Trouwen 23 oktober 2018

Wie kun je meenemen tijdens het passen van je trouwjurk?

Trouwjurk passen wie meenemen

Een trouwjurk passen doe je niet elke dag. Dit bijzondere moment wil je dus graag delen met de belangrijkste personen in je leven! Maar wie ga je meenemen tijdens het trouwjurk passen? Misschien heb je nog geen idee, of twijfel je over bepaalde personen! Wij geven je tips over wie je kunt meenemen tijdens het trouwjurken passen.

馃帺 Ook leuk om te lezen: Dit zijn de trouwpakkentrends van dit moment!

Trouwjurk kopen: Met wie deel je je droomjurk?

Bij een trouwjurk kopen raden we je als eerste aan om niet te veel mensen mee te nemen. Ongeveer 5 personen is meer dan genoeg! Iedereen heeft wel een mening over de jurken en dan is het lastig om je eigen smaak te volgen. Ook is het belangrijk om mensen mee te nemen die kijken naar welke jurk bij je past en die goed advies kunnen geven. Neem bijvoorbeeld die ene vriendin mee die weet wat er allemaal bij het passen van een trouwjurk komt kijken. Houd in je hoofd dat het uiteindelijk jouw jurk wordt en dat jij moet stralen op je grote dag!

(Alleen) met je moeder trouwjurken passen

Kent jouw moeder je door en door en hebben jullie een goede band? Neem dan je moeder mee tijdens het passen van trouwjurken! Je moeder weet vaak precies wat jou goed staat en kan in 茅茅n oogopslag zien of jij je droomjurk hebt gevonden. Ga bijvoorbeeld samen met je moeder je trouwjurk kiezen voor een gezellig moeder-dochtermoment!

Trouwjurk passen met je schoonmoeder

Als jij een van de vrouwen bent met een lieve schoonmoeder, dan mag zij ook niet missen bij het uitkiezen van de jurk. Ze zal zich erg vereerd voelen 茅n zij kan bepalen of de trouwoutfit van je aanstaande wel een beetje matcht bij jouw jurk! Kun je het niet zo goed vinden met je schoonmoeder? Bedenk dan dat als je haar toch meeneemt, dit misschien niet zo鈥檔 positieve uitwerking op deze bijzondere dag heeft.

Zussen, zusjes en schoonzussen

Wanneer je goed met je zus(sen) en/of zusje(s) op kunt schieten zijn dit natuurlijk ook d茅 personen om mee te nemen naar de bruidszaak. Ze kennen je al je hele leven lang en daarom kennen ze je smaak en weten ze wat bij je past. Ook kun je het je zussen meestal gemakkelijk zeggen als ze hun smaak iets te veel doordrijven, daar zijn jullie namelijk zussen voor! En heb je lieve schoonzussen waar je het goed mee kunt vinden? Dan zou je hen ook mee kunnen vragen voor de eerste afspraak. Als de groep mensen dan toch wat te groot wordt kun je je schoonzussen ook meenemen tijdens een volgende afspraak voor je trouwjurk.

Neem je dierbaarste vriendinnen mee

Vriendinnen zijn erg belangrijke personen in je leven. Ze maakten vast mee dat je een relatie kreeg en je vertelde ze natuurlijk als een van de eersten dat je ten huwelijk was gevraagd! Natuurlijk is het wat te veel om je hele vriendinnengroep mee te vragen, maar je twee dierbaarste vriendinnen mogen natuurlijk niet missen tijdens het trouwjurk passen. Kun je niet kiezen welke vriendinnen je meeneemt? Vraag dan steeds twee andere vriendinnen mee!

Opa鈥檚 en oma鈥檚 om jullie tijd samen te koesteren

Heb jij nog een of meerdere opa鈥檚 en/of oma鈥檚 in je leven en kunnen ze niet wachten om hun kleindochter te zien trouwen? Vraag hen dan eventueel ook mee tijdens een passessie. Ze zullen het erg leuk vinden dat ze dit nog mogen meemaken en zo koester je de tijd die jullie samen nog hebben!

Vader(s), broers, zwagers en vrienden

Natuurlijk hoeven belangrijke personen in je leven niet alleen maar vrouwen te zijn! Daarbij hebben mannen vaak een eerlijke mening en een frisse kijk op dingen. Bedenk dus of je vader, stiefvader of schoonvader het leuk vindt om mee te gaan en vraag eventueel ook dierbare broers, vrienden of zwagers mee als je die hebt. Ze zullen het misschien wat ongemakkelijk vinden, maar ze waarderen dit bijzondere moment vast heel erg!

Trouwjurk passen met je aanstaande man of vrouw?

Ze zeggen wel dat het ongeluk brengt als je aanstaande partner de jurk al v贸贸r de bruiloft ziet. Het is zelfs een trouwtraditie om je partner niet te zien in zijn of haar trouwkleding. Toch is er wat voor te zeggen om je partner mee te nemen tijdens het uitzoeken van je trouwjurk. Je weet dan namelijk zeker dat je partner de jurk ook mooi vindt. Ook kunnen jullie dan samen afstemmen of jullie trouwoutfits wel bij elkaar passen. Zorg er trouwens wel voor dat ook jij helemaal tevreden bent over de jurk. Uiteindelijk moet jij je mooi voelen op je trouwdag!

Een trouwjurk uitzoeken met behulp van de liefste mensen

Met deze tips en suggesties weet je zeker dat jij met de liefste mensen om je heen een trouwjurk kiest. Wil je meer artikelen lezen over trouwjurken en trouwen? Lees ons artikel over wat je kunt doen met je trouwjurk of kom erachter vanaf wanneer je je trouwschoenen moet inlopen!

Ook interessant voor jou: