Trouwen 10 mei 2021

50+ praktische én mooie teksten voor op je trouwkaart

Bekijk trouwkaarten voor jullie mooiste dag

Met een trouwkaart in jullie stijl maak je je uitnodiging extra persoonlijk.

Zodra de dagindeling van jullie bruiloft staat, kun je er echt mee aan de slag: de trouwkaarten! Een heerlijke klus ter voorbereiding op je bruiloft. Met de trouwkaart laat je familie en vrienden namelijk echt weten hoe jullie mooiste dag eruitziet. Jullie kiezen als eerste jullie favoriete trouwkaart en bedenken dan wat je precies op de kaart zet. En dat laatste kan best lastig zijn. Gelukkig hebben wij voor je op een rijtje gezet wat qua tekst en informatie niet mag ontbreken op je trouwkaart. Ook vind je hier heel veel mooie teksten, gedichten, quotes en songteksten voor een bruiloft. Zo weten je gasten waar en wanneer ze moeten zijn, en proeven ze meteen al een beetje de sfeer van jullie mooiste dag. 

❤️ Op zoek naar teksten om het bruidspaar te feliciteren? Lees hier wat je op een felicitatiekaartje voor een huwelijk schrijft!

Wat voor tekst zet je op een trouwkaart? Alle informatie op een rij

Een dag die vlekkeloos verloopt begint eigenlijk al een beetje bij de trouwkaart. Want als je je familie en vrienden goed op de hoogte brengt over het programma, weet iedereen precies wanneer hij waar verwacht wordt. De volgende informatie is belangrijk om te vermelden als tekst op de trouwkaart. 

  • De namen van het bruidspaar
  • De aankondiging
  • De trouwdatum
  • De locaties en tijden
  • De contactgegevens van het bruidspaar en/of de ceremoniemeester(s)
  • De dresscode (optioneel)
  • De cadeautip(s) (optioneel)
  • Of iemand dag- of avondgast is
  • Een persoonlijke boodschap (optioneel)

✏️ Wil je meer weten over de verschillende onderdelen van de trouwkaart? Lees dan ook over de etiquette voor trouwkaarten.

trouwkaart tekst

Voorbeeld tekst voor de trouwkaart

Nu je weet wat je precies op een trouwkaart schrijft, is het handig om wat voorbeelden te hebben. Daarom hebben we er een hele rits trouwkaart voorbeeld teksten voor je op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld voor de aankondiging, voor de daggasten en avondgasten, en de cadeautip. Bedenk hierbij dat je onderdelen als de dagindeling of de adressen ook puntsgewijs kunt vermelden, bijvoorbeeld met icoontjes. Als je een vol programma hebt, scheelt dat weer ruimte!

💛 Tip: Ben je op zoek naar een voorbeeld voor je bruiloft uitnodiging? Bekijk dan hier onze trouwkaarten!

Algemene voorbeeld tekst voor de trouwkaart

💡 Ook handig om te weten: Wat schrijf je op de trouwenveloppen?

Voorbeeld trouwkaart tekst voor daggasten

Voorbeeld trouwkaart tekst voor avondgasten

Cadeautip op de trouwkaart vermelden

❤️ We kunnen ons voorstellen dat je trouwkaart behoorlijk vol komt te staan! Zet de cadeautip, routebeschrijving of andere praktische info daarom op inlegvellen. Die steek je gemakkelijk bij je trouwkaarten in!

RSVP tekst voor op de trouwkaart: ‘Mocht u verhinderd zijn…’

💛 Tip: Nodigen jullie geen kinderen uit op je bruiloft? Lees hier hoe je dat op je trouwkaart zet!

Tekst voor als je stiekem getrouwd bent

Kinderloze bruiloft tekst

❤️ Meer teksten en tips nodig voor je bruiloft zonder kinderen? Lees hier alles over het vieren van een kinderloze bruiloft!

Mooie trouwkaarten voor jullie mooiste dag 💛

Gedicht over trouwen

Naast alle noodzakelijke informatie voor op de trouwkaart is het ook mooi om een beetje van jullie liefde prijs te geven op de kaart. Dat maakt je trouwkaarten zo persoonlijk! Een mooi gedicht over trouwen zegt misschien wel precies waarom jullie in het huwelijksbootje stappen. Schrijf er zelf eentje voor op je trouwkaart of kies een trouwkaart tekst voorbeeld uit een van de volgende gedichten over liefde of trouwen. 

Quotes over trouwen als voorbeeld trouwkaart tekst

Misschien heb je wat ruimtegebrek op je trouwkaart, of wil je gewoon graag een korte tekst op je trouwkaart zetten! Quotes over trouwen bieden dan uitkomst. Met een mooie spreuk, een oneliner of een uitspraak over trouwen en de liefde zeg je met weinig woorden misschien wel precies wat jullie voelen. We hebben een aantal schitterende quotes voor je opgezocht.

✨ Tip: Quotes over trouwen passen ook goed op je save the date kaarten!

trouwkaart teksten

Christelijke trouwkaart tekst: bijbeltekst of gedicht over trouwen

Als het geloof een belangrijke rol in jullie leven speelt, is het mooi om hier ook aandacht aan te besteden op de trouwkaart. Een bijbeltekst over trouwen, een christelijke tekst voor op de trouwkaart of een schitterend gedicht is een mooie verwijzing naar het geloof en naar wie jullie bij elkaar heeft gebracht. 

Engelse tekst voor op de trouwkaart

Nodig je vrienden uit het buitenland uit, dan is het fijn als zij ook begrijpen wat er op je trouwkaart staat. En stiekem staat een Engelse quote of gedicht soms ook gewoon chiquer toch? ;–) De volgende Engelse teksten helpen je bij het schrijven van je trouwkaart! 

Grappige tekst voor op de trouwkaart

Past een formele tekst op de trouwkaart gewoon niet echt bij jullie, dan is het zaak om wat meer knipoog toe te voegen! Met een grappige woordspeling, een gedichtje met humor of een hilarische manier van aankondigen van jullie huwelijk schrijf je een informele tekst op je trouwkaart. Zo merken je gasten meteen dat het een relaxte dag gaat worden! 

❤️ Ook leuk om te lezen: 15 grappige teksten voor op een trouwkaart

tekst trouwkaart

Friese trouwkaart tekst

Friesland boppe! Een leuke tekst in je memmetaal is stiekem wel het allerleukste toch? Want als jouw roots in Friesland liggen, mag een Friese tekst eigenlijk niet missen op jullie trouwkaart. Met de volgende Fryske versjes en gedichten laat je iedereen weten dat Friesland een speciaal plekje in jullie hart heeft.

🎈 Ook leuk om te lezen: Heel veel Friese teksten voor als je een Frysk kaartsje wolst stjoere

Songtekst voor op de trouwkaart

Betekent muziek veel in jullie leven, dan is een mooie songtekst perfect voor jullie trouwkaart. Misschien is er wel een nummer dat veel voor jullie betekent en waar een mooie tekst in staat, of kom je een liedje tegen dat precies beschrijft wat jullie voor elkaar voelen. Een songtekst uit het volgende rijtje past ook goed op op een trouwkaart.

💝 Tip: Bekijk ook eens onze trouwbedankkaartjes

Gratis proefdruk van je trouwkaart

Met al deze teksten durven we er wel vanuit te gaan dat het schrijven van de tekst op je trouwkaart helemaal goedkomt! Vergeet trouwens niet om een gratis proefdruk van je trouwkaart aan te vragen. Zo zie je van dichtbij of je kaartje naar wens is en kun je meteen bekijken of je tevreden bent met de tekst!

Ook interessant voor jou: