Geboorte 19 augustus 2019

40 leuke ideeën om zelf een kraammand of 10 dagen pakket te maken

Kraammand 10 dagen pakket maken

Als een goede vriendin of je zus een kindje verwacht, wil je haar natuurlijk extra in de watten leggen. Verras haar daarom niet alleen met een kraamcadeau, maar ook met een kraammand! In deze kraammand zit voor elke dag van de kraamtijd 1 cadeautje. Wij vertellen je wat zo’n 10 dagen pakket precies is en tippen je 40 leuke cadeautjes voor in de kraammand.

Wat is een kraammand of 10 dagen pakket?

Een kraammand is een mand of koffertje vol cadeautjes voor tijdens de kraamtijd. 10 dagen lang mogen de kersverse ouders elke dag een cadeautje uitpakken. Er zitten dus 10 cadeaus in de kraammand. Meestal staan er op de cadeaus nummers, zodat je de cadeautjes in een bepaalde volgorde kunt geven. Je bepaalt trouwens zelf wat je in de kraammand doet, waardoor de kosten van een kraammand zo hoog of laag zijn als je zelf wilt. Met de volgende 40 leuke cadeautjes in verschillende categorieën kun je je kraammand gemakkelijk zelf samenstellen. 

Kraammand cadeaus voor verzorging

Als eerste is het leuk om wat cadeautjes in de kraammand te doen voor de verzorging van het kindje. Denk bijvoorbeeld aan een voedende lotion of olie, een zelfgehaakte babydeken of een extra zachte hydrofieldoek. Dit zijn vaak dingen die de ouders zelf niet direct voor de babyuitzet kopen, maar waar ze je ontzettend dankbaar voor zijn!

1. Lotion of babyshampoo
2. Hydrofieldoek
3. Babydeken
4. Proefpakket luiers
5. Speentje
6. Speenkoord
7. Badcape

Tip: Voeg ook een leuk felicitatiekaartje toe 💕

Kies je favoriete kaart, maak hem persoonlijk en laat hem als pakketje thuisbezorgen.

Speelgoed voor in het 10 dagen pakket

Natuurlijk mag wat speelgoed ook niet ontbreken in de kraammand. Ga bijvoorbeeld voor een leuk prentenboek, houten blokken of een simpel badeendje. Natuurlijk kun je ook iets kiezen waar de baby bijna direct wat aan heeft, zoals een knisperboekje, een rammelaar of een muziekmobiel. 

8. Knuffeltje
9. Rammelaar
10. Prentenboekje
11. Houten blokken
12. Muziekmobiel
13. Badeendje

Cadeau voor de ouders

Tijdens de kraamtijd wordt de pasgeboren baby vaak bedolven onder het speelgoed en de kleertjes. Daarom is het extra fijn als je ook aan de ouders denkt! Kies daarom bijvoorbeeld voor een bon van Thuisbezorgd.nl, zodat ze even niet hoeven te koken als de kraamzorg straks weg is. Een bon voor een avondje uit of een zelfgemaakte oppasbon doen het trouwens ook altijd goed. Ken je de smaak van de moeder goed? Dan is een sieraad erg waardevol. En een cadeau voor een ouder kind wordt ook erg gewaardeerd!

14. Bon van Thuisbezorgd.nl
15. Oppasbon
16. Bon voor een avondje uit
17. Sieraad
18. Cadeau voor een eventueel ouder kind
19. Boek of tijdschriftenpakket
20. Flesje wijn en bier

Persoonlijk cadeau voor in de kraammand

Extra speciaal zijn cadeaus die speciaal gemaakt of uitgezocht zijn voor de baby. Wat dacht je van een klein armbandje, een tandendoosje of een geboorteposter? Als je de naam van de baby nog niet weet, kun je ook een bon kopen of maken, zodat ze het zelf kunnen bestellen of weten dat je het cadeau nog komt brengen. 

21. Armbandje
22. Puzzel met naam
23. Cadeau met geboortekaartje erin verwerkt
24. Zilveren bestek met naam
25. Geboorteposter
26. Kraamboek voor visite
27. Slinger met baby’s naam
28. Doosje voor tandjes of een lokje haar
29. Dromenvanger in de kleuren van de babykamer
30. Herinneringenbox
31. Mijlpaalkaartjes

10 dagen pakket met kleertjes

Veel ouders vinden het leuk om kleertjes te krijgen. Let er trouwens wel op dat je de kleertjes niet te klein koopt, want kleding is een populair kraamcadeau om te geven. Ga bijvoorbeeld voor een setje rompers, een boxpakje, een leuk truitje, of geef zijn of haar eerste schoentjes. Je kunt natuurlijk ook een cadeaukaart van een winkel geven, zodat de ouders zelf iets kunnen uitzoeken. 

32. Sokjes
33. Boxpakje
34. Setje rompers
35. T-shirtje
36. Spijkerbroekje
37. Slofjes of schoentjes
38. Badjasje
39. Jasje
40. Cadeaukaart van Hema/Prénatal/H&M

Kraammand samenstellen

Met deze 40 cadeau ideeën weet je zeker dat je je kraammand met originele cadeaus kunt vullen! Ontdek trouwens ook onze 15 handige en originele kraamcadeaus en kom erachter wat je moet weten als je op kraambezoek gaat.

Ook interessant voor jou: