Kerst 28 november 2017

Zo schrijf je kerstkaarten met een originele tekst

Originele tekst voor op je kerstkaart

Als we Sinterklaas hebben uitgezwaaid, weet je dat het zover is: je mag weer kerstkaarten versturen! Mooie kerstkaarten maken is leuk om te doen, maar het schrijven ervan maakt het een lastig klusje. Meestal komen we zelfs niet verder dan Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! Pak dus je kerstkaarten en een kop thee erbij, want wij helpen je met het schrijven van een originele tekst op je kerstkaart van 2020!

Lijkt het je een mooi gebaar om een kerstkaart te sturen naar iemand die ernstig ziek is tijdens de feestdagen? Ga dan voor passende teksten naar ons artikel Tekst voor een kerstkaart bij ziekte.

Originele kerstkaart tekst: De songtekst van je favoriete kerstnummer

Toegegeven, als je een originele tekst in je kerstkaart wilt schrijven, kost het iets meer tijd voordat je kaarten op de post zijn. Maar het resultaat is een persoonlijke kerstkaart die eruit zal springen voor de ontvanger! Gebruik bijvoorbeeld de tekst van je favoriete kerstnummer om je kerstkaarten een leuke twist te geven. Zorg er wel voor dat de tekst een beetje past bij de ontvanger. Je hoeft trouwens niet per se voor een kerstnummer te kiezen. Een songtekst over samenzijn en gezelligheid past vaak ook al goed bij de gezellige kersttijd!

Why don’t you give love on Christmas Day
Even the man who has everything would be so happy if you would bring
Give love on Christmas Day
No greater gift is there than love.

– The Jackson 5

Met kerst voelt alles altijd even fijn
Wanneer de liefde heerst en de angst verdwijnt
Gaan onze harten open, zijn de problemen klein
Kon elke dag maar kerstmis zijn

– Marco Borsato

And so I’m offering this simple phrase to kids from one to ninety-two.
Although it’s been said many times, many ways: Merry Christmas to you!

– Nat King Cole

Those Christmas lights
Light up the streets
Light up the fireworks in me
May all your troubles soon be gone
Oh, Christmas lights keep shining on

Coldplay

Kerstgedicht voor in kerstkaarten

Het lijkt misschien suf om een gedicht in je kerstkaarten te schrijven, maar er zijn heel veel moderne dichters die mooie gedichten schrijven over kerst of samenzijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een van de Versjes van Lars of van een gedichtje van Dicht Erbij? De stukjes zijn speels en geven een mooie boodschap aan je familie en vrienden. En wat veel mensen eveneens kunnen waarderen is als je zelf een gedichtje over kerst of originele tekst op je kerstkaart schrijft!

Laat je overdonderen
Blijf je verwonderen
Zie in het dagelijkse het bijzondere!

Ik wens je genoeg stilte om op te kijken naar de sterren,
genoeg eenvoud om ontzag te tonen voor het kleine
genoeg vertrouwen om het goede zijn weg te laten vinden
en genoeg verwondering om het ondenkbare te zien gebeuren.

Een boom vol met kaarsjes,
in de hal staan kinderlaarsjes.
Iedereen vertelt kerstverhalen,
die de sfeer in huis bepalen.
Een boom vol met engelenhaar,
eronder liggen de cadeautjes al klaar.
Zoals je waarschijnlijk wel zult weten:
het wordt weer een kerstfeest om nooit te vergeten.

Originele tekst voor op kerstkaart

Persoonlijke anekdote of herinnering

Vind je het leuk om elke kerstkaart persoonlijk te maken voor de ontvanger? Bedenk dan bij iedereen die je een kerstkaart wilt sturen een leuke anekdote of herinnering van het afgelopen jaar, zodat je originele tekst creëert. Misschien gebeurde er wel iets hilarisch tijdens de vorige kerstborrel of wil je je vader bedanken voor de leuke fietstochtjes samen!

Lieve Teun en Marijke,

We hopen dat jullie een heel gezellige kerst mogen hebben en dat het nieuwe jaar veel moois voor jullie in petto heeft.

Zullen we het komende jaar weer vaak naar de bioscoop gaan samen? We hebben al een paar nieuwe films op het oog die we heel graag met jullie willen kijken!

Veel liefs van Erik en Louise

Hoi Indy en Steven,

We willen jullie een heel mooi nieuw jaar wensen als pasgetrouwd stel! Nog steeds denken we heel vaak terug aan jullie mooiste dag. Wat was het bijzonder om erbij te mogen zijn!

Lieve kerstgroetjes van Kasper en Claudia

Een bijpassende wens op elke kerstkaart

Iets wat je familie en vrienden ook erg zullen waarderen is een persoonlijke wens voor het nieuwe jaar. Dit past met name goed als je nieuwjaarskaarten of kerstkaarten met jaartal verstuurt. Wens je nicht bijvoorbeeld veel succes met haar nieuwe baan en wens je zwangere vriendin een goede zwangerschap toe. Ook kun je een familielid die een zwaar jaar had veel goeds en geluk wensen voor het komende jaar. En heb je ook gedacht aan de mensen die een dierbare verloren zijn in het afgelopen jaar? In onze blog Tekst voor een kerstkaart bij rouw en overlijden lees je onze tips hiervoor. Met weinig informatie over iemand schrijf je zo al een heel persoonlijke boodschap!

Originele kerstteksten: wat schrijf jij op je kerstkaarten?

Een leuke tekst in je kerstkaarten is misschien iets meer werk, maar geeft een erg leuk resultaat! Je familie en vrienden zullen je kerstkaart waarderen en het is natuurlijk veel leuker om voor iedereen een persoonlijke boodschap te schrijven. Wist je trouwens dat er ook heel veel teksten zijn die je beter niet op een kerstkaart kunt schrijven?

Ook interessant voor jou: