35x unieke en originele kraamcadeaus

origineel kraamcadeau

Zoek je een origineel kraamcadeau, maar kun je zelf even niet op een leuk idee komen? Wij gingen voor je op zoek naar leuke cadeaus voor als er een baby geboren is. Van persoonlijke en originele kraamcadeaus tot praktische en goedkope cadeautjes; met een kraamcadeau idee uit de volgende 35 tips maak je de nieuwbakken ouders sowieso blij! 

🎁 Ook leuk om te lezen: Deze cadeaus staan op de cadeaulijst van veel ouders!

Uniek, bijzonder en origineel kraamcadeau

Originele kraamcadeaus? Die zijn wat ons betreft ook echt origineel! Geen knuffeltje, kleertjes of boekje, maar een onvergetelijk aandenken waar de ouders nog vaak naar kunnen kijken. Déze cadeaus krijgen ze sowieso niet dubbel ;–)

Jong boompje

Wat straalt er nou meer nieuw leven uit dan een jong boompje? Net als het kleintje dat geboren is kunnen de ouders het boompje zien groeien. Je moet alleen even nagaan of de ontvangers een tuin hebben en plek voor een boompje hebben. 

Newborn shoot

Een mooie herinnering voor later geef je met een newborn shoot. Deze fotoshoot wordt meestal gedaan als de baby nog maar een paar dagen oud is. Een schitterend cadeau om voor altijd te koesteren! 

Echte ster aan de hemel

Wist je dat je een echte ster aan de hemel kunt kopen, en deze ook zelf een naam mag geven? Er zijn verschillende organisaties waar je je eigen ster kunt kopen, compleet met certificaat en instructie waar de ster te vinden is. Als dat geen leuk kraamcadeau is!

Schilderij of illustratie van het gezin

Hebben de ouders al weleens laten doorschemeren dat hun gezin na de komst van dit kindje compleet zal zijn? Geef ze dan kunst cadeau waar het hele gezin op staat. Laat ze bijvoorbeeld naschilderen door een artiest van hun keuze, of laat een geïllustreerd familieportret van het gezin maken (iets goedkoper). Hier vind je leuke voorbeelden van zo’n familieportret.

Geboortelied

Ook een bijzondere optie: een op maat gemaakt geboortelied door een singer-songwriter. De tekst gaat dan dus helemaal over het gezin of het kleintje dat net geboren is. Een uniek kraamcadeau waar ze vast nog vaak naar zullen luisteren!

De kersverse ouders alvast feliciteren?

Kies een van deze leuke felicitatiekaartjes voor een geboorte 👶🏾

Persoonlijke kraamcadeaus

Persoonlijke kraamcadeaus

Veel ouders zijn erg verrast als ze een persoonlijk kraamcadeau met bijvoorbeeld de naam van hun jongen of meisje krijgen. Het krijgt vaak niet alleen een mooi plekje op de babykamer, ze zullen het namelijk ook waarderen dat het speciaal voor hun kindje gemaakt is. Wij vonden de volgende persoonlijke geboorte cadeaus erg leuk. 

Puzzel met de naam

Vind je het een goed idee om de naam van het kindje uit te lichten in het kraamcadeau? Ga dan voor een houten puzzel met de naam van de baby! Dit is een legpuzzel waarmee het kindje over een paar jaar de letters van zijn naam leert kennen. Voor nu dus leuk om naar te kijken, en straks om mee te spelen.

Geboorteposter 

Een persoonlijk baby cadeau waarmee je de ouders echt verrast is een geboorteposter! Hier staat vaak de naam, geboortedatum, lengte en het gewicht van het kindje op. Er zijn veel verschillende geboorteposters verkrijgbaar, bijvoorbeeld met het sterrenbeeld of de geboorteplaats van het kindje.

Traditioneel kraamcadeau van zilver

Als er een kindje in je directe familie- of kennissenkring geboren wordt, dan doet een traditioneel cadeau het vaak ook goed. Geef bijvoorbeeld zilveren bestek met de naam van het kindje, een armbandje, tandendoosje of een spaarpot. De meeste van deze cadeaus worden nog jarenlang gekoesterd en gebruikt! 

Persoonlijk kraamcadeau met het geboortekaartje erop

Aanstaande ouders kiezen het geboortekaartje vaak met zorg uit, dus het is een grote verrassing als ze een origineel kraamcadeau ontvangen met het geboortekaartje erin verwerkt. Er zijn verschillende cadeaus te koop waar je het geboortekaartje op kunt laten drukken, zoals een klok, een stoeltje of een opbergkoffertje.

Herinneringenbox met de naam

Een origineel cadeau voor de geboorte van een baby is een herinneringendoos. Hier kunnen de ouders zelf dingetjes in stoppen die aan de babytijd van het kindje doen denken. Kies bijvoorbeeld een mooie herinneringenkist van hout met de naam van het kindje. De geboortekisten van Joehoee.nl zijn bijvoorbeeld echt prachtig!

Praktische, nuttige en handige kraamcadeaus

Ouders worden vaak bedolven onder cadeaus als speelgoed, knuffeltjes en kleertjes. Al zijn er ook genoeg praktische en handige kraamcadeaus te bedenken waar ze direct wat aan hebben! Met deze ideeën doe je ze vast een plezier.

Hydrofiele doeken

Met een baby kun je nooit genoeg hydrofieldoeken hebben. Ze zijn multi-inzetbaar, want onder andere te gebruiken als slabbetje, handdoek, zonnescherm en wikkeldoek. Je kunt ze al voor een paar euro bij de Hema kopen, maar je kunt natuurlijk ook wat meer betalen voor een extra zacht en groot exemplaar.

Stoffen boekje

Zoek je een cadeau waar een kindje direct wat aan heeft? Geef dan een knuffelboekje cadeau. Zo’n stoffen boekje is zacht en gemaakt van materialen om het kindjes zintuigen te prikkelen. Dit boekje ligt dus niet eerst een jaar werkeloos in de kast voor erin gelezen wordt!

Cadeaubon om zelf babyinkopen te doen

In de kraamtijd krijgen ouders ontzettend veel leuks, maar het is ook fijn als ze zelf spullen kunnen aanschaffen die ze blijken te missen. Er is namelijk altijd wel een grotere maat rompers of een betere speen die gekocht moet worden! Geef daarom een cadeaubon van winkels met allerhande babyspullen. Ga bijvoorbeeld voor een bon van de Hema, Etos, Prénatal, Zara of H&M.

Luierabonnement of een proefpakket luiers

Een cadeau waar je misschien niet aan denkt, maar waar ouders er niet genoeg van kunnnen hebben zijn luiers! Geef nieuwe ouders bijvoorbeeld 3 pakken luiers van verschillende merken, zodat ze zelf kunnen proberen welke luiers het fijnste zijn. Ook bieden diverse merken abonnementen op luiers aan. Verras de ouders bijvoorbeeld met een (proef)abonnement voor de eerste maand.

Cadeau van het cadeaulijstje

Een nuttiger kraamcadeau is er niet: iets van het cadeaulijstje dat de ouders hebben samengesteld. Hiermee geef je namelijk iets wat de ouders echt willen. Staat de link naar het lijstje niet vermeld op het geboortekaartje, vraag dan naar hun wensen. Vaak hebben ouders wel wat ideeën over wat je kunt geven.

Herinneringenbox met naam
Geboortekist van Joehoee.nl

Originele, creatieve kraamcadeaus om zelf te maken

Een origineel kraamcadeau dat echt emotionele waarde heeft, is een cadeau dat je zelf hebt kunnen maken. Vaak krijgt het zelfs een speciaal plekje in de babykamer. Ben je dus een beetje handig en zoek je een creatief kraamcadeau? De volgende ideeën waarderen de ouders vast.

Kraammand 

Echt een verrassing: een mand met cadeaus voor elke dag van de kraamtijd! Het voordeel van een kraammand, ook wel een tiendagen pakket genoemd, is dat je niet per se als een creatieve bea uit de hoek hoeft te komen. Met onze cadeau ideeën voor je kraammand heb je hem zelfs in no time samengesteld!

Gehaakte babydeken

Iets waar het kindje en de ouders echt wat aan hebben is een babydeken. Een heerlijk zachte babydeken is fijn voor in de wieg of het bedje, voor op de bank of voor in de kinderwagen. Ouders waarderen een extra dekentje dus altijd! 

Geboortetoren van houten blokken

Wil je zelf een origineel cadeau voor de geboorte maken dat ook persoonlijk is? Maak dan een geboortetoren met houten blokken. Op de blokken kun je de naam, de geboortedatum en andere geboortegegevens van het kindje schilderen. Schattig voor de babykamer, en later leuk om mee te spelen.

Luiertaart

Je hebt klassiekers, en KLASSIEKERS! En de luiertaart valt in de laatste categorie. Het lijkt een cliché cadeau, maar eigenlijk is het ook een ontzettend praktisch cadeau. Met de luiers, het speelgoed en de verzorgingsproducten die erin zitten geef je namelijk een heel compleet pakket waar de ouders echt wat aan hebben.

Geboortetaart of kraamtaart

Een kraamcadeau maken kan natuurlijk ook op een andere manier: door te bakken! Maak bijvoorbeeld een geboortetaart voor de ouders, die ze kunnen uitdelen aan kraamvisite. Wij verzamelden een aantal lekkere recepten.

De vader en moeder verrassen: kraamcadeau voor ouders

Slapeloze nachten, emotionele momenten, alles wat erop je afkomt; een baby krijgen zet je leven op z’n kop! En daarom verdienen die lieve ouders ook een mooi cadeau. Met een van de originele kraamcadeaus uit dit rijtje geef je echt iets van betekenis.

Maaltijd

Weet je waar je kersverse ouders blij mee maakt? Met een zelfgemaakte maaltijd! Een pasgeboren baby verzorgen is bijna topsport, dus ouders vinden het erg fijn als er ook een beetje voor hen gezorgd wordt. Als je niet zo’n keukenprins of -prinses bent, kun je natuurlijk ook gewoon een cadeaubon van Thuisbezorgd cadeau geven ;–)

Dinerbon of oppasbon

Lijkt het je leuk om de ouders ook te verrassen met een cadeau? Geef dan een dinerbon, bioscoopbon of een oppasbon! Als ze eraan toe zijn kunnen de ouders heerlijk een avond samen weg, zodat ze weer even tijd voor elkaar hebben. 

Klusjes doen

Heb je niet zoveel budget voor een cadeau, maar wil je de ouders wel iets geven in de kraamtijd? Bied dan bijvoorbeeld aan om boodschappen te doen, een pakketje weg te brengen of iets anders te verzorgen. De eerste tijd na de bevalling is voor ouders erg intensief, dus het is fijn als iemand hen met de kleine dingen ondersteunt. 

Horloge of armband met de naam

Als je dicht bij de ouders staat en wat meer budget hebt, dan is een sieraad of horloge een bijzonder aandenken om te geven. Dit dragen ze waarschijnlijk vaak en wordt ook heel persoonlijk met de naam van hun kindje erin gegraveerd.

Weekendje weg

De nieuwbakken ouders zijn vast blij met een nachtje of weekendje weg. Als ze eraan toe zijn, is dit een goed moment om er samen op uit te gaan. Want hoe lief zo’n kleintje ook is, even niet hoeven zorgen is ook weleens fijn!

Goedkope kraamcadeaus

Goedkope kraamcadeaus

Heeft een kennis of collega een kleintje gekregen? Of heb je het budget niet voor een uitgebreid cadeau? Dan wil je misschien wel iets leuks geven, maar er niet te veel geld aan uitgeven. Met een goedkoop kraamcadeau uit dit rijtje zit je goed.

Prentenboek

Naast stoffen boekjes worden prentenboekjes ook altijd gewaardeerd. Geef bijvoorbeeld een prentenboekje met zwart-wit-illustraties (baby’s zien namelijk nog geen kleuren) of een persoonlijk prentenboekje waarin het kindje zelf de hoofdrol speelt!

Verzorgingsproducten

Altijd goed: fijne verzorgingsproducten voor tijdens of na het badderen. Badolie, bodylotion, shampoo; het is vaak niet duur, maar wel heel fijn om te krijgen. 

Sokjes

Een klein, maar fijn cadeau: sokjes! Ze raken nog weleens kwijt, dus ouders kunnen er eigenlijk niet genoeg van hebben. Ook leuk: een set met matchende sokken voor de ouders en de baby!

Klein speelgoed

Een rammelaar, bijtring en badspeeltjes zijn leuke cadeaus als je niet te veel geld wilt uitgeven, maar toch met iets leuks wilt aankomen. Een leuk cadeau hoeft niet per se heel duur te zijn wat ons betreft!

Bordje of bestek

Heel praktisch, een bordje of bestek cadeau geven! Dit is namelijk bij de bekende winkels al voor een paar euro verkrijgbaar. Ook is het echt een cadeau dat sowieso gebruikt wordt, en misschien wel wordt doorgegeven aan een volgend kind.

Kraamcadeau om te versturen

Ga je niet op kraambezoek, maar wil je de nieuwbakken ouders wel laten weten dat je blij voor ze bent? Dan kun je je kraamcadeau natuurlijk ook opsturen. Met een van onze kraamcadeaus bij je kaartje zullen ze echt verrast zijn! Hier vind je al onze kraamcadeaus.

Alcoholvrije wijn

Of de mama nou wel of geen borstvoeding geeft, onze alcoholvrije wijn kun je altijd bij je geboortefelicitatiekaartje sturen! Zo kunnen de kersverse ouders gewoon proosten op hun kleine wonder.

Knuffeltje

Babyknuffeltjes zijn de allerzachtste! En als kind kun je er nooit genoeg van hebben. Ze zijn schattig voor in de wieg en houden op elke leeftijd de wacht als het donker is. Genoeg redenen om een lief knuffeltje bij je kaartje te sturen wat ons betreft!

Labeldoekje of speendoekje

Superhandig en fijn: een labeldoekje of speendoekje. Je kunt er namelijk niet alleen de speen aan vast maken waardoor die niet kwijtraakt, baby’s vinden het ook heerlijk om vast te houden en mee te spelen. 

Kleding: rompertje of mutsje

Als ouders heb je naast sokjes ook nooit genoeg rompertjes en mutsjes. Mutsjes zijn fijn voor in het najaar of de winter. En met een leuk rompertje maakt het niet uit als er een keer extra verschoond moet worden.

Boek

Of het nu het schattige flapjesboek Waar is iedereen? is, of het Bucketlist boek voor ouders, met een van onze boeken hebben de ouders en hun baby even volop aandacht voor elkaar. Als dat geen leuk cadeau is.

Origineel kraamcadeau

Al deze leuke, persoonlijke en originele kraamcadeaus bewijzen dat er aan elk stel nieuwbakken ouders wel wat leuks te geven is! Wil je meer leuks lezen? Bekijk dan ook eens onze felicitatieteksten voor op een geboortekaartje.

Ook interessant voor jou: