Geboorte 2 maart 2018

8 vragen over de kosten van geboortekaartjes

Kosten van geboortekaartjes

Bij het kopen van je babyuitzet is het soms lastig inschatten wat alles kost. Dit geldt niet alleen voor je kinderwagen, maar ook voor de meubels van de babykamer en de geboortekaartjes. Voor het bestellen van geboortekaartjes vertellen we je daarom graag wat de kosten zijn. We geven antwoord op 8 veelgestelde vragen over de kosten van geboortekaartjes, zodat je precies kunt inschatten wat je hier aan kwijt bent!

1. Wat kosten geboortekaartjes?

De prijs van een geboortekaartje is bij Kaartje2go erg afhankelijk van de verschillende opties die je kiest. Je kunt namelijk niet alleen het formaat en de vorm van je geboortekaartje kiezen, maar ook de papiersoort, verschillende kleuren enveloppen en of je een enkele of dubbele kaart wilt. Met een kleine toeslag per kaart en per optie maak je je geboortekaartje dus nog mooier en is je kaart, afhankelijk van je smaak, duurder of goedkoper. Bij Kaartje2go kun je daarom geboortekaartjes maken van €1,00 tot €5,30 (exclusief verzendkosten). Onthoud verder dat de totaalprijs van je geboortekaartjes ook afhangt van of je 50 of 150 geboortekaartjes bestelt. Kaartje2go geeft je trouwens staffelkorting als je meer kaartjes bestelt! Hoe meer kaartjes je dus koopt, hoe goedkoper je kaartjes zijn.

2. Wat is duur of goedkoop voor een geboortekaartje?

Of een geboortekaartje duur of goedkoop is, is voor iedereen verschillend. Bij Kaartje2go kun je kiezen uit verschillende opties, waardoor de prijs precies op jouw budget aansluit. Hieronder vind je drie verschillende geboortekaartjes voor elk budget. Bekijk onze prijzenpagina om te bepalen wat je geboortekaartje precies kost. De prijzen zijn exclusief portokosten. 

Goedkoop geboortekaartje

Wanneer je een goedkoop geboortekaartje zoekt, is een rechthoekige, enkele kaart in het normale formaat (€1,00) met de papiersoort glans (gratis) het meest voordelig. Deze kaart kost maar €1,00 en wordt goedkoper als je er meer bestelt.

Geboortekaartje met iets extra’s

Ben je op zoek naar een geboortekaartje met iets extra’s van ongeveer €2,30? Kies voor een vierkant, dubbel geboortekaartje met het normale formaat (€2,00) en met de papiersoort oudhollands (+€0,29). Je kaartje kost dan maar €2,29 en wordt goedkoper als je meer geboortekaartjes bestelt. Eventueel kun je er ook nog mooie sluitzegels bij kiezen, die €4,95 per vel van 24 stuks kosten. De prijs van je geboortekaartje is dan €2,50.

Luxe geboortekaartje

Wanneer je op zoek bent naar luxe geboortekaartjes, dan kun je kiezen voor een langwerpig, dubbel geboortekaartje (€3,00) met de papiersoort linnen (€+0,35). Ook hebben we gekleurde enveloppen (+€0,29) en sluitzegels (€4,95 per vel van 24) die je geboortekaartje helemaal afmaken. Je kaartje kost dan €3,85 en wordt goedkoper als je er meer bestelt.

3. Waarom zijn geboortekaartjes zo duur?

Zoals je hierboven al las, heb je zelf veel invloed op de prijs van je geboortekaartjes. Geboortekaartjes hoeven daarom niet per se duur te zijn. Wel geven we je graag meer informatie over hoe de prijs van geboortekaartjes wordt opgebouwd. De prijs van een geboortekaartje bestaat namelijk niet alleen uit kosten voor het papier, maar ook uit kosten voor het design, het drukken en de envelop. Daarbij willen we graag dat onze kaartmaker gemakkelijk en snel werkt, dat je kunt kiezen uit veel kaders, figuren en lettertypes en dat onze klantenservice je naar tevredenheid helpt als je een vraag hebt. De prijs van een geboortekaartje wordt dus opgebouwd uit veel onderdelen die samen zorgen voor een mooi geboortekaartje en de beste service.

4. Wat is de kwaliteit van goedkope geboortekaartjes?

Als je je geboortekaartjes bij Kaartje2go bestelt, is er geen verschil in kwaliteit tussen goedkope en luxe geboortekaartjes. Onze geboortekaartjes worden standaard gedrukt op 300-grams sulfaatkarton. Dit betekent dat je geboortekaartjes erg stevig zijn en solide aanvoelen. De luxere geboortekaartjes met een andere papiersoort zijn niet van betere kwaliteit, maar hebben bijvoorbeeld een bepaalde structuur in het karton. Hierdoor zijn deze kaartjes iets duurder om te maken en wordt je geboortekaartje ook iets duurder.

5. Zijn de geboortekaartjes inclusief drukkosten?

Niets is zo vervelend als kosten die achteraf berekend worden bij je aankoop. Daarom is de prijs van onze geboortekaartjes inclusief drukkosten. Je hebt dus altijd een geboortekaartje voor de prijs die naast de kaart staat, waardoor je weet waar je aan toe bent.

6. Zijn de enveloppen voor mijn geboortekaartjes gratis?

Wanneer je een pakketje geboortekaartjes bestelt, krijg je bij alle dubbele kaarten, vierkante enkele kaarten en langwerpige enkele kaarten gratis witte enveloppen. Stuur je je geboortekaartjes rechtstreeks vanaf Kaartje2go? Dan versturen we dubbele geboortekaartjes in gratis, witte enveloppen met een venster. Het adres drukken we achterop de kaart. Rechtstreeks verstuurde, enkele geboortekaartjes versturen we zonder envelop. Het is ook mogelijk om gekleurde enveloppen te bestellen die bij jouw geboortekaartjes passen. Per envelop betaal je dan €0,29 extra. Wil je meer weten over enveloppen bij je geboortekaartjes? Kijk op onze pagina met informatie over enveloppen.

7. Kan ik een gratis proefdruk aanvragen van een geboortekaartje?

Als je een grote bestelling met geboortekaartjes wilt plaatsen, dan is het fijn als je geboortekaartjes ook echt naar jouw zin zijn. Daarom kun je voor grote bestellingen een gratis proefdruk aanvragen van jouw geboortekaartje. Je betaalt dus ook geen verzendkosten voor je proefdruk als je de bestelling van je proefdruk afrondt. Voor het bestellen van je proefdruk log je eerst in, kies je je favoriete geboortekaartje en klik je naast de kaart op ‘proefdruk aanvragen’. Vervolgens ontwerp je het kaartje zoals jij het wilt, vul je je adres in en rond je je bestelling gratis af. Heb je je geboortekaartje al ontworpen en wil je toch een proefdruk? Doorloop dan de stappen in het orderproces, kies bij verzendwijze voor ‘Bestel proefdruk’ en rond je bestelling gratis af.

8. Wat zijn de kosten van geboortekaartjes versturen?

Als je je geboortekaartjes rechtstreeks door ons laat versturen, betaal je het postzegeltarief van PostNL. Dit is vanaf 1 januari 2019 €0,87 voor geboortekaartjes van 20 gram of minder. Het voordeel van rechtstreeks versturen is dat je zelf geen adressen hoeft te schrijven en dat je niet naar de brievenbus hoeft om je geboortekaartjes te posten. Als je je geboortekaartjes zelf schrijft en verzendt, zijn de kosten van de verzending dus hetzelfde. Wanneer je je geboortekaartjes rondbrengt (of je partner of een familielid), dan is de verzending natuurlijk gratis.

Geboortekaartjes maak je zo duur als je zelf wilt

De kosten van geboortekaartjes zijn dus afhankelijk van jouw wensen en budget. Bespaar bijvoorbeeld op de extra opties en verzendkosten of pak juist uit met een mooie papiersoort en gekleurde enveloppen. Heb je toch nog vragen over de kosten van geboortekaartjes? Neem gerust contact op met onze klantenservice of kijk bij onze meestgestelde vragen. Lees voor je geboortekaartje met foto ook eens ons artikel met tips voor een newborn shoot of laat je inspireren door de geboortekaartjestrends van dit moment!

Ook interessant voor jou: