Geboorte 15 april 2021

Numerologie: babynaam betekenis berekenen

Numerologie

Zijn jullie in verwachting van een kindje? Gefeliciteerd! Hebben jullie al een mooie babynaam gekozen, dan heb je vast al ontdekt wat de betekenis van de naam is. Maar je kunt ook nog een stapje verder gaan en naam numerologie toepassen. Deze techniek vertelt je wat het naamgetal van de door jou gekozen babynaam is en wat dit precies betekent. In dit artikel leggen we je precies uit wat numerologie inhoudt en hoe je dit zelf kunt toepassen op jullie favoriete babynaam.

Wat is naam numerologie?

Volgens veel mensen kun je informatie over jezelf uit je naam halen door je naamgetal te berekenen. Dit heet numerologie, wat ook wel ‘de kennis der getallen’ genoemd wordt. Je tovert hierbij de letters van je voor- en achternaam om tot één naamgetal, waarmee je de betekenis van je naam ontdekt. 

Er wordt ook gezegd dat de betekenis van je naamgetal aansluit bij bepaalde karaktereigenschappen. Misschien kun je het gedrag van jouw kindje dus later ook verklaren door de uitkomst van de numerologie er nog eens bij te pakken.

Zelf de numerologie berekenen van je babynaam

We snappen het helemaal als je nu reuzenieuwsgierig bent naar hoe je zelf numerologie kunt toepassen. Gelukkig is het heel makkelijk, iedereen kan het! We leggen je stapsgewijs uit hoe je tot het naamgetal komt en laten ook nog een handig voorbeeld zien.

Hoe maak je de naamgetal berekening?

Je naamgetal bereken je met de volledige voornaam (of namen), eventuele tussenvoegsels en je achternaam. Bij elke letter van de naam hoort een getal, die je in de tabel hieronder kunt vinden. Zo staat de letter J voor 1 punt, geeft de N je 5 punten en staat de R voor maar liefst 9 punten. 

Tel alle getallen die bij de letters horen bij elkaar op. Houd je een getal met 2 cijfers over? Tel deze twee individuele cijfers dan ook weer bij elkaar op. Doe dit net zolang tot je 1 getal overhoudt. Kom je uit op 11, 22 of 33? Tel dan niet verder. Dit zijn namelijk meestergetallen, en deze hebben een speciale betekenis in de numerologie. Hierover vertellen we later meer.

Numerologie calculator

Om de numerologie van jullie babynamen te ontdekken kun je dit schema gebruiken.

ABCDEFGHI
JKLMNOPQR
STUVWXYZ 
123456789
Numerologie calculator

Naamgetal berekenen: een voorbeeld

Kom je er toch niet helemaal uit of vind je het fijn als we de numerologie berekening even voordoen? We got you! In dit geval gaan we even uit van de naam Puck Veenstra.

P = 7
U = 3
C = 3
K = 2

V = 4
E = 5
E = 5
N = 5
S = 1
T = 2
R = 9
A = 1

Dat geeft ons de volgende berekening:
7+3+3+2+4+5+5+5+1+2+9+1= 47
4+7= 11

Normaal gesproken blijf je dubbele cijfers bij elkaar optellen tot je tot 1 cijfer komt. Maar 11 is een speciaal geval en behoort tot de meestergetallen. 11 staat voor ‘idealist’. Wat dat betekent volgens de numerologie leggen we je hieronder uit.

De betekenis van het naamgetal

Als het goed is ben je met behulp van de numerologie calculator tot een getal van 1 t/m 9 of een van de meestergetallen 11, 22 of 33 gekomen. Dan is het nu eindelijk tijd voor de betekenissen van deze eindcijfers.

Naamgetallen 1 t/m 9

1. Onafhankelijk
Is het naamgetal van jullie kindje 1? Dan neemt hij of zij straks graag de leiding. Je kunt er vergif op innemen dat jullie zoon of dochter de rollen bepaalt in de poppenhoek. Kindjes met het naamgetal 1 willen graag doelen bereiken.

2. Empathisch
Iemand met het naamgetal 2 houdt altijd rekening met anderen. Ze kunnen goed samenwerken en zijn het gelukkigst in groepsverband. Een valkuil voor tweeën is dat ze zichzelf soms een beetje wegcijferen.

3. Dromer
Is jullie kindje een 3? Dan verwacht je een kleine dromer. Dol op creatieve activiteiten en verzint de mooiste verhalen. Bereid je wel vast voor op een flinke dosis gevoel voor drama.

4. Harde werker
Een 4 heeft veel discipline en is serieus. Grote kans dat jullie mini helemaal enthousiast wordt van ingewikkelde puzzeltjes en taakjes.

5. Avonturier
Kwam je uit op een 5? Volgens de numerologie ben je in verwachting van een kleine avonturier. Klimmen en klauteren zijn favoriete bezigheden. Kindjes met het naamgetal 5 staan positief in het leven.

6. Verzorger
Kindjes met het naamgetal 6 zijn erg zorgzaam. Je zult zien dat deze kindjes dol zijn op familie en maken het anderen graag naar de zin. Zesjes zijn vaak ook een uitstekende grote broer of zus.

7. Denker
De numerologie van namen zegt dat zevens echte denkers zijn. Deze mensen zijn vaak analytisch ingesteld en kunnen anderen goed observeren.

8. Workaholic
Heb je 8 als naamgetal, dan ben je ontzettend leergierig en een echte aanpakker. Je zult merken dat deze kids ook een beetje rusteloos zijn. Het is belangrijk om je zoon of dochter dan te blijven stimuleren met nieuwe prikkels.

9. Belangeloze gever
Wil je jullie kindje mooie eigenschappen meegeven? Kies dan een naam met het naamgetal 9. In de numerologie staat 9 namelijk voor ‘belangeloze gever’. Deze kindjes zijn menslievend, geduldig en open minded.

Meestergetallen

Daar zijn ze dan: de meestergetallen. Volgens de naam numerologie hebben mensen met dit naamgetal een bijzondere rol in het leven. 

11. Idealist
Elven zijn erg intuïtief en hebben een hoger spiritueel niveau. Als idealist wil je graag helpen de wereld een stukje mooier te maken. Het zijn echte dromers die graag wat teweeg brengen bij anderen. 

22. Spiritueel begaafde
Is je kindje een 22? Dan staat hij of zij op natuurlijke wijze open voor spiritualiteit. Je zult merken dat jullie zoon of dochter ook sterk reageert op bepaalde energieën en misschien zelfs dingen ziet die jullie als volwassenen niet kunnen. 

33. Genezer
In de numerologie staat het naamgetal 33 voor genezing. Dit is een combinatie van de getallen 6 (verzorger) en 22 (spiritueel begaafde). Dat wil zeggen dat drieëndertigers met hun spirituele kracht kunnen genezen. Deze kindjes worden ook wel eens paranormaal begaafd genoemd.

Meer over de betekenis van babynamen

De betekenis van een babynaam kun je dus herleiden naar naamgetallen en numerologie. Vind je het leuk om wat meer te lezen over spirituele of leuke feitjes rondom geboorte en zwangerschap? Duik dan eens in de volgende artikelen:

Ook interessant voor jou: