Jubileum 16 augustus 2021

50 jaar getrouwd: ideeën voor een gouden feest!

50 jaar getrouwd

Er is een bijzonder moment op komst, namelijk jullie gouden huwelijk! Dit moet hoe dan ook gevierd worden. Of dit op vakantie met z’n tweeën is of door middel van een gezellig feest met familie en vrienden. Het vieren van jullie gouden huwelijk moet een dag worden om nooit te vergeten, net zoals jullie de bruiloft van 50 jaar geleden nog goed kunnen herinneren. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de leukste ideeën voor het vieren van jullie 50 jaar getrouwd feest op een rijtje gezet. Naast de leukste ideeën geven we ook inspiratie voor cadeaus, het verrassen van het bruidspaar en teksten voor op de kaarten. Wist je trouwens dat je op het moment van jullie 50-jarig huwelijksjubileum al meer dan 18 duizend dagen getrouwd bent? Een bijzonder moment vinden wij!

Cadeau ideeën 50 jaar getrouwd

Wat geef je aan het bruidspaar die 50 jaar getrouwd is? Dat kan nog best lastig zijn. Je wilt niet met een standaard cadeau aankomen, maar met een cadeau waarmee je het bruidspaar helemaal omver blaast. Wij helpen jou daar graag bij en hebben de mooiste 50 jaar getrouwd cadeaus voor je op een rijtje gezet. Zo weet je het bruidspaar zeker te verrassen. 

Een ballonvaart

Hoog boven de grond heb je een prachtig uitzicht over de stad, en met een ballonvaart weet je zeker dat je een uniek cadeau voor het gouden huwelijk geeft. Check eerst of het bruidspaar geen hoogtevrees heeft, het zou zonde zijn als ze de ballonvaart niet aandurven. 

3D-selfie

Dit cadeau heb je vast wel eens voorbij zien komen. Een 3D-selfie is een klein beeldje om neer te zetten, van een of meerdere personen. Een lief gebaar van de kleinkinderen bijvoorbeeld. Zo kunnen opa en oma nog vaker naar ze kijken. 

Gouden sieraden

Geef bijvoorbeeld een gouden horloge bij het gouden huwelijk. Sieraden zijn altijd een goed idee als cadeau en omdat 50 jaar getrouwd ook wel het gouden huwelijk wordt genoemd, is het cadeau ook nog erg toepasselijk. 

Foto’s

Foto’s doen het natuurlijk ook erg goed als cadeau. Maak een persoonlijk fotoboek over het afgelopen 50 jaar van het bruidspaar. Kies de leukste, mooiste en grappiste foto’s uit en maak er een mooi fotoboek van. 

Beeld met goud

Een cadeau waar veel mensen ook van houden zijn beelden. Omdat het natuurlijk om het gouden huwelijk gaat kun je een beeld met gouden details cadeau geven. Of zoek samen met het bruidspaar een beeld uit. Zo krijgen ze ook echt een beeld dat ze mooi vinden. 

Fotoshoot

Oude foto’s zijn mooi om naar te kijken, maar hoe leuk is het als je het bruidspaar en de familie laat vastleggen in een fotoshoot. Regel een fotograaf die de mooiste foto’s maakt van het gouden huwelijk. 

Dagje uit

Het bruidspaar krijgt vast veel tastbare cadeaus, maar wat dacht je van een dagje uit als cadeau? Ga samen met het bruidspaar een dagje op pad, bijvoorbeeld naar het theater, een musical of ga luxe dineren. 

Magazine

Nee, geen magazine uit de winkel als cadeau, maar een zelfgemaakt magazine. Vraag aan alle vrienden en familie of ze een bladzijde over het bruidspaar willen schrijven, met leuke foto’s erbij. Bij Jilster kun je gemakkelijk een eigen magazine laten maken en ook laten drukken.

Ook leuk om te lezen: 40x toffe cadeaus voor de liefste opa en oma

Gouden huwelijk gedichten voor in een felicitatiekaart 

Is er een jubileumfeestje op komst? Daar hoort natuurlijk een mooie felicitatiekaart bij. Maar wat is nou een mooie gouden huwelijk tekst of 50 jaar getrouwd gedicht voor op de kaart? Kaartje2go heeft een leuke lijst gemaakt met mooie gedichten. Bekijk een aantal gedichten hieronder of bezoek onze pagina met teksten voor jubilea.

Geluk is liefde, niets anders.

Wie liefheeft is gelukkig.

Het leven samen is heel bijzonder,

zoveel delen met elkaar.

Vriendschap, vreugde, warm en teder,

echte liefde, al 50 jaar!

Liefde is voor twee mensen

die zielsveel van elkaar houden.

Twee mensen met een gouden hart,

liefde met passie en smart,

ze hebben alles voor elkaar over.

Met pieken en dalen,

zijn ze nog steeds bij elkaar.

Ja, al 50 jaar…

zijn ze een prachtig paar.

De liefde is geduldig en vol goedheid.

Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze.

– 1 Korinthe 13

💕 Leestip: Mooie gedichten die passen bij een huwelijksjubileum

Zo verras je het bruidspaar

50 jaar getrouwd is een mooi mijlpaal en die kun je niet zomaar voorbij laten gaan. Het bruidspaar organiseert misschien zelf het jubileumfeest, maar je kan het echtpaar ook verrassen op de dag dat ze 50 jaar getrouwd zijn. Via een ontbijtservice bijvoorbeeld! Regel een uitgebreid ontbijt of brunch met heerlijke broodjes, jus en champagne. Of regel een verrassingsdag. Ga met het bruidspaar langs memorabele plekken die centraal stonden in hun leven of ga terug naar de plek van hun bruiloft. Met een romantisch diner kun je het echtpaar ook goed verrassen. 

Ideeën voor je 50 jaar getrouwd feest en activiteiten

Ga je zelf een 50-jarig huwelijksjubileum vieren en organiseren? Wij hebben de leukste ideeën voor jullie 50 jaar getrouwd feest voor je op een rijtje gezet.

50 jaar getrouwd vieren op een prachtig landgoed

Een unieke en bijzondere locatie voor jullie feest is een landgoed. Je hebt genoeg ruimte om je familie, vrienden en kennissen uit te nodigen. Een leuke extra van een landgoed is dat je veel verschillende kamers hebt, zo kun je ook meerdere ruimtes inrichten. Wij zijn zelf al erg enthousiast over het inrichten van een landgoed voor jullie feest en hebben al wat ideeën bedacht. Kies voor een fotokamer, zo kunnen de gasten foto’s van de afgelopen jaren bekijken. Maak een danskamer waar iedereen zijn beste dansmoves kan laten zien en een kamer voor de kinderen kan ook zeker niet ontbreken.

Genieten op het water

Of je nou een grote groep uitnodigt of gaat voor een intieme groep, varen op het water is altijd een goed idee. Nodig je veel familie en vrienden uit? Dan is een salonboot een goeie plek waar iedereen heerlijk kan genieten. Sommige salonboten bieden plaats aan voor wel 200 personen, genoeg plek dus. De bemanning zorgt voor een heerlijk diner en maakt de dag onvergetelijk. Ga je toch liever voor een kleinere en intiemer groepje? Huur dan een boot en stel zelf een leuke lunch of diner samen. 

Op pad met de familie

Hoeft zo’n groot feest van jullie niet en ga je liever met je directe naasten op pad? Ga dan eens op zoek naar een leuk familiehuis voor je kinderen en kleinkinderen om heerlijk een weekend samen weg te gaan. Dit kan natuurlijk in Nederland, maar je kan ook naar het buitenland gaan. Vermaak je heel de dag met leuke activiteiten, spelletjes en gezelligheid. Zo maak je van jouw 50-jarig huwelijksjubileum een weekend om nooit meer te vergeten. 

Dagje weg

Vier je gouden huwelijk intiem en gezellig met een dagje weg met de familie. Ga gezellig een dagje naar een pretpark zoals de Efteling. Een pretpark is namelijk leuk voor de kleintjes, maar de volwassenen kunnen zich daar ook zeker vermaken. Of kies voor een dagje naar de dierentuin of bezoek een museum. Er zijn genoeg leuke musea waar jong en oud zich kunnen vermaken. 

Heerlijk dineren 

Misschien klinkt dit een beetje standaard, maar hoe leuk en gezellig is het altijd als je gaat dineren! Ga naar je favoriete restaurant, geniet met een klein groepje van het lekkere eten en drinken en maak er een gezellige avond van. 

Mooie reis maken 

Zijn jullie nog goed op de been en wel in voor een beetje avontuur? Dan is een mooie reis met z’n tweeën maken ook een mooie manier om jullie 50-jarig huwelijksjubileum te vieren. Ga bijvoorbeeld terug naar de plek waar jullie je huwelijksreis hadden of bezoek een plek die een  speciale herinnering voor jullie oproept. 

50 jaar getrouwd uitnodigingen maken

Zijn jullie al druk bezig met het organiseren van jullie 50-jarig huwelijksjubileum? Dan staan uitnodigingen ook vast op jullie to-dolijst. Wij helpen jou graag bij het maken van de mooiste uitnodigingen voor 50 jaar getrouwd. 

  1. Begin met het kiezen van een ontwerp uit de collectie jubileumkaarten 50 jaar, ga op zoek naar een kaart die bij jullie en het feest past. Kies bijvoorbeeld voor een uitnodiging met gouden details, want het is tenslotte een gouden huwelijk. Of maak de uitnodigingen in dezelfde stijl als jullie oude trouwkaart. 
  2. Een mooie en persoonlijke manier zijn uitnodigingen met foto’s. Voeg bijvoorbeeld een foto van jullie trouwdag en een foto van jullie nu toe.
  3. Maak de kaart helemaal af met een persoonlijke tekst en voeg de belangrijke gegevens over het feest toe aan de kaart. 
  4. Vraag een gratis proefdruk aan of bestel direct de kaarten. Verstuur je de kaarten eerst naar je eigen adres? Dan is het leuk om nog iets extra’s bij de uitnodigingen te voegen. Voeg bijvoorbeeld een gouden lint toe aan de kaart of doe een goud gespoten gedroogde bloem in de envelop. 

De uitnodigingen kun je nu ook weer van je to-dolijstje afstrepen en de 50 jaar getrouwd kaarten kunnen verstuurd worden. Een leuk idee is om het thema van de kaarten terug te laten komen in jullie 50 jaar getrouwd versiering. Zo past alles goed bij elkaar en krijgen de gasten met de uitnodigingen al een voorproefje van jullie feest. 

50 jaar getrouwd gedicht voor op de uitnodigingen

Je maakt je uitnodiging past echt af met een gedicht over een gouden huwelijk. Ben je dus nog op zoek naar een mooi gedicht? De volgende gedichten zijn perfect om woorden te geven aan jullie liefde.

Vijftig jaren zijn vervlogen
Samen gelukkig, nog altijd
Dat wij dit beleven mogen
Stemt ons echt tot dankbaarheid!

Samen genietend al 50 jaar,
zijn wij nu een gouden paar!
Vandaag is een speciale dag
Met een traan, maar ook een lach
Alles is mooi versierd
Want ons jubileum wordt gevierd

Het leven samen is heel bijzonder
zo veel dingen delen met elkaar
tegenwoordig bijna een wonder
maar wij doen dat al 50 jaar!

Gouden huwelijk vieren

Er zijn genoeg ideeën en activiteiten om van jullie 50-jarig huwelijksjubileum een perfecte dag te maken. Of je nou een groot feest gaat geven of met de familie uit eten gaat, wij hopen dat jullie ervan genieten. Misschien ben je gezegend met kinderen en kleinkinderen, goede vrienden en kennissen. Samen met hen vier je het huwelijksjubileum en sta je stil bij de 50 jaren die jullie als stel, samen hebben doorgebracht. Beleef een prachtige dag met familie, kinderen, kleinkinderen en vrienden!

Heb je zelf geen huwelijksjubileum te vieren, maar organiseer je er een voor het bruidspaar? Een leuke activiteit voor het feest is om een hilarisch huwelijksjubileum spel te spelen.

Ook interessant voor jou: