Geboorte 3 januari 2022

Zo maak je mooie babyfoto’s van je kindje

Mooie babyfoto’s

Wauw, je mag jezelf trotse ouder noemen van een prachtig kindje! Er is geen baby op de wereld die zo mooi en bijzonder is als jouw kleine hummeltje. Het liefst leg je alles vast wat je pasgeboren kindje doet, want die kleine dingen vergeet je zomaar in de hectische kraamperiode. Maar hoe maak je nou écht mooie babyfoto’s van je kindje? En wat is de handigste manier om dat aan te pakken? Hieronder geven we je tips en ideeën voor babyfoto’s die het waard zijn om te bewaren.

👶🏽 Ook leuk voor jou: Dit zijn de geboortekaartjes van Kaartje2go medewerkers!

Hoe maak je mooie babyfoto’s?

Het maken van mooie foto’s van je baby kan een flinke uitdaging zijn. Een baby doet immers lekker waar het zin in heeft. Op commando een stralende modellenlach tevoorschijn toveren zit er (gelukkig) nog niet in voor je kleintje. Maar toch wil je je baby graag mooi fotograferen. Daarom hebben we een aantal praktische tips op een rijtje gezet voor de ultieme fotoshoot van je baby.  

👶🏻 Tip: Ben je zwanger? Ook dan is het een geweldig aandenken om de zwangerschap mooi vast te leggen. Lees hier meer over het maken van de mooiste buikfoto’s.

De basis: maak babyfoto’s op een relaxed moment

Een blij kind = een blije foto. Geslapen? Check. Gevoed? Check. Schone luier? Dubbelcheck. Je baby moet zich prettig voelen op het moment van de fotoshoot. Zorg dus dat het je kleintje aan niets ontbreekt. Verder is een rustige sfeer ook belangrijk. Voorkom drukte en harde geluiden; zet bijvoorbeeld een zacht, rustgevend muziekje op. Wees daarnaast flexibel. Heeft je baby er echt geen zin meer in? Stop dan en probeer het op een ander moment nog eens. Van een huilfoto worden jij en je kindje allebei niet blij 😉

Bepaal de juiste plek voor je babyfotoshoot

Een lichte ruimte is een aanrader voor mooie babyfoto’s. Een camera met flits is bijvoorbeeld geen goed idee, omdat je baby daarvan kan schrikken. Verder staat veiligheid altijd voorop. Plaats je mini bijvoorbeeld niet op een hoge tafel, maar kies voor de grond of een groot oppervlak waar je baby niet vanaf kan rollen. Let er daarbij ook op dat het niet te koud is voor je kindje. Zeker als je ervoor kiest om je baby’tje zonder kleertjes te fotograferen. De verwarming mag best een paar tandjes omhoog. Alles voor mooie babyfoto’s!

Zorg voor extra kleding en props

Is je newborn helemaal klaar om gefotografeerd te worden? Zorg dan in ieder geval voor reservekleding en -props die bij de sfeer of het thema van de baby fotoshoot past. Ook qua ondergrond is het raadzaam om niet op één paard te wedden. Zo heb je altijd een alternatief achter de hand voor als er ongelukjes gebeuren. Als extra tip is het handig om niet je allerduurste schapenvachtje te gebruiken.

👶🏽 Meer weten over het maken van mooie babyfoto’s? Bekijk ook deze babyfotografie tips van een professionele fotograaf.

De leukste baby fotoshoot ideeën

Een baby fotoshoot is heel persoonlijk. Ga je voor grappig, schattig, stoer, origineel of juist naturel? Qua thema kun je het zo gek niet bedenken. Laat je inspireren door Anne Geddes en tover je baby om tot bijtje, bloem of groente. Zet je kindje in een uitgeholde pompoen, drapeer rozenblaadjes rondom je baby of ga los met bellenblaas om je kleintje op een onvergetelijke manier vast te leggen. Welke kant je ook op gaat, het wordt sowieso een plaatje. Hieronder hebben we een aantal leuke ideeën voor een fotoshoot met je baby verzameld.

Schattige babyfoto’s maken

Is je kindje echt een engeltje? Met een paar veertjes kun je snoezige engelenvleugeltjes knutselen voor je pasgeboren baby. Zo zoet! En wat dacht je van tutu’s speciaal voor baby fotoshoots? Schattiger dan schattig. Qua accessoires kan een mooi knuffeltje voor een lieve sfeer zorgen. En voor een extra hoog aaibaarheidsgehalte is het fijn om met een zachte onder- of achtergrond te werken. Denk bijvoorbeeld aan een wollig schapenvachtje, een fluffy dekentje of zachte kussentjes. Pastelkleuren en neutrale, witte tinten zijn je beste vriend.

pin

Mooie babyfoto’s met seizoenen in de hoofdrol

De seizoenen zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie voor newborn fotoshoots. Hieronder vind je voor elk seizoen een aantal toffe ideeën om mooie babyfoto’s te maken van jouw mini.

Winter babyfoto’s

Is jouw baby een echt winterkindje? Ga dan voor een winters tafereeltje met nepsneeuw en een warme gebreide muts. Of begeef je helemaal in de kerstsferen en leg je baby in een mooie kerstkrans, te cute! Sowieso zijn er voor het kerstthema tal van ideeën voor babyfoto’s. Kies bijvoorbeeld voor een kerstmutsje of drapeer mooie kerstlichtjes rondom je mini. Een mooie babyfoto bij of onder de kerstboom is ook altijd goed. Helemaal als je je kindje in een heus kerstcadeautje ‘verpakt’.

pin

Babyfoto’s in de herfst

Ook de herfst leent zich goed voor een mooie fotoshoot van je baby. Leg bijvoorbeeld mooie (schone) herfstbladeren rondom je mini of ga helemaal los rondom het Halloween thema. Pompoenen doen het ook altijd goed. Omring je baby met verschillende soorten pompoenen of leg je baby voorzichtig in een uitgeholde pompoen. Succes gegarandeerd.

pin

Lente babyfotoshoot

De lente staat voor een nieuw begin. Daarmee is het de perfecte inspiratiebron voor een fotoshoot met je newborn. Maak bijvoorbeeld een mooie, dromerige ondergrond van (nep)bloemen of verkleed je baby als mini paashaasje. Zorg in ieder geval voor frisse, lichte kleuren voor een op en top lentegevoel. Op Pinterest vind je veel leuke tips. Zo kun je de twee helften van een eierschaal op zo’n manier voor je cameralens houden dat het net lijkt alsof je mini uit het eitje komt. Kalimero!

pin

Zomer babyfoto’s

Zomerse kiekjes doen het ook goed bij newborn fotoshoots. Het voordeel van de zomer is dat het vaak warm genoeg is om buiten foto’s van je baby te maken. Kies bijvoorbeeld voor een mooi grasveldje met madeliefjes. Badkleding heeft ook altijd een hoog schattigheidsgehalte. Daarnaast kun je gebruikmaken van watermeloenen, aardbeien en ander zomerfruit voor de ultieme zomerse babyfoto.

pin

Baby fotograferen: ga voor puur

Stiekem vinden wij thema’s geweldig. Maar een mooie naturelle foto van je pasgeboren baby is natuurlijk net zo speciaal. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale achtergrond en maak er een zwart-witfoto van. Of gebruik juist mooie natuurlijke tinten als wit, zand en bruin. Als onderdeel van je baby fotoshoot kun je ook close-ups van details maken. Denk bijvoorbeeld aan het handje of voetje van je baby. Een prachtig, tijdloos beeld. 

pin

Tip: creëer een uniek geboortekaartje met foto

Het prachtige resultaat van je newborn fotoshoot deel je natuurlijk graag met vrienden en familie. Wist je dat geboortekaartjes met foto steeds populairder worden? Het is tegenwoordig heel normaal om iets langer te wachten op het geboortekaartje. En op deze manier kunnen je dierbaren je pasgeboren kindje alvast bewonderen. Bij Kaartje2go is het heel makkelijk om de mooiste geboortekaartjes met foto te bestellen. Zo is je geboortekaartje nog unieker!

Ook interessant voor jou: