op je kaartje moet schrijven? Lees dan ons artikel over korte liefdes teksten voor wat extra inspiratie.

Ook interessant voor jou: