Trouwen 6 juli 2020

De top 10 leukste bruiloftsthema’s van dit moment

Bruiloft thema 2021

Je trouwdag wordt sowieso een onvergetelijke dag, maar met een bruiloft thema maak je het extra speciaal. De locatie is schitterend versierd, je gasten zijn in stijl gekleed en als bruidspaar zijn jullie de sterren van de avond. En dan gaat dit alles ook nog eens schitterende plaatjes opleveren! Met de volgende 10 bruiloft thema’s voor 2024 wordt jullie dag er één uit duizenden. 

🫶 Ook leuk om te lezen: 55x de mooiste bruiloftsdecoratie!

pin

1. Bruiloft thema MoHo: modern bohemian bruiloft

Na de festival bruiloft en de bohemian wedding is er nu een nieuwe variant: de modern bohemian bruiloft! Bij dit bruiloft thema mag het allemaal net wat extravaganter en uitgesprokener. Aardse tinten passen hier nog steeds bij, maar dan wel gecombineerd met wat meer opvallende kleuren. Ook als bruid kun je je kleding op dit bruiloft thema aanpassen. Met een lange trouwjurk die soepel valt, laagjes heeft of van kant gemaakt is, creëer je ook in je eigen look dat sfeertje dat je zoekt. En er zijn nog een aantal dingen die kenmerkend zijn voor het MoHo bruiloft thema:

  • Pampasgras, gecombineerd met geverfde bloemen als gipskruid, varens en rozen; daar ben je naar op zoek.
  • Kies voor een strakkere krul in je bruidskapsel, een halo kroon in je haar, of je haar vast in een vlecht.
  • Combineer aardse tinten als zand en roest met mint of paars.

🌼 Ook leuk om te lezen: Fleurig feest: een bohemian bruiloft!

pin

2. Bruiloft thema zee en strand

Met je blote voeten in het zand het jawoord geven, wat een droom! Een bruiloft met het thema zee en strand is perfect voor jou als de zee een magnetische aantrekking op je heeft. De bruiloft thema kleur blauw past hier natuurlijk goed bij. Aqua is zelfs de bruiloft kleur van deze zomer! Al is dit bruiloft thema ook goed uit te voeren met pasteltinten, aardetinten of met wit. Nog een paar leuke ideeën als je het beach thema op je bruiloft kiest:

  • Huur een locatie aan het strand of aan een meer af! Wij tippen je graag de leukste locaties voor een bruiloft aan het water.
  • Jawoord in het zand? Kies voor kussens en kleden in plaats van stoelen.
  • Zet een mand met teenslippers neer voor je gasten. Wel zo fijn op het strand.
  • Palmbladeren, pampasgras, witte gardenia’s; elke bloem geeft weer een andere sfeer aan je beach bruiloft.
  • Kleine details maken je bruiloft met thema strand helemaal af: kokosnoten als welkomstdrankje, een grote schelp als ‘ringkussen’ en zeesterren in je decoratie. 
pin

3. Betoverd bos: bruiloft thema met groen

Ben je vaak in de natuur te vinden? Of houd je van sprookjes en fantasy films en boeken? Denk dan eens aan het bruiloft thema betoverd bos! Laat de natuur het decor van je bruiloft zijn en voeg wat leuke, kleine details toe om er een betoverend mooie dag van te maken. Leid je gasten voor het feest bijvoorbeeld naar een open plek die magisch mooi verlicht en versierd is. Of kies voor een van de volgende leuke ideeën die verwijzen naar films en series rond dit thema.

  • Alice in Wonderlands hol naar een magische wereld mag natuurlijk niet missen. Zorg wel dat er niet echt iemand in kan vallen ;–)
  • Een grote oude kast met open achterkant als verwijzing naar Narnia is de perfecte entree voor dit bruiloft thema.
  • Hagrids hut, Harry’s patronus, reus Grawp; de Harry Potter serie is een bron van inspiratie voor je bruiloft decoratie bij dit thema.
pin

4. Bruiloft in de tuin

Als je op zoek bent naar een wat meer budgetvriendelijk bruiloft thema en je wat ruimte tot je beschikking hebt, dan is een zomer bruiloft in de tuin een goede optie! Een grote witte tent geeft hiervoor sfeer én beschermt tegen de zon en regen. Al is een klassiek tuinpaviljoen of -prieel ook helemaal in stijl. ‘s Avonds brengen strengen met lichtjes van boom naar boom verlichting én heel veel gezelligheid. Nog een aantal leuke ideeën om er echt een originele bruiloft in de tuin van te maken:

  • Hang een schommel aan een oude boom voor een speelse look.
  • Ga voor een gezellige high tea in plaats van een bruidstaart.
  • Verzamel bloempotten en -bakken van familie en vrienden en vul ze met kleurrijke planten.
  • Leuk low budget entertainment: leg wat bruiloft spellen als XL Mikado of mega Jenga klaar.
  • Met de dresscode summer chic passen je gasten helemaal in het plaatje.
pin

5. Trouwen rond de feestdagen: bruiloft met thema kerst!

De meest magische tijd van het jaar kun je een nog magischer tintje geven met jullie bruiloft! Denk aan een receptie vol kerstbomen, jullie jawoord bij een haardvuur en heel veel lekker eten en drinken. En als je geluk hebt, wordt je winterbruiloft er zelfs één met sneeuw. De volgende ideeën maken je bruiloft met thema kerst helemaal af.

  • Voor een kerstige vibe laat je dennenappels, takjes met rode bessen en sparrentakken in je boeket verwerken.
  • Op zoek naar bruiloftbedankjes in kerststijl? Denk aan chocolademelk sticks, mini kerstboompjes of peperkoekmannetjes.
  • Laat gasten geen rijst maar nepsneeuw gooien. 
  • Leg dekentjes neer voor tijdens de ceremonie en het feest. Ziet er alleen al gezellig uit!

