Jubileum 13 mei 2018

25 jaar getrouwd: ideeën voor een leuk feest!

25 jaar getrouwd feest ideeën


25 jaar getrouwd zijn is een hele prestatie. Het zilveren huwelijk wordt namelijk niet door elk stel bereikt! Je hebt samen al een kwart eeuw lief en leed gedeeld en als het goed is ben je nog steeds gelukkig met elkaar. Veel echtparen vragen zich af wat te doen bij hun 25-jarig huwelijk en daarom hebben we een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet. Niet alleen geven we tips voor een feest of de activiteiten bij een 25-jarig huwelijk, ook geven we ideeën voor cadeaus en voor stukjes. Lees verder voor alle tips!

Leuke activiteiten voor een 25-jarig huwelijk

Voor een 25-jarig huwelijksjubileum zijn er genoeg activiteiten om te ondernemen met familie en vrienden. Of je nu een groot feest wilt geven of je zilveren huwelijk klein wilt vieren: er zijn ontelbare mogelijkheden. Hieronder vind je daarom 7 van onze leukste activiteiten voor een 25-jarig huwelijk.

1. Huur een strandtent af!

Woon je dicht bij de kust en ben je verzot op het strand? Vier het feest dan rond de zomer en huur een strandtent af voor jullie 25-jarig huwelijk! Het strand is weer een heel andere setting dan een restaurant en daarom zal dit feest iedereen bijblijven. Op het strand zijn er trouwens ook vaak leuke activiteiten te doen, zodat je een uitgebreid dagje uit bent met je dierbaarste familie en vrienden.

2. 25-jarig huwelijk thuis vieren: jaren 80 of 90 feestje

Als je een feestje wilt organiseren voor jullie 25-jarig huwelijk, dan is een jaren 80 of 90 feestje erg leuk om te geven. Rond deze tijd hebben jullie elkaar leren kennen en zijn jullie getrouwd, dus het is leuk om deze tijden nog eens te herleven. Vermeld op de jubileum-uitnodigingen dat iedereen zijn disco-outfit aan moet trekken, maak een Spotify-playlist met de juiste muziek en versier de ruimte in stijl. Het is daarbij ook leuk om hapjes en drankjes te serveren uit die tijd!

25-jarig huwelijksjubileum ideeën

3. 25-jarig huwelijk vieren zoals 25 jaar geleden

Ben je 25 jaar getrouwd en wil je je 25-jarig huwelijk vieren op een bijzondere manier? Doe dan je trouwdag van 25 jaar geleden over in het klein! Hernieuw jullie trouwbeloften, ga weer eten in hetzelfde restaurant en doe ook de fotoshoot op de plek van 25 jaar geleden, maar dan nu misschien wel met je kinderen erbij! Op deze manier beleef je je trouwdag opnieuw, wat veel herinneringen oproept.

4. Doe een kookworkshop met familie en vrienden

Als je op zoek bent naar specifieke activiteiten voor een 25-jarig huwelijk, dan is een kookworkshop een leuk idee voor als je graag in de keuken staat. Nodig je naaste familie en vrienden uit en ga gezellig tapas maken, sushi rollen of de lekkerste hamburgers samenstellen! Op deze manier hoef je geen groot feest te organiseren en heb je een fijne tijd met je liefste familie en vrienden.

5. Ga samen naar een musical

Als je het niet zo leuk vindt om een feest te organiseren voor jullie zilveren huwelijk, dan kun je ook samen met je kinderen naar een musical gaan. Er zijn ontzettend veel leuke musicals die geschikt zijn voor het hele gezin. Zo heb je een intiem feestje samen en ga je een avond weg met het hele gezin!

6. Huwelijksreis overdoen met je kinderen erbij

Sommige mensen willen hun 25-jarig huwelijk vieren op een intieme manier, maar hebben geen idee wat ze dan precies willen doen. Het is dan bijvoorbeeld leuk om samen met je kinderen je huwelijksreis over te doen! Bezoek de plek waar jullie 25 jaar geleden waren, ga naar dezelfde restaurants en herbeleef wat je een kwart eeuw geleden meemaakte! Deze reis is niet alleen waardevol omdat je deze 25 jaar geleden ook maakte, maar ook omdat je nieuwe herinneringen maakt samen met je kinderen.

25-jarig huwelijk: tuinfeest organiseren

7. Organiseer een leuk tuinfeest

Wil je thuis  je 25-jarig huwelijk vieren? Organiseer dan een tuinfeest voor al je familie, vrienden, buren en kennissen! Een tuinfeest organiseer je gemakkelijk thuis met een barbecue, met hulp van een cateraar of met allemaal kleine gerechtjes die je zelf maakt. Maak de tuin gezellig met lampjes en lampionnen, serveer lekkere cocktails en draai leuke muziek.

Lees ook ons artikel over hoe je een 50-jarig huwelijksjubileum viert, want hier staan heel veel algemene tips in over het vieren van een jubileum.

25 jaar getrouwd: cadeau voor het bruidspaar

Ben je op zoek naar een cadeau voor een stel dat hun 25-jarig huwelijksjubileum viert? Ook daar hebben we een aantal leuke ideeën voor gevonden. En als je op zoek bent naar een cadeau voor je ouders, vind je vast inspiratie in ons artikel 25 jaar getrouwd: 13 leuke cadeaus voor je ouders!

Schrijf als kinderen een persoonlijke brief

Als je ouders hun 25-jarig huwelijksjubileum vieren, is een mooi cadeau helemaal verdiend! Het cadeau voor een 25-jarig huwelijksjubileum hoeft niet per se van waarde te zijn qua prijs, want een cadeau uit je hart is nog veel waardevoller. Schrijf daarom een persoonlijke brief aan je ouders en vertel hen dat je hen waardeert. Vertel bijvoorbeeld wat ze je geleerd hebben en waarom je trots op ze bent! De meeste mensen stellen zich in het dagelijks leven niet zo open en daarom is dit cadeau extra speciaal.

Geef een gegraveerde tuinbank cadeau voor een zilveren huwelijk

Is het bruidspaar een liefhebber van natuur en hebben ze een grote tuin? Bestel dan een gegraveerd of gesneden tuinbankje met een mooie tekst erin. Kies bijvoorbeeld voor de tekst Naam en Naam 25 jaar getrouwd of ga voor een mooi gedicht over de liefde. Een tuinbankje is trouwens ook erg geschikt als gastenboek voor op het feest!

25 jaar getrouwd cadeau: helikoptervlucht

Belevenis op grote hoogte: helikoptervlucht

Iets wat je zelf niet zo snel zou doen is een helikoptervlucht. Daarom is het extra leuk om dit cadeau te krijgen! Als het bruidspaar dus niet bang is voor grote hoogten, dan is een helikoptervlucht een belevenis die ze niet meer vergeten. Zijn beide personen echte daredevils? Geef ze dan een parachutesprong cadeau! En natuurlijk is een luchtballonvaart ook erg leuk om te geven.

Geef kunst cadeau voor het 25-jarig huwelijk

Als het bruidspaar kunst erg waardeert zou je hen ook een mooi schilderij, een vaas of een beeld cadeau kunnen geven van een van hun favoriete kunstenaars. Stel eventueel van tevoren voor wat je cadeau wilt geven en overleg wat het bruidspaar mooi vindt. Zo weet je zeker dat het cadeau goed ontvangen wordt! Als het om een groot bedrag gaat, dan kun je dit cadeau natuurlijk met meerdere vrienden of familieleden geven.

Verras het bruidspaar met een fotoshoot!

Weet je niet goed wat cadeau te geven voor een zilveren huwelijk? Geef dan een fotoshoot cadeau aan het bruidspaar! Laat hen bijvoorbeeld samen een loveshoot doen, laat hen met hun gezin op de foto gaan of organiseer een fotoshoot met familie of vrienden. Een huwelijk dat al 25 jaar duurt is het waard om vastgelegd te worden!

Geef een belevenis cadeau

Als het stel dat hun huwelijksjubileum viert wel een beetje ontspanning kan gebruiken, dan is een belevenis als een nachtje weg, een diner of een dagje sauna erg welkom. Er zijn verschillende aanbieders die cadeaubonnen voor een belevenis aanbieden, maar natuurlijk kun je ook afspreken dat het stel zelf een restaurant of sauna mag uitkiezen.

Ideeën voor een stukje bij een 25-jarig huwelijk

Wanneer er een groot feest wordt gegeven voor een zilveren huwelijk is het leuk om als familie en vrienden allemaal een act, sketch, gedicht of ander stukje voor te bereiden. Met een mooi gedicht of een grappig stukje maak je de avond namelijk nog waardevoller! Wij zetten 3 mogelijkheden voor je op een rijtje.

1. Gedicht voor een stel dat 25 jaar getrouwd is

Viert een bruidspaar hun zilveren huwelijk en lijkt het je leuk om een gedicht voor te dragen? Schrijf dan zelf een gedicht of zoek een mooi gedicht op! Als je zelf een gedicht schrijft, kun je hun kinderen, hobby’s en vakanties in het gedicht benoemen, maar je kunt natuurlijk ook een algemeen gedicht schrijven over de liefde. Ben je niet zo goed in dichten? Draag dan het volgende gedicht voor of kijk op onze pagina met felicitatieteksten!

Als je echt van iemand houdt,
Iemand alles toevertrouwt,
Een die echt weet wie je bent,
Ook je zwakke plekken kent,
Die je bijstaat en vergeeft,
En die ‘naast’ en ‘ in’ je leeft,
Dan voel je pas wat leven is,
En dat liefde geven is.
– Toon Hermans

Huwelijksjubileum spel
Bron: Snapknot.com

2. Organiseer een huwelijksjubileum spel!

Een ander idee voor een stukje voor een 25-jarig huwelijk is een huwelijksspel! Doe bijvoorbeeld het schoenenspel, waarbij het bruidspaar vragen over hun relatie moeten beantwoorden zonder dat ze het antwoord van de ander zien. Ook kun je een quiz doen over het bruidspaar met alle familie en vrienden of een stoelendans met voorwerpen organiseren! Ben je benieuwd hoe al deze huwelijksjubileumspellen werken? Lees dan ons artikel met 3x een hilarisch huwelijksjubileumspel!

3. Huwelijksjubileum stukje: speel bingo met een twist

Een andere manier om een leuk stukje voor tijdens het huwelijksjubileum te verzorgen is bingo met een leuke twist spelen. Hierbij haal je de getallen niet uit een bingomolen, maar lees je een grappig verhaal over het bruidspaar voor waar heel veel getallen in verwerkt zijn. Benoem bijvoorbeeld het aantal kinderen en huisdieren, hun huisnummer, het aantal postzegelboekjes of camera’s dat de ene persoon heeft en hoe lang de andere persoon al in dienst is bij zijn huidige werkgever. Zo creëer je een spel met een persoonlijke twist! Voor het spel kun je gewone bingokaarten gebruiken. De speler kan de getallen afstrepen en roept ‘Bingo!’ bij een volle horizontale of verticale rij, of bij een volle kaart.

Onvergetelijk huwelijksjubileumfeest

Met deze ideeën voor een feest, cadeau of stukje wordt het 25-jarig huwelijksjubileum vast onvergetelijk! Met een klein beetje aandacht voor de details wordt het een heel persoonlijk feest dat helemaal bij het bruidspaar past. Heb je zelf nog een leuk idee voor het feest of voor het cadeau? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Ook interessant voor jou: