Valentijn 6 februari 2020

Verrassen met Valentijnsdag: 10 originele ideeën

Valentijnsdag verrassen ideeën

Een verrassing op Valentijnsdag organiseren is toch wel de ultieme manier om de liefde te vieren. Door elkaar wat extra aandacht te geven op de dag van de liefde én door het verrassingseffect fladderen die vlinders druk in het rond op 14 februari. Verras hem of haar daarom eens met een van deze romantische ideeën voor Valentijnsdag. We verzamelden er 10, zodat je Valentijnsdag 2024 onvergetelijk maakt!

💘 Ook leuk om te lezen: 25x tedere date-ideeën voor de dag van de liefde.

1. Valentijnsdag verrassen voor thuis: afhaalmaaltijd en serie!

Is je geliefde gek op een specifiek afhaalgerecht en bestelt hij of zij dit eigenlijk het liefst elke avond? Verras je partner tijdens Valentijnsdag 2024 dan thuis met zijn of haar favoriete afhaalmaaltijd en maak er samen een gezellige avond van. Zet je woonkamer of slaapkamer vol met kaarsjes, start de Netflix-serie die jullie altijd kijken en vier Valentijnsdag op jullie eigen manier!

2. Zet je liefde op de kaart met een lieve valentijnskaart

Op Valentijnsdag doet een klein gebaar vaak meer dan een enorm valentijnscadeau. Stuur je geliefde daarom voor valentijn 2024 een leuke valentijnskaart met een persoonlijke tekst! Kies een valentijnskaart met naam of maak een valentijnskaart met een foto van jullie samen. Schrijf er vervolgens je eigen gedicht op of kies een van onze teksten voor valentijnskaarten. En je maakt je valentijnskaart extra opvallend met een luxe papiersoort en ons supergrote formaat. 

3. Elkaar verrassen op Valentijnsdag: date met een ‘onbekende’

Superromantisch en net als in de film: verras elkaar op Valentijnsdag met jullie ‘eerste’ date! Een date in de bios, jullie eigen woonkamer of een restaurant zijn leuke opties. Trek allebei nieuwe kleding aan en ontmoet elkaar voor een drankje. Doe net alsof je elkaar niet kent en beleef zo een ‘eerste’ date met je geliefde. Wie weet eindigen jullie wel bij elkaar thuis na deze valentijn verrassing ;–)

Vriend verrassen met valentijn

4. Doe een huwelijksaanzoek op Valentijnsdag

Een huwelijksaanzoek op Valentijnsdag is natuurlijk de ultieme verrassing. Zijn jullie eraan toe om te trouwen en heeft je partner al een paar keer gehint op een aanzoek? Koop dan een mooie ring voor je geliefde en bedenk hoe jij de dag of avond wilt invullen. Organiseer bijvoorbeeld een romantische avond voor jullie tweeën of huur een vliegtuig in die de vraag achter zich meesleept terwijl jullie toevallig net een wandeling maken. Wil je nog meer originele ideeën om je geliefde de grote vraag te stellen? Lees dan ons artikel met originele huwelijksaanzoeken!

5. Je valentijn verrassen met een uitgebreid ontbijt

Een keer iets anders dan een valentijns diner is een ontbijt als verrassing voor Valentijnsdag. Maak bijvoorbeeld zelf een uitgebreid ontbijt met croissantjes, versgekookte eitjes, yoghurt met muesli en misschien wel champagne. Nog leuker is om een ontbijt te laten bezorgen op de dag van de liefde. Laat je partner de deur opendoen als de bel gaat en beleef samen een superromantische ochtend.

6. Alleen met valentijn? Doe een quiz met vrienden

Breng jij 14 februari als single door en heb je geen idee wat te doen? Nodig dan al je single vrienden en vriendinnen uit voor een valentijnsquiz! Bedenk bijvoorbeeld heel veel vragen over de liefde of zoek juist vragen op die de voordelen van single zijn benadrukken. Met wat leuke muziek en lekkere hapjes maak je je Valentijnsdag helemaal af.

💛 Lees ons artikel Valentijn en single: zo heb je een leuke dag! voor nog meer leuke ideeën.

7. House swap: Valentijnsdag in een ander huis vieren

Wil je Valentijnsdag dit jaar lekker low budget houden, doe dan een house swap met familie of vrienden. Door in een ander huis te verblijven is het namelijk net alsof je even op vakantie bent. Dat wordt een gezellig nachtje weg!

Valentijn verrassen met bloemen

8. Valentijnsdag met weinig tijd: bloemen bezorgen

Vieren je partner en jij Valentijnsdag niet doordat jullie het te druk hebben? Laat dan een grote bos bloemen door een bloemist bezorgen! Kies een mooie bos uit met haar favoriete soort bloemen en doe er een lief kaartje bij. Het gaat namelijk om het gebaar, niet om de grootte van het cadeau.

💝 Wil je je valentijn niet alleen verrassen, maar ook een cadeau geven? Bekijk dan onze cadeautips voor Valentijnsdag.

9. Ga thuis picknicken of bouw een hut!

Ben je op zoek naar budget ideeën voor Valentijnsdag? Maak dan zelf een paar kleine gerechtjes en ga samen picknicken! Leg dan ook wat kussens en kleedjes neer, steek de kaarsjes aan en zet fijne muziek op. Het is ook leuk om een hut te bouwen en hier in te eten. Het hoeft dus niet per se duur te zijn om van Valentijnsdag een romantische dag te maken. 

10. Lok hem of haar mee voor een romantische wandeling

Hoe leuk is dat: je geliefde denkt dat je samen een ommetje gaat maken, maar het blijkt een romantische wandeling te zijn! Bereid bijvoorbeeld een wandeling voor waarin jullie onderweg foto’s van jullie samen tegenkomen, en die eindigt in een romantisch etentje op een mooie plek. 

Vier de liefde!

In de liefde is het vaak de sleutel om elkaar te blijven verrassen. Met een van deze tips voor Valentijnsdag weet je zeker dat het een onvergetelijke dag wordt. Kies dus een van deze leuke verrassingen, smeed een plannetje en laat je valentijn versteld staan!

Ook interessant voor jou: