Valentijn 8 februari 2021

Wat voor tekst schrijf je op een valentijnskaartje?

valentijn teksten

14 februari 2023 gaat Cupido weer aan het werk! Tijd om een valentijnskaartje te sturen naar de liefste persoon in je leven. Maar wat schrijf je op een valentijnskaartje? Wij geven je graag wat goede inspiratie voor je kaart. Of het nou valentijn teksten voor je geliefde, voor een vriendin of voor mama zijn: de volgende voorbeelden helpen je vast op weg. 

💖 Leestip: 14 lieve gedichten voor op je valentijnskaart

Gedicht op je valentijnskaart

Vind je het lastig om een valentijn tekst op je kaartje te schrijven, dan kan een gedicht helpen. Het verwoordt zelfs misschien wel precies wat jij voelt. Natuurlijk zijn er heel veel gedichten over liefde en vriendschap geschreven, volop keuze dus. Moderne gedichten van deze tijd vind je bij de Versjes van Lars of Gewoon JIP. Ga je liever voor een klassiek gedicht over de liefde? Kies dan een gedicht van Toon Hermans of uit een poëziebundel over liefde. De volgende gedichtjes zijn ook erg mooi om op je valentijnskaart te schrijven.

Een kusje hier
een kusje daar
kusjes overal 
in je nek en in je haar
op je neus ook nog een paar!

Je hebt iemand nodig
stil en oprecht
die als het erop aan komt
voor je bidt of voor je vecht
Pas als je iemand hebt
die met je lacht en met je grient
dan pas kun je zeggen
‘k heb een vriend

Toon Hermans – Vriend

Mijn heden, mijn toekomst,
Mijn liefde en leed,
Alles delen we samen,
Jij die alles van mij weet,
Ik kan je niet missen,
Wil steeds bij je zijn,
Daarom ben jij
mijn valentijn.

Valentijn quotes voor op een kaartje

Weinig woorden kunnen al perfect duidelijk maken hoeveel die ander voor je betekent. En die woorden hoef je natuurlijk niet per se zelf geschreven te hebben ;–) Met deze quotes krijgt jouw valentijn het vast te pakken.

Two souls are sometimes created 
and in love before they’re even born

F. Scott Fitzgerald

Ik heb je liever liefste elke dag

Doe Maar

A friend is someone who knows all about you and still loves you.

Elbert Hubbard

I love you as certain dark things are to be loved,
in secret, between the shadow and the soul.

Pablo Neruda

Voor de wereld ben je een moeder
Maar voor mij ben je de wereld.

Persoonlijke valentijn teksten: iets over jullie relatie of vrienschap

Ben je niet zo van de rode rozen en chocola, en kun je je genegenheid niet zo goed in woorden beschrijven? Schrijf in de valentijnskaart dan iets persoonlijks over jullie relatie of band. Vertel bijvoorbeeld dat je haar ontbijt op bed altijd zo waardeert of dat je het fijn vindt dat diegene altijd voor je klaarstaat. Een persoonlijke tekst op je valentijnskaart zal de ontvanger waarderen! 

Liefste,

Dit is onze tweede Valentijnsdag samen en ik hoop dat er nog vele mogen volgen. Het is namelijk zo fijn om bij jou te zijn. Ik geniet altijd ontzettend van onze ritjes naar de meubelboulevard of als we een drankje drinken in de stad. Proost, op een hele fijne Valentijnsdag.

Liefs Esmée

Lieve mam,

Ik wil je even laten weten dat ik van je hou en dat je ontzettend veel voor me betekent. Dankjewel dat ik altijd bij je terecht kan. Ik hou van jou lieve mama!

Liefs van Nadia

Hoi lieve jij,

Dat had je vast niet verwacht, een valentijnskaartje van mij. Ik wou even zeggen dat ik heel veel van je hou. Zullen we vanavond samen sushi eten en film kijken? Dat vind ik het allerleukste om te doen met jou. Fijne Valentijnsdag!

Kusjes van Alex

Favoriete moment samen op je valentijnskaart schrijven

Wat je op je valentijnskaart kunt schrijven kan natuurlijk ook te maken hebben met jullie leukste moment samen. Misschien hebben jullie samen wel een mooie reis gemaakt, of zijn jullie dit jaar getrouwd! Vertel over je favoriete moment samen en waarom je dit zo’n mooi moment vond. Ga je je partner verrassen op Valentijnsdag? Dan kun je in de tekst op je valentijnskaart ook zetten dat jullie vandaag weer mooie herinneringen gaan maken!

Lieve Thijs,

Ik vond het geweldig om jou ook dit jaar weer aan mijn zij te hebben. Mijn favoriete moment met jou was toen we gingen parachutespringen en we eigenlijk allebei doodsbang waren. Maar onze angst sloeg na de sprong gelukkig over in heel veel enthousiasme. Wat was het leuk om dat met jou mee te maken. Zullen we het dit jaar nog eens overdoen?

Veel liefs van Marije

Lieve schat,

Dit is onze eerste Valentijnsdag samen. Maar wat hebben we eigenlijk al veel meegemaakt! Ik denk nog het vaakst terug aan onze reis naar Gambia en hoe fijn we het samen hadden. En ook al staat er inmiddels een nieuwe vakantie op de planning; in Gambia heb je mijn hart echt gestolen. Fijne Valentijnsdag!

Liefs van je valentijn

Songtekst van een liedje als tekst voor valentijn

Een ander idee wat voor teksten je op een kaartje voor valentijn kunt zetten, is natuurlijk de songtekst van een liedje! Misschien is er wel een nummer dat jullie allebei leuk vinden, of dat je doet denken aan die persoon. Een liedje is trouwens ook leuk als anoniem valentijnsbericht.

Give your all to me
I’ll give my all to you
You’re my end and my beginning
Even when I lose I’m winning

All of Me – John Legend

So mother, I thank you
For all that you’ve done and still do
You got me, I got you
Together we always pull through

Oh Mother – Christina Aguilera 

I’ll be there for you
When the rain starts to pour
I’ll be there for you
Like I’ve been there before
I’ll be there for you
‘Cause you’re there for me too

I’ll be there for you – The Rembrandts

My funny valentine
Sweet comic valentine
You make me smile with my heart

Funny Valentine – Frank Sinatra

I don’t know if you feel the same as I do
But we could be together if you wanted to

Do I Wanna Know? – Arctic Monkeys

Tekst over wat je moet missen zonder diegene

Zet je op je valentijnskaart liever geen gedicht of songtekst, maar heb je zelf echt geen inspiratie voor een leuke tekst? Bedenk dan eens wat de gevolgen zijn als jouw valentijn niet meer in je leven is, en borduur daarop voort! Zo merk je zelf hoe belangrijk iemand voor je is en krijg je vaak een humoristische of persoonlijke tekst voor op je valentijnskaart. 

Lieve Adam,

Als ik jou niet had…

… bracht niemand meer mijn favoriete ijsje mee na het tanken.
… had ik elke week torenhoge stomerijkosten, want ik kan mijn kleren nooit zo netjes strijken als jij doet.
… was er een grote leegte in mijn leven, want jij bent zo’n leuk persoon!

Liefs van Irene

Wanneer moet je je valentijnskaart versturen?

Wanneer je je valentijnskaart moet versturen is elk jaar weer anders. Valentijn valt in 2023 op een dinsdag, dus je kunt je kaartje gewoon op maandag 13 februari bestellen. Bestel je je valentijnskaartje liever iets eerder zodat de postbode hem zeker weten op tijd bezorgt, voeg dab een extra adresregel toe met de tekst Pas openmaken op 14 februari! Zo opent jouw valentijn je liefdesverklaring sowieso op de 14e!

Ook interessant voor jou: