Valentijn 6 februari 2020

Verrassen met Valentijnsdag: 10 originele ideeën

Valentijnsdag verrassen

Je liefje verrassen op Valentijnsdag is toch wel de ultieme manier om je liefde te tonen. Door elkaar wat extra aandacht te geven op de dag van de liefde én door het verrassingseffect fladderen die vlinders druk in het rond op 14 februari. Verras hem of haar daarom eens met een van deze romantische ideeën voor Valentijnsdag. We verzamelden er 10, zodat Valentijnsdag 2021 onvergetelijk wordt.

1. Elkaar verrassen op Valentijnsdag: date met een ‘onbekende’

Superromantisch en net als in de film: verras elkaar op Valentijnsdag met jullie ‘eerste’ date! Reserveer bij een voor jullie onbekend restaurant, trek allebei nieuwe kleding aan en ontmoet elkaar aan de bar voor een drankje. Doe net alsof je elkaar niet kent en beleef zo een ‘eerste’ date met je geliefde. Zo kom je er weer achter waarom je voor elkaar gekozen hebt en ontdek je misschien wel weer nieuwe eigenschappen van elkaar. En wie weet eindigen jullie wel bij elkaar thuis na deze valentijn verrassing ;–)

2. Valentijn verrassing voor thuis: afhaalmaaltijd en een serie!

Is je geliefde gek op een specifiek afhaalgerecht en bestelt hij of zij dit eigenlijk het liefst elke avond? Verras je partner tijdens Valentijnsdag 2021 dan thuis met zijn of haar favoriete afhaalmaaltijd en maak er samen een gezellige avond van. Zet je woonkamer of slaapkamer vol met kaarsjes, start de Netflix-serie die jullie altijd kijken en vier Valentijnsdag op jullie eigen manier.

3. Doe een huwelijksaanzoek op Valentijnsdag

Een huwelijksaanzoek op Valentijnsdag is natuurlijk de ultieme manier om te verrassen. Zijn jullie eraan toe om te trouwen en heeft je partner al een paar keer gehint op een aanzoek? Koop dan een mooie ring voor je geliefde en bedenk hoe jij de dag of avond wilt invullen. Organiseer bijvoorbeeld een romantische avond voor jullie tweeën of huur een vliegtuig in die de vraag achter zich meesleept terwijl jullie toevallig net een wandeling maken. Wil je nog meer originele ideeën om je geliefde de grote vraag te stellen? Lees dan ons artikel met originele huwelijksaanzoeken!

4. Zet je liefde op de kaart met een lieve valentijnskaart

Op Valentijnsdag doet een klein gebaar vaak meer dan een enorm valentijnscadeau. Stuur je geliefde daarom voor valentijn 2021 een leuke valentijnskaart met een persoonlijke tekst. Kies een valentijnskaart met naam of maak een valentijnskaart met een foto van jullie samen. Schrijf er vervolgens je eigen gedicht op of kies een van onze teksten voor valentijnskaarten. En je maakt je valentijnskaart extra opvallend met een luxe papiersoort en ons supergrote formaat. 

Vriend verrassen met valentijn

5. Verras je valentijn met een uitgebreid ontbijt

Een keer iets anders dan een valentijns diner is een ontbijt als verrassing voor Valentijnsdag. Maak bijvoorbeeld zelf een uitgebreid ontbijt met croissantjes, vers gekookte eitjes, yoghurt met muesli en misschien wel champagne. Nog leuker is om een ontbijt te laten bezorgen op de dag van de liefde. Laat je partner de deur open doen als de bel gaat en beleef samen een superromantische ochtend. Als laatste kun je natuurlijk ook buiten de deur ontbijten. Wat dacht je van een schattig cafeetje of juist een sterrenrestaurant? 

6. Alleen met valentijn? Doe een quiz met vrienden

Breng jij 14 februari als single door en heb je geen idee wat te doen? Nodig dan al je single vrienden en vriendinnen uit en doe samen een valentijnsquiz. Bedenk bijvoorbeeld heel veel vragen over de liefde of zoek juist vragen op die de voordelen van single zijn benadrukken. Met wat leuke muziek en lekkere hapjes maak je je Valentijnsdag helemaal af.

Lees ons artikel Valentijn en single: zo heb je een leuke dag! voor nog meer leuke ideeën.

7. Valentijnsdag vieren in een andere stad

Je partner op Valentijnsdag verrassen doe je op een originele manier in een voor jullie onbekende stad. Hiervoor hoef je niet per se een overnachting te boeken, want een avondje samen weg is vaak al heel leuk. Neem je partner onverwacht mee naar een leuk stad en ga uit eten, bezoek de bioscoop of het theater en drink daarna nog een drankje samen. Door de onbekende stad voelt het misschien zelfs alsof het een eerste date is!

8. Valentijnsdag met weinig tijd: bloemen bezorgen op haar werk

Vieren je partner en jij Valentijnsdag niet doordat jullie het te druk hebben? Laat dan een grote bos bloemen door een bloemist bezorgen op haar werk. Kies een mooie bos uit met haar favoriete soort bloemen, geef het adres van haar werk op en doe er een kaartje bij met je naam, een lieve boodschap of alleen je initialen. Op haar werk zal ze dit cadeau niet verwachten en daarom is zo’n valentijnscadeau extra leuk om te krijgen. 

Wil je je valentijn niet alleen verrassen, maar ook een cadeau geven? Bekijk dan onze cadeautips voor Valentijnsdag!

Valentijn verrassen met bloemen

9. Ga thuis picknicken of bouw een hut

Ben je op zoek naar budget ideeën voor valentijnsdag? Maak dan zelf een paar kleine gerechtjes en ga samen picknicken. Leg dan ook wat kussens en kleedjes neer, steek de kaarsjes aan en zet fijne muziek op. Het is ook leuk om een hut te bouwen en hier in te eten. Het hoeft dus niet per se duur te zijn om van Valentijnsdag een romantische dag te maken. 

10. Lok hem of haar mee naar een leuke valentijn activiteit

Hoe leuk is dat: je denkt dat je samen naar de meubelboulevard gaat, maar eindigt in een indoor skibaan, een kartbaan of een escaperoom! Extra verrassend is het als je hem of haar onverwachts van het werk ophaalt en er samen op uit gaat om de liefde te vieren. Nog meer leuke dingen om te doen zijn een proeverij, baristacursus, een bezoekje aan de dierentuin, samen schaatsen of naar een musical. Je vriendin of vriend origineel verrassen hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Vier de liefde!

In de liefde is het vaak de sleutel om elkaar te blijven verrassen. En door je geliefde met een van deze tips te verrassen met Valentijnsdag weet je zeker dat het een onvergetelijke dag wordt. Kies dus een van deze leuke verrassingen, smeed je complot en laat je valentijn versteld staan.

Ook interessant voor jou: