Wanneer komen mijn kerstkaarten aan?

Kerstkaarten met een bestemming binnen Nederland hebben een standaard bezorgtijd van 1 à 2 werkdagen. Maar dat kan door de kerstdrukte bij PostNL wel oplopen tot 3 of meer dagen (bekijk hier de actuele bezorginformatie).

De laatste werkdag voor kerst is de laatste levering van kerstkaarten. Dit jaar (2020) is dat donderdag 24 december. Wil je zeker weten dat je kerstkaarten voor de kerst aankomen? Bestel dan op tijd en verstuur je kerstkaarten 1 à 2 dagen eerder.

Wat is de laatste dag om kerstkaarten te bestellen?

 • Wil je er zeker van zijn dat jouw kerstkaarten op tijd worden bezorgd? Bestel ze dan voor vrijdag 18 december voor 20:00 uur. Wij verzenden ze dan dezelfde dag nog. Later bestellen is natuurlijk mogelijk, alleen bestaat de kans dat PostNL ze niet op tijd kan bezorgen in verband met de kerstdrukte.
 • Maakt het je niet zoveel uit of je kaarten voor de kerst aankomen? Dan kun je nog tot 23 december voor 20:00 uur bestellen en worden ze misschien nog voor eerste kerstdag bezorgd.

Komen mijn kerstkaarten nog op tijd aan?

Voor 20:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden

Alle kerstkaarten die ‘s avonds voor 20:00 uur ‘s avonds zijn besteld, worden nog dezelfde dag verzonden. Kaarten binnen Nederland komen vaak (95% van de gevallen) al de volgende werkdag aan.

Kerstkaarten buitenland

Kerstkaarten met een buitenlandse bestemming zijn iets langer onderweg. Kerstkaarten naar België doen er bijvoorbeeld ongeveer 4 werkdagen over. Voor een indicatie van de bezorgtijd naar andere landen kun je op de website van PostNL kijken.

Bestel de kerstkaarten op tijd

Wil je zeker weten dat je kerstkaarten nog voor de kerst aankomen? Wacht dan niet tot het laatste moment. Het is de laatste dagen voor kerst namelijk topdrukte bij PostNL. Daardoor kan je bezorging vertraging oplopen.

Wanneer komen mijn kerstkaarten aan als ik decemberzegels gebruik?

Decemberzegels zijn goedkoper dan reguliere postzegels, maar de overkomstduur is wel langer. Gebruik je de speciale decemberzegels op je kaart, dan duurt het maximaal 3 tot 4 werkdagen voordat de ontvanger de kaart op de mat aantreft. Dat is jammer voor als je snel en goedkoop een kaartje wil versturen en daar hebben wij iets op bedacht.

Reguliere bezorging tegen het decemberzegeltarief

Bij Kaartje2go gebruiken we een normale postzegel voor je kerstkaarten. Maar betaal je het decemberzegeltarief. Je kaarten vallen in veel gevallen dus gewoon na 1 a 2 werkdagen bij de ontvanger op de deurmat, terwijl jij van een korting op de verzendkosten geniet.

Informatie over verzending rondom de feestdagen

In december drukken en versturen wij de kaarten als normaal, behalve op de volgende dagen:

 • Donderdag 24 december 2020 sluiten wij om 15:00 uur. Bestel dus vóór deze tijd en je kaarten en cadeaus worden nog dezelfde dag verzonden. Alle kaarten die na deze tijd worden besteld, bieden wij op 28 december 2020 aan PostNL aan. 
   
 • Vrijdag 25 en zaterdag 26 december 2020 (eerste en tweede kerstdag) zijn wij gesloten. Alles wat je op deze dagen bestelt, wordt op maandag 28 december verstuurd.
   
 • Donderdag 31 december 2020 sluiten wij om 15:00 uur. Bestel vóór deze tijd en jouw kaarten en cadeaus worden nog dezelfde dag verzonden. Alle kaarten die na deze tijd worden besteld, bieden wij op 4 januari 2021 aan PostNL aan. 
   
 • Vrijdag 1 januari 2021 (Nieuwjaarsdag) zijn wij gesloten. 

Te laat voor kerstkaarten, wat nu?

Ben je te laat met je kerstwensen? Stuur dan een leuke nieuwjaarskaart. Iemand een gelukkig nieuwjaar wensen kan officieel tot en met 3-koningen (6 januari).

Eerste kaart gratis