    Ook leuk om te bekijken: de trouwjurken van Weddings.nl
pin

6. Thema bruiloft rond duurzaam trouwen

Dragen jullie graag je steentje bij aan een groenere wereld én willen jullie trouwen? Met een duurzame bruiloft kun je ook lief voor het milieu zijn als je je jawoord geeft! De fiets als trouwvervoer, een diner bij een biologisch restaurant, een bruidsboeket dat niet vergaat; elke groene keuze die je maakt is er weer één. Nog meer goede ideeën om duurzaam te trouwen:

  • Laat je gasten met vogelzaadjes of bloemblaadjes gooien, in plaats van rijst.
  • Koop je trouwjurk tweedehands of huur er één. 
  • Geef je gasten ‘s avonds een glas met hun naam, zodat ze deze kunnen hergebruiken.
  • Ga kringlopen langs voor leuke bruiloft decoratie.
  • Geef je gasten een plantje of bloemenzaadjes als bruiloft bedankje. 

🌱 Ook leuk om te lezen: 14 tips voor een groene, duurzame bruiloft 

pin

7. Minimalistische bruiloft in Scandinavische stijl

Simpel en chic, dat is een bruiloft in minimalistische en Scandinavische stijl. Met weinig details zorg je er met dit bruiloft thema voor dat de aandacht helemaal op jullie gericht is. Invloeden uit Denemarken, Zweden en Noorwegen zijn vooral mooie texturen, natuur en een hintje modern chic, bijvoorbeeld door goud of koper toe te voegen.

  • Hout, glas en linnen geven die Scandinavische look waar je naar op zoek bent.
  • Kies voor een simpel kleurenpalet met vergrijsde, zachte tinten.
  • Takken groen kun je overal voor gebruiken bij dit thema: voor op de dinertafels, voor jullie achtergrond tijdens de ceremonie, op de bruidstaart en bij het welkomstbord. 
pin

8. Bruiloft thema reizen

Traveling from Miss to Mrs! Zijn jullie allebei gek op reizen? Dan is een huwelijk met thema reizen misschien wel geknipt voor jullie. Of je nou kiest voor een destination wedding of niet, het bruiloft thema reizen brengt je waar je zijn wilt. De volgende ideeën zijn perfect voor een bruiloft met het thema reizen.

  • Decoratie voor dit thema is niet moeilijk te verzinnen! Denk aan wereldbollen, oude koffers, fototoestellen van vroeger en paspoorten. 
  • Maak een wegwijsbord met bekende steden, of met in welke richting de verschillende programma-onderdelen plaatsvinden. 
  • Kies je voor een tafelsetting? Geef dan elke dinertafel een eigen land met bijbehorende decoratie. Gasten weten hun tafel zo makkelijk te vinden.
  • Laat gasten ansichtkaarten schrijven als gastenboek!
pin

9. Jaren 20 bruiloft thema uit een film of serie

Peaky Blinders, The Great Gatsby, Downtown Abbey; allemaal hebben ze een schitterende kledingstijl gemeen. Als je dus fan bent van een van deze films of series, of het liefst in de jaren 20 geboren had willen worden door de kledingstijl, dan is dit jouw thema. Want hoge hoeden, parels en goud, die passen eigenlijk perfect bij een bruiloft! The Great Gatsby heeft bijvoorbeeld die glamourous Hollywoodlook; Peaky Blinders en Downtown Abbey geven juist die Engelse, ingetogen sfeer goed weer. Dit zijn nog wat leuke ideeën en tips:

  • Maak je gasten een beetje wegwijs in het thema. Met een pinterestbord vol voorbeelden weten ze precies wat je bedoelt. 
  • De juiste setting voor dit bruiloft thema is al de helft van het decoratiewerk. Ga dus voor een authentiek landhuis of kasteel, of kies een restaurant in stijl. 
  • Een grammofoon, Engelse kranten, een oude telefoon; met kleine details maak je het af. 
  • Een Rolls Royce oldtimer is natuurlijk het perfecte trouwvervoer voor dit bruiloft thema. 
pin

10. Bruiloft thema circus

Dames en heren, komt dat zien! Een circustent als feestlocatie, een draaimolen voor de allerkleinsten, acrobaten om de avond mee in te luiden… Het circus als thema is echt een feestje! Niet alleen kun je losgaan met decoratie, je bruiloft wordt eigenlijk ook een festival waar van alles te doen is. Dit bruiloft thema is dan ook perfect als jullie familie veel kinderen en jongeren telt. Met de volgende ideeën wordt het onvergetelijk.

  • Je creëert die circussfeer al met wat simpele elementen. Huur bijvoorbeeld een popcornstandje, een suikerspinkraam en een Kop van jut hamerspel.
  • Bedenk verschillende hoekjes waar iets te doen is. Een tentje om film te kijken, een photobooth en een zenuwspiraal bijvoorbeeld. 
  • Huur acts in! Zoals de eerder genoemde acrobaten, een paar dansers, een eenwielerrijder en een band die bijpassende muziek speelt. Met een clown doe je trouwens niet iedereen een plezier ;–)

Top 10 bruiloft thema’s van 2024

Een bruiloft thema kiezen wordt met deze top 10 misschien nog wel lastig! Maar wat je ook kiest, het gaat sowieso een onvergetelijke dag worden. Wil je nog meer leuke inspiratie voor je mooiste dag? Bekijk eens onze styled weddingshoot met de kleur bordeaux!

Ook interessant voor jou: