Geboorte 25 februari 2018

Wat moet je regelen voor geboortekaartjes?

Geboortekaartjes regelen

Geboortekaartjes maken is een leuke activiteit als je zwanger bent. Je gaat namelijk op zoek naar het geboortekaartje dat familie en vrienden vertelt dat je kleintje geboren is! En als je goede voorbereidingen treft, hoef je in je kraamtijd niet meer na te denken over je geboortekaartjes en kun je volop genieten van je kindje. Kaartje2go maakte het volgende stappenplan, zodat je precies weet wat je moet regelen voor geboortekaartjes.

Wanneer moet je je geboortekaartjes regelen?

Veel vrouwen vragen zich af in welke week van hun zwangerschap ze de geboortekaartjes moeten regelen. De meeste vrouwen beginnen ongeveer in week 24 van hun zwangerschap met het oriënteren op geboortekaartjes. Je hebt dan genoeg tijd om een geboortekaartje te kiezen en een proefdruk aan te vragen. Zorg ervoor dat je je geboortekaartje in week 37 hebt gemaakt en hebt opgeslagen in je account, zodat je geboortekaartje op tijd klaarstaat.

Checklist geboortekaartjes regelen: alles op een rij

1. Kies je favoriete geboortekaartje
2. Ontwerp je geboortekaartje naar jouw smaak
3. Bestel je gratis proefdruk
4. Meld je aan voor onze uitgerekende datum actie!
5. Verzamel de adressen voor je geboortekaartjes
6. Bestel de enveloppen alvast vooruit
7. Geboortekaartje met foto? Doe een newborn shoot!
8. Ben je bevallen? Vul je geboortekaartje aan en bestel

1. Kies je favoriete geboortekaartje

Geboortekaartjes maken begint natuurlijk bij een goede basis. Wil je je eigen geboortekaartje samenstellen? Begin dan met een blanco kaart. Daarnaast heb je volop keuze uit de geboortekaartjes in onze collectie. Markeer jouw favoriete geboortekaartjes met een hartje en bekijk al je favoriete geboortekaartjes in jouw account. Heb je een bepaald budget voor je geboortekaartjes? Bekijk dan onze prijzenpagina, zodat je kaartjes nooit te duur zijn!

2. Ontwerp je geboortekaartje naar jouw smaak

Nadat je je geboortekaartje gekozen hebt, pas je deze helemaal aan naar jouw wensen. Voeg bijvoorbeeld een kader en leuke figuren toe in onze kaartmaker. Schrijf ook jullie naam, contactgegevens en de tijd wanneer jullie rusten op het geboortekaartje. Kies als laatste een mooi tekstje of gedichtje voor op het geboortekaartje. Kijk voor inspiratie tussen onze teksten voor geboortekaartjes! Wil je een kraamfeest organiseren? Zet dan ook de datum en tijd hiervan op het geboortekaartje of vermeld dat er nog een uitnodiging volgt. Sla je geboortekaartje op in je account, zodat je je kaartje na de bevalling kunt aanvullen met de naam, geboortedatum, geboortetijd en het gewicht van jullie kindje.

3. Bestel je gratis proefdruk

Als je het geboortekaartje gemaakt hebt zoals jij wilt, kun je een gratis proefdruk bestellen. Met een proefdruk zie je namelijk zelf hoe het geboortekaartje eruitziet en hoe het papier aanvoelt. Je bestelt de proefdruk door de stappen in het orderproces te volgen en bij verzendwijze ‘Bestel proefdruk’ te kiezen. Vervolgens rond je je bestelling gratis af. Bij de proefdruk krijg je ook een handige waaier, zodat je nog beter ziet welke papiersoort en envelopkleur het mooiste zijn.

4. Meld je aan voor onze uitgerekende datum actie!

Iets wat je ook kunt regelen voor geboortekaartjes, is je aanmelden voor onze uitgerekende datum actie. Als je je geboortekaartjes namelijk bij Kaartje2go bestelt en op je uitgerekende datum bevalt, dan krijg je je geboortekaartjes helemaal gratis! Je hoeft je alleen maar aan te melden op onze pagina over de uitgerekende datum actie. Daarbij krijg je ook direct 10% korting op je geboortekaartjes! Meld je maximaal drie weken voor je uitgerekende datum aan en bestel je geboortekaartjes bij Kaartje2go, zodat je meedoet aan de actie.

5. Verzamel de adressen voor je geboortekaartjes

De adressen verzamelen is ook iets wat je kunt regelen voor geboortekaartjes voordat je bevalt. Je weet dan precies hoeveel geboortekaartjes je moet bestellen en je kunt in kaart brengen welke geboortekaartjes je rondbrengt en welke je rechtstreeks verstuurt. Mis je nog veel adressen? Met onze handige adresverzoeker kunnen familie en vrienden hun adres zelf invullen, zodat je adresboek in een mum van tijd gevuld is.

6. Bestel de enveloppen alvast vooruit

Verstuur je de geboortekaartjes niet rechtstreeks, maar ga je deze zelf verzenden of rondbrengen? Bestel je enveloppen dan alvast vooruit, zodat je de adressen voor de bevalling op de enveloppen kunt schrijven. Ook kun je de postzegels al op de enveloppen plakken. Je hebt hier tijdens je zwangerschapsverlof genoeg tijd voor en zo hoef je hier tijdens je kraamweek niet over na te denken.

7. Geboortekaartje met foto? Doe een newborn shoot!

Kies je voor een geboortekaartje met foto? Dan is een newborn shoot met een fotograaf iets wat je kunt regelen voor geboortekaartjes voor in je kraamweek.  Je hebt dan prachtige en kwalitatief goede foto’s voor het geboortekaartje en je hebt een mooie herinnering voor later. Vind jij of je partner het leuk om zelf te fotograferen? Lees dan onze tips voor newborn fotografie. Kies bij een geboortekaartje met foto trouwens voor de papiersoort glans, want hiermee komen je foto’s het beste tot hun recht!

8. Ben je bevallen? Vul je geboortekaartje aan en bestel

Nadat je bevallen bent, is het bestellen en versturen nog het enige wat je moet regelen voor de geboortekaartjes. Vul je geboortekaartje aan met de naam van je kindje en met zijn of haar geboortedatum, geboortetijd, gewicht en lengte. Als je je geboortekaartjes rechtstreeks wilt versturen, kun je vervolgens een Excel-bestand met de adressen uploaden, zodat wij de geboortekaartjes voor je versturen. Wanneer je de geboortekaartjes niet rechtstreeks verstuurt, hoef je de kaartjes na ontvangst alleen nog maar in hun envelop te doen en te posten.

Goed voorbereid op de komst van je kindje

Door deze stappen te volgen weet je precies wat je moet regelen voor geboortekaartjes. Ben je benieuwd wat je nog meer moet doen voordat je kindje er is? Print dan onze baby checklist, zodat je je stap voor stap voorbereidt op de komst van je baby!

Ook interessant voor jou: