Jubileum 13 februari 2023

12,5 jaar getrouwd? 🧡 Alle tips en ideeën voor een koperen huwelijk!

12,5 jaar getrouwd

Ben je 12,5 jaar getrouwd, dan is het alles koper wat er blinkt! En die glans moet gevierd worden. Misschien vieren jullie zelf je koperen huwelijk, of zijn bekenden 12.5 jaar getrouwd. Het is in ieder geval tijd voor een goed feestje! Wij tippen je de leukste cadeaus, feest ideeën, activiteiten, versiering en teksten voor 12,5 jaar getrouwd zijn. Om die ene speciale dag nog een beetje specialer te maken 🧡 

Cadeau voor 12,5 jaar getrouwd

Wat geef je voor leuk cadeau bij 12,5 jaar getrouwd zijn? Je broer en schoonzus, ouders of partner vinden het superleuk dat je eraan denkt. Maar het kan best lastig zijn te bedenken waar je ze blij mee maakt. We hebben onze leukste cadeau ideeën voor 12,5 jaar getrouwd zijn voor je op een rijtje gezet.

Koperen munt of penning
Heel symbolisch: een koperen munt of penning als cadeau om het 12.5 jaar getrouwd zijn mee te vieren. Laat ‘m personaliseren voor die extra touch.

Ontbijt aan huis
Wie maak je er niet blij mee: verse croissantjes, jus en fruit bij je thuisbezorgd. Perfect dus voor een koperen huwelijk! Dat de jus maar rijkelijk mag vloeien.

Fotoboekje met familiefoto’s
In 12,5 jaar tijd deel je lief en leed met elkaar. En hebben jullie of het koperen stel misschien wel een heel gezin opgebouwd. Verras daarom met een lief boekje met foto’s van het gezin. Persoonlijker kan niet!

Koperen sieraad of horloge met inscriptie
Zoek je een origineel cadeau voor je partner of ouders voor het koperen huwelijk? Dan is een koperen sieraad of horloge misschien wel een tof idee. Je maakt het nog persoonlijker met een mooie gravering.

Dineren in het donker
Ga je liever voor een belevenis, geef dan een diner in het donker cadeau. Je eet volledig in de duisternis, waardoor je smaken beter proeft en veel meer structuren ervaart. Met dit diner geef je echt een heel nieuwe ervaring cadeau! 

Deze cadeaus zijn ook superleuk voor 12,5 jaar getrouwd zijn:
🧡 Gezinsshoot in het bos of op de hei
🧡 Supriseweekend weg 
🧡 Koperen beeldje
🧡 Tickets voor een voorstelling of concert
🧡 Geld als cadeau, en natuurlijk in (koperen) 5-eurocenten

koperen huwelijk

12,5 jaar getrouwd feest ideeën: van achtbanen rijden tot festivalfeestje

Bijzondere momenten zijn er om te vieren. En ben je 12,5 jaar getrouwd, dan vraagt de dag om een feestje. Het hoeft trouwens geen typisch feestje te zijn met al je familie, vrienden en bekenden. Bedenk vooraf wie je het liefste om je heen wilt hebben, en bouw daaromheen jullie dag. We delen vast onze leukste ideeën voor een feestje.

Dineer in stijl bij een koperen restaurant
Een van de toffe feest ideeën voor 12,5 jaar getrouwd zijn is een feest geven bij een koperen restaurant. Want what’s in a name, én liefde gaat door de maag! Restaurant Copper in Noordwijk, Copper Branch in Rotterdam of Utrecht, of de Koperen Hemel in Vijfhuizen… Kortom, er zijn superveel toffe restaurant waar je een koperen glaasje kunt heffen. 

Weekendje achtbanen rijden
Hou je het dit jubileum liever simpel, ga dan samen met je gezin een weekendje pretparken! Bij de Efteling, Safaripark Beekse Bergen of Slagharen kun je een weekend lang achtbanen rijden of dieren kijken. Voor jullie én de kids wordt 12,5 jaar getrouwd zijn zo onvergetelijk.

Feesten in een kasteel
Maak van jullie koperen huwelijk een waar sprookje met een feest in een kasteel. De schitterende setting, lekker eten en fijne muziek zorgen ervoor dat jullie dag recht uit een sprookjesboek komt.

Festivalfeestje op een camping
Loop je menig festival af, of deed je dat in het verleden veel, maak er dan een heus festivalweekend van. Regel een camping met genoeg plaatsen en zorg voor lekker veel eten en drinken voor het hele weekend. Met een grote tent met lichtjes eronder maak je het gezellig én houd je het droog. 

Dagje bootjevaren met de familie
Simpel, maar supergezellig: een dagje varen met je liefste dierbaren. De wind door jullie haren, lekker in de natuur zijn… Heerlijk toch! Met taart en een lunch aan wal maak je het af.

12.5 jaar getrouwd

Gedicht, felicitatie of tekst voor 12,5 jaar getrouwd zijn

Een mooi cadeau is echt een verrassing, maar het zijn vaak je woorden waar je het meeste indruk mee maakt. Wil je dus een lief kaartje sturen voor het 12,5 jaar getrouwd zijn, schrijf er dan iets persoonlijks op. Dit hoeft niet te betekenen dat je ‘m zelf hoeft te schrijven. De volgende gedichten, felicitaties en teksten zijn perfect als inspiratie voor 12,5 jaar getrouwd zijn. 

Van harte gefeliciteerd, koperen bruidspaar! Net als koper blijkt jullie liefde ook superflexibel te zijn, en daarom zijn jullie zo’n goed stel. We wensen jullie nog minimaal drie keer een koperen huwelijk toe, natuurlijk met elkaar ;–) 

Er ontstaat misschien snel aanslag op koper, maar daaronder zit altijd een prachtige glans. 

Laurence Yep

12,5 jaar getrouwd, gefeliciteerd!
Dat jullie het koperen huwelijk hebben bereikt verbaast niemand. 
Jullie liefde glanst nog altijd!

Jullie hadden misschien verwacht dat jullie het niet konden
394.156.800 seconden
maar als je je best doet, dan kom je op den duur
bij 109.488 uur
al kom je soms ook te staan voor wat vragen
in die 4562 dagen
jullie samenzijn is supersterk gebleken
al die 650 weken
X is het jaar
NAAM & NAAM 12,5 jaar.

…een land waar u niet slechts schamel brood kunt eten, maar waar het u aan niets zal ontbreken, een land waarin u ijzer vindt in het gesteente en waar u koper delft uit bergen.

Deuteronomium 8 vers 9

💌 Bekijk ook deze mooie jubileumteksten voor meer inspiratie.

Tekst voor de uitnodiging voor 12,5 jaar

Wil je familie en vrienden graag uitnodigen voor jullie feest, gebruik dan de volgende tekst als inspiratie voor je uitnodiging.

Wij zijn 12,5 jaar getrouwd! En dat vieren we met een koperen feest bij restaurant De Koperbaar in Hengelo. 

Je bent vanaf 17:00 uur van harte welkom. We proosten eerst samen op ons koperen huwelijk, waarna we van een heerlijk buffet gaan genieten. Het feest zal afgelopen zijn wanneer we moe zijn van het dansen :–) 

🧡 Tip: Hier vind je onze uitnodigingen voor een 12,5-jarig huwelijk! 

koperen huwelijk

Versiering voor 12,5 jaar getrouwd zijn

Jullie 12,5 jaar getrouwd feest is natuurlijk al helemaal compleet met je liefste mensen om je heen. Maar wil je de ruimte ook een beetje sjeu geven, dan doe je dat extra gezellig met een van de volgende versieringen voor een koperen huwelijk. 

pin

Koperkleurige vaasjes

Superleuk, deze koperkleurige vaasjes! Gebruik hiervoor oude potjes en bespuit ze met koperkleurige verf. Gebruik trouwens blauwe bloemen, als symbool voor jullie oneindige liefde 💙

pin

Wensput

Hij staat romantisch, én is ook nog eens super voor alle wensen van jullie familie. Je kunt er natuurlijk ook een wensput van maken waar iedereen geld in kan gooien. De opbrengst is voor een goed doel. 

pin

Initialen van 5-eurocentmunten

Met deze toffe letters van 5-centjes creëer je heel gemakkelijk de eyecatcher van de ruimte. Spuit allereerst jullie houten of kartonnen initialen in de kleur koper. Beplak ze daarna met 5-eurocentmuntjes, want deze hebben een koperen laagje. Extra leuk is het als de letters supergroot zijn. Dan kun je ze namelijk gebruiken als achtergrond voor foto’s! 

Andere handige info rondom 12,5 jaar getrouwd zijn

Met al deze feest ideeën op een rij ben je er nog niet. Want qua praktische info zijn er ook vast dingen die je nog wilt weten. Wij vertellen je meer over het berekenen van 12,5 jaar getrouwd zijn, of je recht hebt op een vrije dag en over hoeveel geld je als gast kunt geven. 

12,5 jaar getrouwd datum berekenen: zo doe je dat!

Tsja, wanneer ben je eigenlijk 12,5 jaar getrouwd? Dat bereken je heel simpel:
1. Neem je trouwdatum en tel hier 12 jaar bij op.
2. Tel vervolgens precies 6 maanden verder. Dit is dan de datum wanneer je 12,5 jaar getrouwd bent.

Hoe heet het als je 12,5 jaar getrouwd bent?

12,5 jaar getrouwd zijn heet ook wel een koperen huwelijk. Elk huwelijksjaar heeft zijn eigen naam die gerelateerd is aan een materiaal. Ben je 1 jaar getrouwd, dan vier je je katoenen huwelijk. En bij 50 jaar getrouwd zijn vier je je gouden huwelijk.

🧡 Onderaan dit artikel vind je alle huwelijksjaren en hoe ze heten.

12,5 jaar getrouwd: recht op een vrije dag?

Veel mensen vragen het zich af: ben je 12,5 jaar getrouwd, heb je dan recht op een vrije dag van je werk? We hebben het even voor je uitgezocht. Val je in een bepaalde cao, dan staat hierin of en bij welke jubilea je recht hebt op een vrije dag. Ook als het om het jubileum van familieleden gaat.

Is er geen cao, dan mag de organisatie hier zelf regels over opstellen. Vraag in dat geval even bij je leidinggevende of de afdeling HR na wat hierover is besloten.

Wat betreft school en 12,5 jaar getrouwd zijn: een kind heeft recht op één vrije dag van school als hun ouders, verzorgers of opa en oma hun koperen huwelijk vieren. 

Hoeveel geld geef je bij 12,5 jaar getrouwd zijn?

Vraag je je af hoeveel geld je kunt geven bij het 12,5 jaar getrouwd zijn van familie of vrienden? Dit ligt natuurlijk helemaal aan wat je te besteden hebt, en ook aan je relatie met het bruidspaar. Zijn het je broer, zus of je ouders, denk dan aan ongeveer € 50. Ben je uitgenodigd voor het feest van je vrienden, kennis of buur, ga dan uit van zo’n € 25. Maar geef vooral wat je kunt missen en wat je zelf wilt geven.

Nog meer leuke jubileum inspiratie 

Met deze toffe ideeën voor het feest, de versiering en de uitnodiging of kaart wordt het koperen huwelijk er eentje om nooit meer te vergeten! Wil je meer leuke inspiratie? Dan vind je tussen de volgende artikelen over jubilea misschien wel wat je zoekt:

🧡 Tekst 12,5 jaar getrouwd: 20 mooie woorden
🧡 De mooiste gedichten voor een huwelijksjubileum
🧡 4x een hilarisch huwelijksjubileumspel  
🧡 Zoveel jaar getrouwd: dit zijn de origineelste cadeaus

Ook interessant voor jou: