Valentijn
Blog Artikelen Valentijn Valentijnskaart: wat zet je erin?
Door: Kaartje2go
Functie: Blogger
Geplaatst op 06-02-2018
 

Valentijnskaart: wat zet je erin?

Valentijnskaart: wat zet je erin?

Wat je in een valentijnskaart moet zetten is elk jaar weer een lastige vraag. Een valentijnskaart schrijven is namelijk best ongemakkelijk, want je bent heel open over wat iemand voor je betekent. Gelukkig zijn er heel veel manieren om je valentijnskaart in te vullen, zodat er altijd wel een tekstje is dat bij de ontvanger past. Kaartje2go geeft je 5 voorbeelden waarmee jij je liefde op de kaart zet!

1. Gedicht voor je valentijnskaart

De tekst op je valentijnskaart vul je natuurlijk het meest eenvoudig in met een gedicht of mooie tekst. Dichters gebruiken de liefde geregeld om over te dichten en daarom zijn er ook erg veel liefdesgedichten. Doe er je voordeel mee en kies een gedicht dat zowel bij je geliefde of lover als bij jou past. Kies bijvoorbeeld een van de moderne Versjes van Lars, ga voor een klassieker van Toon Hermans of kies een gedicht uit een poëziebundel over liefde. De volgende gedichten zijn ook erg geschikt voor op een valentijnskaart.

Een kusje hier
een kusje daar
kusjes overal 
in je nek en in je haar
op je neus ook nog een paar!

Mijn heden, mijn toekomst,
Mijn liefde en leed,
Alles delen we samen,
Jij die alles van mij weet,
Ik kan je niet missen,
Wil steeds bij je zijn,
Daarom ben jij….
Mijn Valentijn.

Eens was je een vreemdeling,
maar toen pakte je mijn hand.
Meteen was er een tinteling,
waar was ik in beland?

Nu wil ik niet meer zonder jou,
je zit al in mijn hart.
Nu ik je mijn liefde toevertrouw,
hebben we samen iets gestart.

Op onze pagina met teksten voor valentijnskaarten vind je nog meer mooie teksten!

2. Zet op je valentijnskaart iets kenmerkends voor jullie relatie

Is je crush of geliefde niet zo romantisch en vindt hij of zij een gedicht wat overdreven? Schrijf in de valentijnskaart dan iets persoonlijks over jullie relatie. Vertel bijvoorbeeld dat je haar ontbijt op bed altijd zo waardeert of dat hij zo mooi gitaar kan spelen. Een persoonlijke tekst op je kaart zal de ontvanger waarderen! Ben je nog op zoek naar een valentijnskaart die geschikt is voor jouw geliefde? In ons artikel De leukste valentijnskaarten voor jouw valentijn vind je zowel romantische als grappige valentijnskaarten!

3. Deel jouw favoriete moment van jullie samen

In de tekst op je valentijnskaart kun je natuurlijk ook terugkijken op een leuk moment van jullie samen in het afgelopen jaar. Misschien hebben jullie samen wel een mooie reis gemaakt, of zijn jullie dit jaar getrouwd! Vertel over je favoriete moment samen en waarom je dit zo’n mooi moment vond. Ga je je partner verrassen op Valentijnsdag? Dan kun je er natuurlijk ook bij zetten dat jullie vandaag weer mooie herinneringen gaan maken!

Lieve Thijs,

Ik vond het geweldig om jou ook dit jaar weer aan mijn zij te hebben. Mijn favoriete moment met jou was toen we gingen parachutespringen en we eigenlijk allebei doodsbang waren. Maar onze angst sloeg na de sprong gelukkig over in heel veel enthousiasme. Wat was het leuk om dit met jou mee te maken. Zullen we het dit jaar nog eens overdoen?

Veel liefs van Marije

4. Zet de tekst van jullie liedje op de valentijnskaart

Een ander idee wat je op een valentijnskaart kunt zetten, is natuurlijk de songtekst van jullie liedje samen! Pak er bijvoorbeeld je favoriete couplet uit of neem de hele songtekst over. In onze kaartmaker vind je heel veel mooie lettertypes, zodat jullie songtekst nog beter tot zijn recht komt! Hebben jullie nog geen relatie? Dan kun je ook een van de volgende songteksten gebruiken.

Give your all to me
I’ll give my all to you
You’re my end and my beginning
Even when I lose I’m winning

All of Me – John Legend

I wanna live with you
Even when we’re ghosts

Say You Won’t Let Go – James Arthur

I don’t know if you feel the same as I do
But we could be together if you wanted to

Do I Wanna Know? – Arctic Monkeys

5. Schrijf over de dingen die je zonder die persoon moet missen

Zet je op je valentijnskaart liever geen gedicht of songtekst, maar heb je zelf echt geen inspiratie voor een leuke tekst? Bedenk dan eens wat de gevolgen zijn als je partner niet meer in je leven is en borduur daarop voort! Zo merk je zelf hoe belangrijk iemand voor je is en krijg je vaak een humoristische of persoonlijke tekst voor op je kaart.

Lieve Adam,

Als ik jou niet had…

… bracht niemand meer mijn favoriete ijsje mee na het tanken.
… had ik elke week torenhoge stomerijkosten, want ik kan mijn kleren nooit zo netjes strijken als jij doet.
… was er een grote leegte in mijn leven, want jij bent zo’n leuk persoon!

Liefs van Irene

Wanneer moet je je valentijnskaart versturen?

Met deze ideeën over wat je op een valentijnskaart schrijft, verstuur jij sowieso een originele valentijnskaart. Wanneer je je valentijnskaart moet versturen, is trouwens vaak afhankelijk van het weekend. Valentijn 2019 valt op een donderdag en daarom kun je het beste je valentijnskaart op woensdag voor 17:00 uur posten of voor 20:00 bestellen. Weet je nog niet hoe je Valentijnsdag 2019 wilt doorbrengen? Lees dan ons artikel over wat te doen op Valentijnsdag!

Samenvatting
Valentijnskaart: wat zet je erin?
Titel artikel
Valentijnskaart: wat zet je erin?
Omschrijving
Wil jij je geliefde graag een valentijnskaart sturen, maar heb je geen idee wat je erin moet zetten? Met onze tips zet jij je liefde op de kaart en stuur je een valentijnskaart met een originele tekst!
Auteur
Publisher Name
Kaartje2go
Publisher Logo
 
Gratis kaart!
Deel dit artikel
 
 
Inspiratie en tips ontvangen?