Jubileum 6 juni 2017

Tips om een 50-jarig huwelijksjubileum te vieren!

50 jaar getrouwd

Een 50-jarig huwelijksjubileum vieren is erg bijzonder. Je bent op dat moment namelijk al meer dan 18 duizend dagen getrouwd en je krijgt zelfs bezoek van de burgemeester! Het is kortom een heel bijzondere dag die het verdient om gevierd te worden. En dit kan op heel veel verschillende manieren. Van een intieme cruise met z’n tweeën tot een prachtig feest met al jullie familie en vrienden. Wij gingen op onderzoek uit en ontdekten de leukste ideeën voor een 50-jarig huwelijksjubileum vieren. Ook geven we je inspiratie voor cadeaus, voor het verrassen van het bruidspaar en voor teksten voor de felicitatiekaart!

50 jaar getrouwd: cadeau voor het bruidspaar

Ben je op zoek naar een cadeau voor een huwelijksjubileum, maar weet je niet zo goed wat? Een ballonvaart is, als de ontvangers geen hoogtevrees hebben, een unieke ervaring. Hoog boven de grond heb je een prachtig uitzicht over de stad en de weilanden. Als kleinkind kan je je opa en oma een 3D-selfie geven. Dit is een klein beeldje om neer te zetten, van een of meerdere personen. Wanneer je in het thema goud wilt blijven, is het leuk om iets te geven met goud erin verwerkt. Wat dacht je van een mooi beeld of een sieraad? Een aandenken waar het stel dagelijks naar kijkt! Wij verzamelden trouwens nog meer bijpassende cadeaus voor bij huwelijksjubilea in onze ultieme gids voor zoveel jaar getrouwd zijn.

Ook leuk om te lezen: 40x toffe cadeaus voor de liefste opa en oma

Bruidspaar verrassen voor hun 50-jarig huwelijk

Als je ouders 50 jaar getrouwd zijn, wil je dit bijzondere jubileum niet zomaar voorbij laten gaan. En omdat een jubileumfeest niet altijd op de datum zelf gevierd wordt, is het leuk om het echtpaar op die dag te verrassen. Regel bijvoorbeeld een uitgebreid ontbijt met heerlijke broodjes, jus en misschien wel champagne via een ontbijtservice! Ook kun je een verrassingsdag plannen met een auto met chauffeur. Laat het bruidspaar langs memorabele plekken gaan die in hun leven centraal stonden, zodat je ze door middel van begeleidende foto’s weer even terug in de tijd neemt. Als laatste valt een reis naar een mooie bestemming ook altijd in de smaak!

Uitnodiging voor als je 50 jaar getrouwd bent

Ga je zelf een 50-jarig huwelijksjubileum vieren en organiseren? Dan wil je de gasten graag op de hoogte stellen van jullie aankomende feest. Doe dit op een persoonlijke manier met een jubileumuitnodiging met foto’s! Kies een foto die op jullie trouwdag is gemaakt en een foto van nu. Ook is het leuk om je oude trouwkaart uit het stof te halen en de uitnodiging op dezelfde manier in te steken. En een gouden bruiloft vraagt eigenlijk wel om een gouden detail in de uitnodiging! Voeg een gouden lint toe aan de kaart of doe een goud gespoten gedroogde bloem in de envelop. De stijl van de uitnodiging kun je ook weer verwerken in de decoratie op het feest. Gouden details als ballonnen en een goudkleurige taart passen perfect bij een 50-jarig huwelijksfeest. Doe ook iets leuks met jullie oude foto’s, zoals een fotoslinger met foto’s van elk huwelijksjaar.

50 jaar getrouwd ideeën voor leuke activiteiten

Met een feest dat bij je past kun je een 50-jarig huwelijksjubileum vieren op jouw manier. Ga je voor stijlvol of wil je liever gezellig en vrij genieten? Wij hebben de leukste 50 jaar getrouwd ideeën om een huwelijksfeest te vieren.

50-jarig huwelijksjubileum op een prachtig landgoed

Nodig je al je familie, vrienden en kennissen uit? Dan is een feest op een prachtig landgoed perfect! Door de ruimte heb je de mogelijkheid om verschillende kamers in te richten. In de fotokamer bekijken gasten foto’s van jullie door de jaren heen, in de danskamer swingt iedereen op de dansvloer en in een andere ruimte vermaken de kinderen zich met spelletjes en knutselspullen. Het voordeel van de verschillende kamers is dat iedereen zich op zijn eigen manier vermaakt en dat er voldoende ruimte is.

Genieten op het water

Een plek waar iedereen heerlijk geniet is een salonboot! Lekker eten en de natuur om je heen is soms alles wat je nodig hebt voor een leuke tijd. Sommige salonboten bieden plaats aan wel 200 personen, zodat je ook met een grotere groep mensen het 50-jarig huwelijksjubileum viert. De bemanning zorgt voor een heerlijk diner en het zal je aan niets ontbreken. Huur je een boot voor een kleinere groep? Stel zelf een gezellige picknick samen!

Intiem 50-jarig huwelijksjubileum in familiehuis

Houd je niet van grote feesten en hecht je meer waarde aan tijd doorbrengen met je directe naasten? Reserveer een groot familiehuis voor je kinderen en kleinkinderen en vertoef hier een heerlijk weekend samen. De kinderen vermaken zich met het zwembad, terwijl de volwassenen genieten van de rust. ‘s Avonds koken jullie gezellig samen en als de kinderen op bed liggen, tafelen jullie nog lang na.

Dagje weg naar een pretpark

Als je kleinkinderen nog jong zijn is een dagje naar een pretpark als de Efteling ook een leuk idee. Geniet daarom gezellig met de hele familie van een leuke dag samen. De familieleden die wel van wat actie houden kunnen zich wagen aan de achtbanen, terwijl de andere familieleden genieten van de wat rustigere attracties. Ga gezellig samen eten en geniet van dit 50-jarig huwelijksjubileum!

Gezellig samen uit eten 

Wil je jullie huwelijksjubileum vieren en doe je dit het liefst met je naaste familie? Dan is gezellig uit eten gaan ook erg leuk op jullie gouden dag. Ga bijvoorbeeld naar je favoriete restaurant of ga met kleine kinderen naar het pannenkoekenhuis. Jouw 50-jarig huwelijksjubileum hoeft namelijk helemaal niet per se met veel poespas aangekleed te worden!

Huwelijksjubileum jaren

Veel mensen vragen zich af wat nu de belangrijkste huwelijksjubileum jaren zijn om een feest te vieren. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een feest viert wanneer jij er zin in hebt. Ben je 24 jaar getrouwd en heb je dit jaar zin om de liefde te vieren? Maak er dan een gezellige tijd van met elkaar en houd je niet aan de huwelijksjubileum jaren! Toch zijn er een aantal mijlpalen die vaak gevierd worden door stellen. Hieronder staan alle belangrijke huwelijksjubileum jaren op een rijtje.

12,5 jaar getrouwd:  Koperen bruiloft
25 jaar getrouwd:     Zilveren bruiloft
50 jaar getrouwd      Gouden bruiloft
60 jaar getrouwd:     Diamanten bruiloft
70 jaar getrouwd:     Platina bruiloft
75 jaar getrouwd:     Albast bruiloft
80 jaar getrouwd:     Eiken bruiloft
90 jaar getrouwd:     Granieten bruiloft

Huwelijksjubileum gedicht voor in een felicitatiekaart

Als iemand in je omgeving een 50-jarig huwelijksjubileum vieren gaat, dan is dit een mooie jubileum felicitatiekaart waard! Maar wat schrijf je precies op een kaart voor een huwelijksjubileum? Bij Kaartje2go vind je heel veel huwelijksjubileum gedichten waarmee je de ontvanger zult verrassen! Gebruik bijvoorbeeld een van de huwelijksjubileum gedichten hieronder of kijk op onze pagina met teksten voor een jubileum.

Liefde is voor twee mensen
die zielsveel van elkaar houden.
Twee mensen met een gouden hart,
liefde met passie en smart,
ze hebben alles voor elkaar over.

Met pieken en dalen,
zijn ze nog steeds bij elkaar.
Ja, al 50 jaar…
zijn ze een prachtig paar.

De liefde is geduldig en vol goedheid.
Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze.
– 1 Korinthe 13

Gouden randje: 50-jarig huwelijksjubileum vieren

Er zijn veel manieren om een 50-jarig jubileum een gouden randje te geven. En of dit nu met een groot en spetterend feest is of een gezellig samenzijn met kinderen en kleinkinderen; het fijnste is als je er zelf van geniet!

Organiseer je een huwelijksjubileum voor een bruidspaar? Denk dan ook eens aan een hilarisch huwelijksjubileumspel!

Ook interessant voor jou: